avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Activitate ionelnelus

Activitate ionelnelus

Bună ziua! Am o întrebare legata de impozit global în Germania. Sunt pensionar în România dar acum locuim în Germania unde lucrez. Cu toate ca există o convenție între state pentru evitarea dublei impozitari a pensiei .Statul german îmi adaugă venitul din țară și mă încadrează la alt impozit. În convenția dintre state la art .19 se precizează că pensiile pot fi impozitate și în celălalt stat contractant dacă persoana este rezidenta --ȘI-- national .Întrucât nu au folosit SAU eu înțeleg ca doar dacă aveam cetățenie puteau să impoziteze pensia. Ce se poate face? Mulțumesc
Nu știu ce înseamnă ,,stabilit "" Avem o casă în Germania în care locuim dar avem și o garsonieră și un apartament în România .Intradevar locuim mai mult de 183 de zile pe an în Germania dar ptr pensia din România mie îmi retine impozit. Ar însemna să îmi rețină dublu impozit?
Bună seara! Am o nelămurire legata de dubla impozitare. Sunt pensionar din minerit de 11 ani! Din 2015 am plecat în Germania unde locuiesc împreună cu soția. Pensia din România este livrată la o bancă din țară. În Germania sunt angajat la o firmă cu contract pe perioada nedeterminata unde îmi este reținut impozitul pe salar. Întrebarea mea este dacă statul german poate să îmi impună dublă impozitare pe pensia din România cu toate ca aceasta pensie nu ajunge în Germania. Vă mulțumesc!
Discuție Pasaport
Bună dimineața! Întrucât doresc să îmi fac un pașaport nou am achitat taxa online dar am omis să trec numele și am trecut doar CNP-ul. Va fi o problemă dacă nu apare numele pe documentului de plată sau ce se mai poate face? Mulțumesc!
Buna ziua! Sunt beneficiarul unei pensii din Romania si as dorii sa ma lamuriti cum se poate face transferul ei in strainatate? Am citit pe diferite situri ca una din conditii ar fi ca trebuie sa dovedesc cu actul de identitate adresa din strainatate? Asta pesupune sa imi schimb cartea de identitate sau sa imi obtin pasaport romanesc cu domiciliul in strainatate? Actualmente am domiciliul in Romania si cred ca nu trebuie sa renunt la locuinta ptr acest transfer al pensiei? Iar o alta intrebare ar fi: daca pana la expirarea cartii de identitate eu imi vand locuinta din Romania atunci pe ce adresa imi pot face cartea de identitate? Multumesc si o zi frumoasa sa aveti!
Buna seara! Am fost anuntat printr-un email de casa de pensii Deva si de casa nationala de pensii ca a fost emisa in data de 08.09.2017 decizia de recalculare a pensiei cu legea 155/2016 ! Intrebarea este ; de cat timp are nevoie posta romana ptr . a aduce decizia (sau face vreo escala pe undeva?) deoarece suntem in data de 23.09.2017 si inca nu am primit-o! Multumesc!
Buna Seara! Sunt pensionar din 2012 si actualmente lucrez in Germania! Am vazut zilele acestea pe internet si la noi la stiri ca trebuie completat un formular de catre cei care isi schimba resedinta fiscala si care stau mai mult de 6 luni in strinatate! Daca contractul meu de munca este unul legal si platesc toate taxele si impozitele in Germania mai trebuie completat acest formular? Multumesc!
Buna seara ! Ma numar printre beneficarii unei pensii din minerit din 2012! In 27 07 2016 am facut o cerere ptr a beneficia de recalculara pensiei! Dupa mai bine de un an de la intrarea legii in vigoare pensia inca nu este recalculata ! Unde ma pot adresa ptr .a cere lamuriri despre stagiul recalcularii intrucat cei de la Casa de Pensii Petrosani imi tot spun sa astept ca va venii! Alta cale nu exista? Va multumesc!
Bună ziua! Am tranzitat Austria din Germania în data de 4 iunie 2017 venind în România la o înmormântare. Am cumpărat vinieta pe data de 4 iunie cu valabilitate de 10 zile intorcandu-ma în Germania pe 7 iunie! Pur și simplu am uitat sa o lipesc pe parbriz iar acum după o lună îmi vine o amendă de 128 de euro! Am fost oprit la ieșirea din Austria fără să mă întrebe de vinieta doar să îmi facă poze iar apoi lasandu-mă să îmi continui drumul. Ce pot face? Trebuie să plătesc amenda sau o pot contesta eu având chitanța cu care am luat vinieta și actibildul în sine! Mulțumesc!
Răspuns la discuția Succesiune
Mulțumesc!