avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Activitate cornel100

Activitate cornel100

Răspuns la discuția Probleme ATM
Frauda- cuvant cam mare si ar reprezenta un abuz in situatia de fata plus ca nu ajuta cu nimic in situatia de fata pt rezolvarea cu celeritate a situatiei, numai pana se aloca un nr de dosar si incepe cercetarea.....
ANPC - ajuta dar depinde si in cit timp raspund si ei.
Pe de alta parte sumele blocate la ATM sau la comercianti trebuiesc reglate in termen de 30 de - norma interbancara.
Majoritatea unitatilor bancare sunt sat fara caini si responsabili de unitati nu pot face nimic altceva decat sa sune in centrala (acolo unde este puterea de decizie si actiune) si sa solicite urgentarea rezolvarii situatiei.
Operatorul nr.2 a spus doar ca timpul de raspuns la reclamatie este intre 7 si 130 zile si nu ca rezolvarea situatiei dureaza atat.
S-a rezolvat situatia sau inca asteptati ?
Orice e posibilil dar banca trebuie sa aprobe. Daca cumva tatal d-vs inca nu a inceput executarea sentientei trebuie sa se duca la banca, depune o cerere de restructurare a creditului cu documente justificative - sentinta, etc - si in teorie se poate. Unei banci ii convine mai mult un credit amanat (desi nici asta nu ii prea convine) decat unui credit restant.
Daca tatal d-vs a inceput executarea pedepsei e mai complicat, va trebuie o inputernicire notariala din partea lui ca sa demarati procesul.
Avand in vedere faptul ca exista posibilitatea unor cheltuieli cu amanarea creditului (comisioane, eventualele cheltuieli cu notarul, etc) este posibil ca in functie de dimensiunea creditului sa nu se merite deranjul.
De principu se poate dar este la aprobarea banci si la vointa d-vs sau a tatalui d-vs de face acest
A-ti inceput sa executati pedeapsa ?
Sentintele sunt definitive si irevocabile ? - daca da, raspunsul este nu, trebuie sa executati pedeapsa.
La inselaciune termenul actual de prescriptie este 5 ani, prescriptia fiind intrerupta trebuie sa asteplatati terminarea prescriptie speciale - adica 10 ani.
In concluzie daca sentintele nu sunt definitive si irevocabile sunteti libera la 10 ani si 1 zi de la indeplinirea
Legal
1. Nimeni nu i-ti citeste corespondenta ta privata - este complet neinteresanta - daca cineva face asta poate fi doar un salariat plictisit de la departamentul IT al firmei tale, este un abuz si ii poti face plangere penala.
2. Daca firma are calculatorul sub supraveghere este pentru protectia intereselor sale si nu pt ca esti tu o persoana deosebita. Ar trebui sa vezi exact ce monitorizeaza programul respectiv - probabil ca accentul este pus pe mediile de scriere - porturi usb, dvd writer etc, precum si pe accesul la baze de date cu clienti sau date care sunt proprietatea firmei.
3. Faceti diferenta intre adresa de mail personala si mail personal - adica daca comunicati cu sotia prin adresa de mail de serviciu nu cred ca mai este mail personal ci doar nonrelevant
3. Pt monitorizare mailuri daca sunt prin adresa de mail de serviciu - ele deja sunt pe serverul companiei si nu au nevoie de program de monitorizare personala.
4. Mailurile din adresa de mail personala nu sunt citite, pe de alta parte comportamentul tau pe calculator poate fi monitorizat - adica daca incarci in mail sau pe o pagina de web externa o serie de documente, baze date, tabele in excel cu CNP sau alte balarii din astea te poti trezi cu probleme serioase, ei nu -ti citesc mailul ei vad doar ca datele x au pelcat de pe PC
5. Daca lucrati la o companie care face asa ceva sansele sunt ca legalitatea acestei proceduri sa fi fost deja discutata in cadrul companiei si se considera ca exista baza legala pt a merge mai departe.
6. Va chiar este posibil sa fi fost deja anuntat de supraveghere sau sa va fi dat acordul pt supraveghere de-a lungul timpului - Stiti : codul de etica al companiei, clauze de confidentialitate in contractul individula de munca, sau in cel general, politica de acces mijloace IT in cadrul companiei sai orice alta hartie sau procedura similara, semnata sau de care a-ti luat cunostinta de-a lungul timpului
7. Asa ca daca este o firma cat de cat mai mare sau mai serioasa probabil ca au acoperire pe de alta parte daca a-ti descoperit d-vs programul fie au niste idioti la IT, ca asta nu e neglijenta, fie aceasta procedura nu e chiar asa de bine pusa la punct si puteti merge mai departe cu plangere la politie. Sa se ocupe departamentul juridic de aceasta problema
8. Pe de alta parte daca cumva in bazele de date ale companiei au ramas date cu caracter personal ale d-vs (mailuri personale pe serverele companiei, poze personale pe calculator, etc), ele sunt proprietatea dvs aveti dreptul legal sa solicitati in scris stergerea lor si o confirmare a stergeri lor - asa pt linistea d-vs. Ba chiar mai mult daca compania este operator de date cu caracter personal puteti si sa solicitati o copie dupa datele pe care le au despre d-vs.
Răspuns la discuția Problema credit restant
Cu firma de recuperare 2 variante - credit a fost vandut si atunci nu mai datorezi nimic bancii, ci doar firmei de recuperare care sunt noi proprietari ai creditului sau credit a fost dat la colectare catre o firma de recuperare care primeste comision din cea ce recupereaza asa ca interesul lor este sa platesti cat mai mult in perioada cand contractul este dat la ei pt recuperare
Pt executare silita trebuie sa fii data in judecat si sa pierzi - cam mult deranj pt o suma asa mica mai ales da incepi sa platesti, dar s-au mai vazut cazuri - depinde de la banca la banca si executarea silita inseamna acoperirea sumei datorate + cheltuilei de judecat
Daca ceri banci o copie dupa cntract sunt obligati sa ti-l dea, dar s-ar putea sa dureze 30 de zile si sa platesti o taxa de cca 10 eur - depinde de la banca la banca, dar oricum banca nu v-ar fi acordat descoperitul daca nu ar fi avut o solicitare din partea d-vs + ca d-vs va-ti folosit de bani respectivi
Recomandarea mea - avand in vedere raspunsurile diferite primite in diverse sucursale (nu comentez profesionalismul sau cunostintele tehnice ale unor functionari bancari) solicita un raspuns in scris - depune-ti o cerere in care solicitati informatiile pe care le doriti - cat mai aveti de plata, nr de rate, valoarea ratei, modalitati de plata, etc. Solicitati inscris cu nr de intrare si asteptati raspunsul. Intre timp platiti asa cum a-ti fost informata conform graficului trimis (singura hartie oficiala primita - restul sunt doar vorbe care nu cos la dosar) dar aveti grija si de comisioanele de administrarea contului care la unele banci pot fi destul de mari. Daca puteti platiti putin ma mult pt ca tot in contul d-vs intra.
Sper sa va fie de folos
Debitorul nu plateste rate pentru ceva care nu ii apartine, debitorul plateste rate conform unui contract de credit - care este un contract comercial - El si fost sotie au primit de banca o suma de bani, lasand la o parte scopul banilor, elementul principal al contractului este un credit, eu i-ti dau bani, tu te angajezi sa ii returnezi, ce faci tu cu sotia, socri, sau alti participanti la credit este problema ta,( lasand la o parte faptul ca debitorul a beneficiat de pe urma investitiei facute prin cota parte a sporului de valoare adus imobilului - asta este secundar).
In 2008 a anunta banca si a solicitat sa fie scos din credit - asa si - , a urmarit mai departe aceasta solicitare, pt ca daca ar fi mers mai departe ar fi descoperit acelasi lucru, nu se poate, trebuie platit mai departe si regleaza situatia cu fosta sotie si socrii, pt ca el nu este debitor principal ci doar titular de contract, in mod egal si el si fosta si oricine participa la credit in calitate de codebitor este reaspunzator pt plata ratelor, in afara de garanti imobiliari care raspund cu imobilul adus in garantie
Răspuns la discuția Scoatere ipoteca
Dumneavoastra puteti solicita scoaterea unui imobil de sub ipoteca cu conditia ca garantiile ramase sa acopere valoarea ramasa din credit conform normelor bancii (norme aprobate de catre BNR, deci nu chiar cum vrea banca ci cum solicita banca nationala), asa ca singura posibilitate ar ramane la fel ca la raspunsul de mai sus - fie valoarea bunului ramas a crescut ca urmarea a unor inbunatatiri a.i sa acopere tot creditul, fie rambursati anticipat o parte din credit a.i garantia ramasa sa fie suficienta, fie veniti cu altceva in garantie.
Cat despre fortat banca, succes, dar nu cred, plus ca pt a incerca ceva pe cale legala trebuie sa platiti taxa de timbru, asa ca...
Prescriptia se refera doar la timpul pe care statul il are la dispozitie sa descopere faptele si sa condamne definitiv vinovati, nu are legatura cu pedeapsa pe ca o poate primi inculpatul. Adica puteti primi o condamnare definitiva in ultima zi din prescriptie si ea sa fie de un x de ani corespunzator faptei d-vs
Deasemenea pe noul cod penal prescriptia speciala se duce la prescriptia normala + inca odata, deci in cazul d-vs 10 ani.
Pe de alta parte rugati avocatul d-vs (daca nu aveti va recomand sa va angajati) sa verifice daca cumva fapta nu s-a prescris deja.
Aplicand principiul legi mai favorabile si avand in vedere ca fapta a fost comisa in 2008, trebuie sa vedeti cand in 2008 a fost comisa ultimul act al infractiuni (nu ultima d-vs actiune ci ultima fapta in tot circuitul actiuni - miscarilor masinilor, etc) si cand a fost intrerupta prescriptia.
Prescriptia este intrerupta de un act de procedura in cauza - act de procedura in cauza inseamna act care trebuie comunicat ivinuitului sau inculpatului - , cercetarea preliminara a politiei fara inceperea urmariri penale nu ar trebui sa constituie act de procedura si declaratia din februarie 2008 nu ar trebui sa intrerupa prescriptia, pe de alta parte inceperea urmarii penale intrerupe prescriptia,si un act de procedura pentru oricine din cauza intrerupe prescripria pentru toti, adica daca au inceput urmarirea penala pentru cineva mai devreme atunci se considera intrerupta prescriptia.
Dupa cum a-ti spus d-vs inceperea urmarii penale a inceput abia in decembrie 2013. Rugati avocatul sa verifice exact data la care incepe sa curga prescriptia (ultima data din 2008) si data la prescriptia a fost intrerupta
Nimeni? Nici o parere sau o opinie ?
Răspuns la discuția Amenda penala neplatita
In teorie, amenda penala neexecutata se transforma in zile de inchisoare. Amenda penala este calculata ca nr de zile amenda care se convertesc in nr de zile inchisoare.
Tot in teorie daca neplata amenzi este din cauze neinputabile - gen nu a-ti avut nici un venit in aceasta perioda - amenda se poate converti in zile munca in folosul comunitatii.
Avea-ti deasemenea dreptul sa cereti esalonarea plati amenzi
Prescriptia executarii pt amenzile penale este de 3 ani de la momentul in care sentinta este definitiva si irevocabila. Daca in decurs de 3 ani nu se demareaza nici o procedura in teorie a-ti scapat, dar pana la 3 ani mai este si exista posibilitatea sa va treziti cu o minune in ultima luna.
De urmarirea amenzilor penale se ocupa un compartiment de executari penale din cadrul Judecatoriei unde aveti domiciliul. Si ca orice om au si ei la randul lor sefi si sunt si ei monitorizati cu privire la indeplinirea sarcinilor de serviciu, pe care daca nu le executa li se pot imputa lor, asa ca ....... pana la 3 ani mai au timp suficient sa-si faca treaba.
Puteti scapa doar printr-o neglijenta a functionarilor care se ocupa de executari