Bună ziua! Am rugămintea de a mă îndruma în aceasta problemă.
După separarea de concubinul meu(nu am fost căsătoriți),copilul 9 ani ,a rămas o perioada la mine ,ne înțelegeam super bine relație mama-fiu. Ulterior după vizite la tatăl lui relația nu a mai fost aceeași. Îmi vorbea urat copilul îmi spune tot felul de cuvinte și mai nou ca dorește sa se mute la adresa tatălui. Bun. Alocația I am trimis o întotdeauna, exceptând o singura lună care a ,,sărit,, cu gura ca el o sa transfere alocația copilului în contul lui. Menționez ca condițiile din apartamentul în care locuiește cu chirie arata horror la propriu.-Mizerie,un miros insuportabil,gândaci etc. La făcut în așa fel pe copil încât sa spună ca el. L am rugat pe băiat sa vina sa locuiască cu mine și cu soțul meu ,doar ca nu dorește. L am rugat sa se mute la bunica(mama mea),care l-a crescut de mic ..spune ca se gândește dar nu da nici un răspuns concret. Ulterior merge la tatăl lui și ii spune ca noi îl bârfim și ca insistam sa se mute de la el. Am uitat sa precizez că îl lasă pe copil sa meargă singur de acasă la școală și retur cu rata ul ,distanta fiind mare de vreo 4 km. Mai pot face ceva? Ma doare sufletul. Mulțumesc!
Bună seara! Se poate vă rog să mă ajutați cu un raspuns in ceea ce priveste contribuția la serviciile de asigurare medicală de stat,nu mai doresc să plătesc contribuția la stat ,cum procedez? Mulțumesc frumos
Buna ziua! Va scriu in numele mamei mele! Se da următoarea situație,căsătorie de 25 de ani,2 copii si o casa in curte cu socrii soțului..casa care au ridicat o ei muncind amandoi ,problema este ca locuința nu are acte fiind in aceeasi curte cu soacra el vrând să divorteze ca na,,și-a gasit una mai tânăra,, spunând că mama mea nu are nici un drept la case el neavând acte pe ea ..terenul fiind al părinților tatălui meu...tata dorind să aducă pe alta femeie acolo invocând ca mama nu ar avea dreptul acolo..spuneți mi ce e de facut?Mulțumesc frumos
Buna seara! Ajutati-ma cu un raspuns va rog! In cazul in care persoana in cauza conduce cu o alcolemie de 0,85 (probele luate din sânge,la IML),Si neoprirea la semnalul agentul de circulație ,se anuleaza permisul se conducere sau se da pușcărie ?menționez ca persoana in cauză se află la prima abatere! Ajutati-ma cu un raspuns va rog.Mulțumesc mult!
Buna seara! Va scriu in speranta ca o sa primesc un raspuns /sfat...astazi mergand la farmacie cu copilul pt a lua ce imi trebuia pt febra ,opresc in statia de autobuz putin in spate de statie...nu stiu daca sunt explicita...cobor un domn politist local vine la mine fiind f arogant si imi zice alooo,unde parchezi...la care eu bulversata de starea proasta pe care o aveam ii spun ca intru sa iau urgent niste antitermice pt.copil si ies la care se uita la masina si imi zice amenda...inies repede din farmacie 3 min am stat si vad in geam insttintare...de ce,nu stiu pt ca l am rugat sa ma lase 3 min? Si pt ca nu blocam pe nim deci absolut autobuzul avea loc nu eram efectiv in statie...ce e de facut ?multumesc
Buna seara! As avea si eu nevoie de un sfat,sugestie ,parere....in urma cu un an fratelui meu i se da cu un ,,topor,brisca ce e aia,,,in cap..mai pe înțeles undeva intr o comuna el se dusese la magazin si cum nu se vazuse de mult cu niste colegi_prieteni de a lui ramasese sa vb cu ei si cinstindu i cu ceva de baut...dupa care deschizand masina si ascultand muzica la masina (nefiind exagerat de tare ),un anumit cetatean de acolo ia zis sa de a muzica mai incet pt ca il deranjeaza,cetateanu respectiv fiind baut...,ok..pt ca fratele meu nu sa ,,supus,,acesta la amenintat zicandu i ca o sa vina la el si o sa i de a in cap,drept care dupa ceva timp venise si ii daduse efectiv cu acel ,,topor,,in cap in zona ochiului drept aparandu se necrezand ca ceea ce spune si face cetateanu respectiv ...nimeni nu sa bagat...ajungand la spital plin de sange cu o adancime a taieturii nu stiu exact cat...in orice ce caz te speriai daca vedeai o asa taietura...ceea ce vreau sa spun...este ca a angajat o asa zisa cea mai buna avocată sa faca ceea ce trebuie si sa se ia masurile ce trebuiesc confotlrm legii...avocata respectiva nu a rezolvat cazul nc in ziua de astazi...spunand ca din tentativa de omor la bagat la loviri...si ca,procesul este finalizat in circumnsrantele in care nu a fost prezent partea inculpata.desi partea vatamata prezentandu se...ce este de facut...multumesc
Buna seara! Va scriu in speranta ca putem ajuta o persoana Buna!este vb de o prietena care este căsătorită de 5 ani si are 2 copii unul de 4 ani si unul de 7 ani din alta căsătorie.. .este disperată si nu stiu cum sa o ajut..sotul ei o bate,o amenință,înjură etc...ea e casnica (sotul nu o lasa sa lucreze)spunând că ce sa faca cu 1500 ron..el fiind director la o intreprindere...ce o sfătuiți să faca..va rog din suflet ajutați un suflet cu un sfat...mentionez ea vrea să se despartă de el dar el o amenință că ii ia copii...multumesc
Buna ziua!va rog spuneti-mi si mie cum se procedeaza...am un vecin vizavi de mn la etajul 4 care sa mutat recent si care bineinteles sa apucat sa renoveze de la jlefuit peretii pana la etc...de luni pana sambata de dim d la 7 jum pana seara la 5-6 da gauri si bate de nu poti sa te intelegi om cu om in casa...am un copil mic care are si el niste ore de somn plange e speriat cand aude zgomtul acesta disperant ce pot sa fac...?i am zs omului si eu si ink un vecin sa respecte ora de liniste dar tot el ,,tare in gura,,ca ora de liniste e de la 15 si nu de la 13...va rog sa imi da ti un sfat...multumesc