avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Activitate Hamann

Activitate Hamann

1. Buna seara, tot prin instanta pot recupera in prezent o taxa auto platita in august 2010 si una in august 2012? Termenul de prescriptie e 5 ani? Ma gandesc ca cea din 2010 nu am sanse prin instanta, doar sa astept poate o noua procedura administrativa la finante, dar cea din august 2012 se poate introduce.
Nu am apucat prin metoda administrativa sa depun dosarele pentru restituire, iar la ANAF stiu ca se puteau depune cereri pentru toate taxele achitate in perioada 2007-martie 2013, fara discutii sau probleme ca ar fi prescrise si nu mai pot cere restituirea lor.

2. Si daca am achizitionat o masina careia primul ei proprietar i-a recuperat taxa, eu ulterior am cumparat-o de la acesta, am achitat taxa auto din nou pentru ea, aceasta din urma o pot solicita sa imi fie restituita, prin instanta?

3. Unde introduc o actiune in instanta recuperare taxa, daca eu am achitat taxa auto la directia fiscala (finantele) a orasului Salonta jud.Bihor, iar domiciliul il am in Timisoara, jud.Timis, masina fiind inmatriculata in TM? La Tribunalul Bihor sau Tribunalul Timis?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Răspuns la discuția Taxa poluare
Buna seara, unde introduc o actiune in instanta recuperare taxa, daca eu am achitat taxa auto la directia fiscala o orasului Salonta jud.Bihor, iar domiciliul il am in Timisoara, jud.Timis? La Tribunalul Bihor sau Tribunalul Timis?
Răspuns la discuția taxa auto
1. Buna seara, tot prin instanta pot recupera in prezent o taxa auto platita in august 2010 si una in martie 2012?
Nu am apucat prin metoda administrativa sa depun dosarele pentru restituire, iar la ANAF stiu ca se puteau depune cereri pentru toate taxele achitate in perioada 2007-martie 2013, fara discutii sau probleme ca ar fi prescrise si nu mai pot cere restituirea lor.

2. Si daca am achizitionat o masina careia primul ei proprietar i-a recuperat taxa, eu ulterior am cumparat-o de la acesta, am achitat taxa auto din nou, aceasta din urma o pot solicita sa imi fie restituita?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Buna ziua, as dori sa stiu cum se poate modifica partea descriptiva a unui CF, in sensul ca la sectiunea constructii "descrierea imobilului/observatii-referinte" este trecut doar "casa", cand eu as dori sa modific acest lucru sa fie in concordanta cu realitatea adica "casa+etaj sau casa P+E"

Mai precizez faptul ca demersurile pentru constructia imobilului au inceput prin anii 70 (detin autorizatia de constructie, in care e trecuta casa familiara cu P+1 etaj), ulterior la finalizarea acestuia prin 80 am o adeverinta prin care se constata executarea constructiei "casa noua cu P+1 etaj.

Se poate face 1. pe cale administrativa (ordinul 700/2014 - art.220?) sau 2. judecatoreasca (art.914 C.civil)?

Daca ma puteti indruma pe vreuna din cai sau orice alt sfat, va multumesc anticipat.



Răspuns la discuția Modificare suprafata CF
Nu este nimeni specializat in genul acesta de actiuni? Astept niste indrumari si sfaturi.
Va multumesc, in speranta ca cineva isi va rupe un pic din timp. :)
Buna ziua, as dori sa initiez o actiune in instanta cu privire la modificarea, in sensul majorarii, unei suprafete de teren inscrisa in CF (adica 250 mp) la 298 mp cat are ea real.
Casa+terenul in suprafata de 250 mp le-am dobandit acum mai bine de 1 an de zile prin cumparare (contract de vanzare, in care este specificata si aceasta suprafata). Ulterior am constatat ca aceasta este mai mare in realitate, neafectand limitele de proprietate ale vecinilor.

As dori sa ma indrumati si pe mine exact si corect procedural cum ar trebui sa rezolv treaba.
As avea si unele intrebari punctual:
1.Instanta unde introduc cererea este Judecatoria?
2.Pe cine chem in judecata in contradictoriu? toti vecinii, nord-sud est-vest? iar daca la vest, e trotuar, spatiu verde, chem Consiliul local si municipiul prin primar?
3.Ce cer mai exact? rectificarea CF in sensul modificarii suprafetei? ca sa nu fie ulterior probleme la OCPI, cand merg sa fac modificarile in baza sentintei.
4.Implica o taxa de timbru aceasta actiune?
5.Cam la ce costuri sa ma astept cu privire la expertiza topo efectuata in cauza?
6.In drept actiunea pe ce articole va fi intemeiata? (am observat ca exista un nou Ordin nr.700/2014). Pe cod civil? pe legea 7/96? va rog sa ma indrumati.
7.Ce documente anexez la cerere? trebuie sa scot extrase CF pentru toti vecinii? Daca nu le cunosc identitatea?

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Avocat - Expert evaluator ANEVAR?
Multumesc de raspuns. Mai astept si alte comentarii, legate de ”relatia” avocat-expert evaluator ANEVAR.
Buna ziua, spuneti-mi va rog, daca un avocat poate sa fie in acelasi timp si expert evaluator A.N.E.V.A.R.?

Poate desfasura ambele profesii simultan, concomitent? daca da, sub ce forma (PFA, II sau cu contract de prestari servicii, colaborare. Asta in cazul in care este avocat si mai doreste sa mai elaboreze si rapoarte de evaluare)?

Iar alta chestiune, un avocat poate incheia un contract de asistenta juridica anuala cu un PFA? Sa fie platit de acel PFA lunar, pentru consultanta juridica ce ii va fi oferita.

Va multumesc anticipat.
Dar din pacate mama nu mai poate fi coplatitor, niciunde. Alte solutii? multumesc.
Buna seara, scriu si eu aici ca sa nu mai deschid alt topic.

Spuneti-mi va rog, daca un avocat poate cumpara o taxa judiciara de timbru din raza domiciliului lui (de exemplu Arad, de la un oficiu postal), pentru a o depune pentru clientul sau la o judecatorie din alta localitate unde urmeaza a deschide un proces (de exemplu Gura Hont)? Exista posibilitatea ca instanta nu o va lua in considerare?
Va multumesc anticipat.