Am câștigat o proprietate in instanța, in provincie, m-am judecat cu moștenitorul fostului proprietar-decedat.
Ce trebuie sa fac in continuare, de unde iau hotărârea instanței legalizata, și unde fac intabularea,… Nu știu pașii ce trebuie sa-i urmez.
Mulțumesc.
Sunt căsătorită. Vreau sa cumpăr o proprietate.
Pot sa o trec doar pe numele meu?
Sa fiu doar eu proprietar?
Mulțumesc.
Tatăl meu la 14 ani împreuna cu bunicul s-a refugiat din Cadrilater in baza Tratatului de la Craiova din 1940. Tata a decedat in anul 1990, deci nu in timpul strămutării/refugiului. Eu sunt născuta ulterior, in anul 1958, deci nu eram copil minor. Ma încadrez in prevederile OG nr.. 105/1999, modificata și completată prin Legea nr. 154/2021 privind obținerea indemnizației de urmaș?
Pensionarii cărora li se retine impozit pe valoarea ce depășește 2000 lei,
Pot direcționa cota din impozit conform formularului 230 ANAF ?
Care este temeiul legal care ma obliga sa platesc (din credite bugetare) c/valoarea unor prestatii, servicii de care am beneficiat si le recunosc Precizez ca nu am contract incheiat cu prestatorul de servicii, nu am dosar de achiziție conform Legii 98/2016.
Multumesc.
Nu ar fi singura posibilitate, mai exista si alte societati/ unitati de invatamant care organizeaza asemenea cursuri. Nu stiu daca din punct de vedere legal, in situatia prezentata m-as afla intr-o situatie de incompatibilitate ?
Sunt director intr-o institutie publica si am in subordine serviciul de achizitii publice si serviciul economic. De asemenea sunt rector/prorector/ decan la o universitate particulara. Pot achizitiona in numele institutiei publice, servicii constand in cursuri de perfectionare pentru angajatii institutiei de la universitatea particulara? Nu sunt intr-o situatie de incompatibilitate ???
Sotul meu, decedat, s-a incadrat in prevederile Legii 118/1990, modificată prin Legea 189/2000, respectiv s-a încadrat în categoria persoanelor strămutate din Cadrilater, urmare a Tratatului de la Craiova.
As dori sa stiu eu, ca urmas de ce drepturi am parte, si in mod explicit daca pot fi scutita de plata cotei ce-mi revine pentru reabilitare termica, lucrari efectuate de primaria locala.Este vorba de apartamentul in care locuiesc, situat intr-un bloc si pentru care sunt scutita de plata impozitului anual.
Va multumesc.
Este imoral si incorect modul de repartizare a cheltuielilor. Sunt situatii care nu au fost prevăzute de legiuitor. Cred ca se impune modificarea si completarea actului normativ ce reglementeaza situatiile particularizate de tipul celei expuse.
Precizare: liftul nu s-a dechis in 30 de ani, la etajul 1, deci nu a fost si nu este folosit de subsemnatul, intrucat asa a decis asociatia, nu cu acordul meu, ca proprietar.
Si inca un argument: valoarea de impozitare a unui apartament la nivel inferior intr-un bloc cu multe nivele este mai mare, deci si impozitul platit de subsemnatul este mai mare.
Cheltuielile aferente intretinerii si reparatiei liftului ar trebui repartizate diferentiat functie de nivelul la care sunt situate apartamentele, fiind evident faptul ca gradul de folosire al liftului are la baza acest criteriu.
Multumesc pentru lamuriri.
Astept si alte propuneri de modificare, completare a actului normativ.
Voi initia o propunere de modificare, privind tratarea situatiilor particularizate, care nu au fost prevazute initial.
Sunt plecat din tara. Apartamentul este nelocuit. Este situat la etaj1 intr-un bloc cu 10 etaje. Cheltuielile de intretinere lunare (exemplu, luna februarie) repartizate de asociatie includ: cheltuieli comune, curatenie, gunoi, apa rece, caldura, service interfon.
Mentionez ca sunt repartitoare de caldura montate in apartament dar sunt inchise.
Eu am inteles spiritul Legii 230/2007, proprietatea comuna trebuie intretinuta in comun, respectiv cheltuielile se suporta proportional, pe baza cotei indiviza.
Insa, nu trebuie sa contravina legii nescrise, de bun simt, respectiv, platesti ce consumi, repari ce folosesti.
Intrebare: este legal sa mi se repartizeze urmatoarele cheltuieli:gunoi ( gunoi menajer), curatenie, apa rece (perti comune), service interfon?
S-a decis inlocuirea liftului: suma repartizata pe fiecare apartament este pe baza cotei indiviza. Eu nu am folosit liftul de 30 de ani de cand detin apartamentul in proprietate. Liftul nu s-a deschis in cei 30 de ani la etajul 1.
Deci, legea impune sa suport financiar inlocuirea liftului utilizat de locatarii de la etajele superioare, la care nu am avut acces in cei 30 de ani ?
Sunt situatii diverse, care ar trebui tratate diferit, lamurite prin norme clare, in aplicarea legii. Cui trebuie sa ma adresez, carei autoritati, pentru a clarifica natura cheltuielilor suportate de proprietar in conditiile prezentate ?