avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Activitate Ipj

Activitate Ipj

Buna ziua. Unul dintre vecinii mei a cumpărat casa a cărui gard este construit prin excavarea de mult pământ, inclusiv din proprietatea mea, aproximativ 1.5 metri în adâncime fiind astfel sub cota terenului meu.. Când a fost construit respectivul gard eu nu mă aflam la fața locului ( fiind o proprietate fără construcție pe ea). Acum de la gardul vecinului a rămas o groapă lată de peste un metru și lungă de peste 25 de metri. De ani și ani de zile îi tot spun vecinului să găsească o soluție de a-și proteja gardul ( acesta fiind din lemn) pentru ca eu să umplu acest gol cu pământ și să-l cultiv. Nu găsesc nici o înțelegere din partea lui afirmând că el așa a cumpărat. Gardul respectiv deja prezintă semne de putregai.
Întrebarea mea este ce se întâmplă dacă astup golul respectiv cu pământ iar după puțin timp (1-2 ani) gardul cedează? Eu totuși doresc să-mi folosesc terenul proprietate așa cum el cultivă lîngă gard diverse culturi pe propritatea sa.
Vă mulțumesc.
Vă mulțumesc pentru sfat.

Cornel Vasile a scris:

Încercați sa mergeti la AJOFM pentru a vedea dacă ii puteți recupera din Fondul de garantare a creanțelor salariale.

Dl Cornel Vasile vă rog frumos dacă puteți să-mi spuneți ce pot face în situația în care într-un caz asemănător firma mi-a reținut banii din salariu pe două luni consecutive?
Menționez că situația este veche iar între timp firma respectivă a falimentat.
A fost început un proces a cărui verdict a fost de a fi înscris în cartea creditorilor.
Cred că rămân cu paguba.
Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate.
Drepturile persoanelor cu handicap grav, permanent.
Ce se întâmplă în cazul în care primăria obligă o persoană cu handicap grav la plata impozitului pe clădiri (casa) și terenul pe care-l deține?
Este legal a obliga la plata persoana respectivă?
Este un abuz a salariatului primăriei?
Unde pot reclama pentru a remedia situația creată?
Vă mulțumesc.
Buna ziua. Este legal ca societatea la care lucrez ( bugetară) să-mi solicite ca la plecarea în concediu de odihnă să-mi semneze un alt coleg că mă înlocuiește? Deci pe perioada concediului acel coleg pe lângă sarcinile de serviciu ale lui trebuie să le efectueze și pe alte mele. La rândul lui când pleacă el în CO muncesc eu ptr el. Sunt în situația în care fiind singurul specializat pe un sector nici un alt coleg nu vrea să îmi semneze înlocuirea mea. Legal ce alternative am de a ieși din această situație neplăcută pentru mine, care se repetă de ani și ani. Am ajuns în situația de a oferi mici atenții colegilor ptr a semna cererea de concediu. Mulțumesc
Pentru a pleca în concediu de odihnă planificat, conducerea unității în care lucreaz îmi solicită să caut un coleg de munca care să-mi semneze cererea că mă înlocuiește. Mai bine spus că va munci și în locul meu. Este legală această procedură? Cum să procedez pentru a nu merge cu ,, miloaga" la colegi pentru a mă înlocui? Vă mulțumesc.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Când ați angajato nu ați cerut analize medicale și adeverință de la medicul de familie? Dacă solicitați această adeverință, medicul era obligat să menționeze că este însărcinată, și atunci aveați posibilitatea de a nu o angaja.
Este legal ca, societatea la care lucrez să-mi elibereze fluturașul de salariu doar la cerere scrisă, și să mă oblige să scriu în aceasta că nu voi divulga datele din el???
Răspuns la discuția Demisia fără preaviz.


Cornel Vasile a scris:

Depinde de cererea dvs de incetare a c.i.m.
1. Daca depuneți cerere de incetare cu acordul partilor, atunci dacă este de acord si angajatorul, atunci nu mai veniti la mubca incepand cu data incetarii.

2. Daca angajatorul nu este de acord, atunci lipsa nemotivata de la locul de minca poare avea ca efect desfacerea c.i.m. disciplinar.

3. Dacă depuneți cerere de demisie, atunci trebuie sa știți ca demisia poate fi cu sau fără preaviz.

In cazul demisiei cu preaviz, lipsa de la serviciu pe durata preavizului poate avea ca și consecințe desfacerea disciplinara a c.i.m.

În cazul demisiei fără preaviz, c.i.m. încetează la data menționată în cerere.

Demisia fara preaviz este posibila :
- dacă angajatorul renunta total la efectuarea preavizului;

- dacă angajatorul nu-și îndeplinește obligațiile asumate prin contractul de munca..

Care sunt consecințele în cazul desfacerii c.i.m.disciplinar?? Va mulțumesc.