Pentru ce anume va cere extrasul CF ? ( CF- inseamna Carte Funduara sau cazier fiscal, pentru ca sunt doua lucrui total distincte) Contractul de comodat este suficient incheiat intre presedintele asociatiei si propietar / propietari .Presedintele asociatiei de propietari trebuie sa elibereze o adeverinta prin care sa ateste ca vecini colaterali sunt de acord cu activitatea asociatiei noi infintate.Si da, este obligatoriu cazierul fiscal.
Care a fost eroarea materiala pe care ati incercat sa o indreptati pentru ca nu se intelege.Si da ,daca cazi in pretentii trebuie sa platesti cheltuielile suportate de ambele parti. Sau "Interpretarea teleologica, sistemica si literala a dispozitiilor art.50 ind.2 din OUG 51/2008 conduce la concluzia ca indiferent de forma în care o parte a procesului civil a beneficiat de ajutor public judiciar, în situatia în care, prin hotarâre judecatoreasca definitiva si irevocabila aceasta dobândeste bunuri sau drepturi de creanta a caror valoare, respectiv cuantum, depaseste de 10 ori cuantumul ajutorului public acordat, este obligata sa îl restituie potrivit procedurii prevazute la capitolul III( OUG 51/2008). Ce sume ati fost obligat sa platiti?
Si care ar fi partile din procedura de partaj ? Si cum se realizeaza si unde ?
Cine o mosteneste/reprezinta pe matusa si in virtutea carui inscris ( certificat nastere, act identitate ,certificat mostenitor ) . Va rugam mai multe detalii.
Daca matusa mai traieste sa faca dovada achizitionarii imobilului , si care dintre soti a contribuit mai mult . Oricum, daca va avea un avocat bun poate cistiga mai mult privind si dreptul de creanta pe unele aspecte, daca a ramas in apartament .
Mergeti la notarul unde ati incheiat contractul in baza acelei adeverinte pe care ati primit-o de la comisia constituita in virtutea legii 18 /91 ( si reprezenta dovada de reconstituire/ retrocedare), si solicitati sa faca intabularea in Cartea Funduara pentru ca detine dosarul dumneavoastra.
Depinde ce doriti sa dovediti in instanta cu accea chitanta de mana. Doriti sa chemati vanzatorul in instanta ca sa inchie actul autentic - in temeiul "obligatia de a face "?
Sigur. Este vorba de vointa donatorului. Spuneti-ne cand anume a fost incheiat actul de donatie si cati ani are bunica ca sa stim daca poate solicita in nume propiu rezilierea contractului de donatie fara sa se incalce cota rezervatara ( sunt niste aspecte foarte interesante si delicate care tin de cunoasterea aplicarii codului civil). De altfel, spuneti-ne cati ani aveti si dumneavoastra.
Donatar "Termen prin care se desemneaza, in mod generic, persoana care, prin efectul unui contract de donatie, dobandeste de la o alta persoana, numita donator, dreptul de proprietate asupra unuia sau mai multor bunuri determinate, in principiu fara contraprestatie.
Donatarul trebuie sa aiba capacitatea de a primi cu titlu gratuit. In cazul in care donatarul este minor sau interzis, acesta poate accepta valabil donatia prin parinti sau prin tutore, precum si prin oricare din ascendentii sai, chiar daca respectivul ascendent nu are calitatea de tutore". Va rugam dati mai multe amanunte
1. Fata de care alte inscrisuri sunt erorile din ce ati descoperit dumneavoastra; 2. Indiferent de pretul platit ( avocat, notar) pentru a nu fi evinsi cu o petitie in ereditate, dezbaterea succesorala trebuie facuta in conditiile legii, atat in forma ad validitatem (prin forma pentru valabilitatea actului juridic civil se înţelege acea condiţie de validitate, esenţială şi specială, care constă în necesitatea îndeplinirii formalităţilor prestabilite de lege, în lipsa cărora actul juridic civil nu s-ar putea naşte în mod valabil), cat si in forma ad probationem (prin forma pentru probarea actului juridic civil se înţelege acea cerinţă care constă în întocmirea unui înscris cu scopul de a dovedi actul juridic civil). Va rugam mai multe informatii.
Va rugam mai multe amanunte:
1. sunteti sunat de la firma recuperatoare care a cesionat dreptul de creanta sau chiar de catre partea din contract; 2 care este suma pe care o datorati.
Plangerea penala respectand principiu celeritatii se depunde la parchetul de pe langa judecatoria din raza teritoriala ,fie a faptuitorului daca se cunoaste , acolo unde s-a savarsit fapta sau chiar si la domiciliu partii vatamate.Daca o depuneti la politie dureaza mai mult inregistrarea si dispunerea de catre procuror, trimiterii catre sectia de politie competenta.
Trebuie sa contina:
- numele si prenumele petitionarului
- calitatea petitionarului
- domiciliul petitionarului
- descrierea faptei care formeaza obiectul sesizarii (e necesara o descriere cat mai exacta si detaliata a faptelor.
- indicarea faptuitorului, desigur daca este cunoscut
- indicarea mijloacelor de proba
- semnatura partii vatamate.