avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate alexciuta

Activitate alexciuta

Bună ziua.
Lucrez în urgență. Unde în mod normal programul este de 12/24, 12/48.
Suntem suficient personal, doar ca mereu există preferințe.
Întrebarea mea este, din punct de vedere legal, după o tură de 12 ore de noapte, câte ore trebuie să fie libere? 24 sau 48? Pentru ca aparent, ca e tura de zi ca e tura de noapte, primim 24 de ore libere. E legal?
Doi rezidenți, aceași specialitate, același an, aceleași sporuri, dar cu spitale diferite, pot să aibă diferența de 2000 lei la salariu?
Că sa detaliez.
Amândoi suntem rezidenți de anul I pe medicina de urgenta. Eu am post la spitalul Brad și colegul are post la Spitalul Hațeg din judetul Hunedoara- centrul de pregătire Timisoara.
Acuma am primit fluturasele de salarii si eu iau mai puțin că el cu 2000 de lei.
De specificat faptul că eu am brutul trecut la 2765 cu spor de 1350 (50%- dar primesc 75%)iar el are doar 4332 brut. Așa apare pe contract.
Problema este următoarea. Noi am semnat contractele in momentul in care nimeni nu știa pe care lege se merge. Prin urmare, eu m-am ales doar cu 2765.
Întrebarea mea este daca este posibil ca doi rezidenți, de același an, aceași specialitate, exact același program, fara nicio zi de concediu, să avem salarii de bază diferite?
Am luat astăzi legătură cu cei de la spital, iar ei mi-au zis că nu ar fi normal că eu rezident sa iau 5440 ( atât cât ia colegul meu, eu iau 3100) și din acest motiv nu au aplicat nu știu ce alta lege prin care as fi avut și eu salariul de peste 5000. La salariu, in teorie, ar trebui adăugat un spor de tura de 15% și un spor de weekend de 100%.( Pe care nu cred că le-am primit).
Întrebări:
1. Care este legea pe care trebuie sa se meargă?
2. Mai pot face ceva daca eu deja am semnat pe legea veche? ( Exprimarea celor de la personal a fost așa: "dacă mergem pe grila nouă, vei avea salariul mai mare că un medic primar, prin urmare e semnat pe legea veche plus 25% creșterea de la 1 ianuarie).
3. Cui mă pot adresa sa rezolva problema daca in urma discuțiilor amiabile pe care încerc să le am, nu voi rezolva problema?
4. Sporurile de tura și de weekend sunt obligatorii sau rămân la latitudinea spitalului?

Va mulțumesc!
Buna ziuă,

As dori sa stiu următoarele informații.

Sunt din Timișoara și locuiesc intr-un bloc mai nou construit, dar care nu are prevazute locuri de parcare. Există o porțiune în fața blocului în care toată lumea parcheaza.

Evident, pentru că trăim în România, s-a trezit unu mai deștept care și-a pus el semn de parcarea interzisa. Pana aici toate bune. În momentul în care cineva parcheaza acolo, îl blochează, coboară si se ceartă cu ei, le ridică ștergătoarele.

Din cate stiu eu, zona nu face parte din Timpark.

Cu toate astea, as încalcă vreo lege daca mi-as pune si eu semn cu parcarea interzisa si as face ca el ( aici glumesc).?
Există vreo lege în acest sens? Pot să mă duc la primărie sa cumpăr locul de parcare din fata blocului?

Va mulțumesc.
Salut.

Imi deschid un ONG si am vazut ca am nevoie si de un registru de intrare-iesire.
Mai exact, ce trebuie sa cuprinda acest registru?

De asemenea, o sa aplic si Legea 78/2014, unde imi trebuie 3 registre: registrul de voluntari, registru de certificate si un registru care sa le cuprinda pe ambele.

Banuiesc ca astea 3 registre sunt separate de registrul de intrare-iesire, nu?

Va multumesc!
Salut.

M-am decis sa deschid un ONG.

Am facut actul constitutiv si statutul. Singurul lucru pe care nu il gasesc este numarul de acte autentificate la notar. Cate bucati din fiecare?

Mersi.
Răspuns la discuția Instiintare de plata
Eu am trimis chitanta catre TopFactoring si ei mi-au spus ca au trimis cererea de inchidere a dosarului in instanta si ca a fost aprobata. Din cate am vazut, hotararea e definitiva si irevocabila.

Acesta este primul e-mail:

"Buna ziua,

Eu am transmis nota scrisa prin care am facut dovada faptului ca s-a dispus integral debitul restant, am transmis dovada platii si am solicitat inchiderea dosarului.
Am verificat si noi pe portalul instantelor de judecata si am vazut ca inca nu a fost afisata solutia in dosar.

Va multumesc."

Si acesta al doilea e-mail:

"Buna ziua,

A fost afisata solutia pe portatul instantelor de judecata. Cererea de inchidere a dosarului in instanta a fost admisa.

Multumesc."

Ce este de facut in cazul acesta?
Buna seara,

In data de 11.11.2014, am achitat catre Top Factoring un debit de 2300 lei din cauza unor facturi restante la vodafone.La momentul efectuarii platii, ei initiasera un dosar in instanta pentru recuperarea datoriei.
Pentru a nu trece prin etapa deciziei judecatoresti si a nu plati si cheltuielile de judecata, am achitat intreaga datoriei catre TopFactoring.
Odata achitata suma, am trimis copie dupa chitanta la cei de la TopFactoring. Am primit raspuns cum ca au trimis cererea de inchidere a dosarului in instanta si ca a fost aprobata.
La o luna dupa achitarea sumei, am primit decizia instantei cum ca sunt obligat sa achit din nou suma de 2300 lei plus 200 lei cheltuieli de judecata. Pe dosarul afisat pe portalul justitiei, apare asa:

Ora estimata: 09:00
Complet: C1 (NCPC)
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea.
Document: Hotarâre 1853/2014 17.11.2014

De ce trebuie sa platesc cheltuielile de judecata daca am efectuat plata inainte de primul termen de prezentare in instanta si mai ales, de ce instanta imi solicita sa achit inca odata intregul debit?

Multumesc.
Discuție Nelamuriri ONG
Buna seara.

Va prezint urmatoarea situatie.

Sunt membru intr-o asociatie studenteasca de 4 ani. In tot acest timp am observat ca se produc tot felul de ilegalitati, nu se respecta statutul, nu exista acte in asociatie, nu nimic.

Am urmatoarele intrebari:

- Am intrat pe ministerul finantelor unde am vazut ultimul bilant depus de aceasta asociatie care dateaza din 2012. S-a incalcat vreo lege datorita faptului ca asociatia nu a depus declaratii si pe anul 2013 respectiv 2014?
In declaratia din 2012, din ce inteleg eu, au existat sume destul de mari in asociatie si aparent a ramas cu un excedent de 6671 lei.( sper ca actele de pe ministerul finantelor sunt in ROL). Ce trebuie sa se intample cu excedentul? Pot sa cer acele bilante la MF?


- Asociatia tot organizeaza diferite evenimente, de la care face bani, dar nimeni nu stie ce se intampla cu banii (lasand deoparte faptul ca au facut evaziune fiscala prin faptul ca biletele nu au fost inregistrate la finante). Am eu temeiul legal sa cer unde s-au dus banii rezultati din bilete? Mentionez ca asociatia nu are cenzor.

-Din cate stiu, conform legii, in cadrul Asociatie trebuie sa se intruneasca Adunarea Generala macar o data pe an. Din cate stiu, se intruneste doar o data, atunci cand se schimba doar de vazul lumii Biroul Executiv. In acelasi timp, actuala conducere nu este inregistrata la tribunal. Se poate falsifica acel proces verbal al Adunarii Generale, in cazul in care eu ca si tert, cert dizolvarea asociatiei in instanta? Este ilegal faptul ca nu s-a schimbat vechea conducere?

-Este legal ca o asociatie studenteasca, care presupune multi membrii, sa nu aibe un Registru? O contabilitate?

-Se pot reclama anonim toate ilegalitatile (in cazul in care sunt). Totusi, nu pot sa ma implic direct in sesizari, pentru ca mai vreau sa termin facultatea. (cei din biroul executiv sunt bine inradacinati in universitate).

Momentan atat.

Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Suspendare ONG (asociatie)
Ce risca un ONG care nu depune actele la organul fiscal o data pe an? Unde se pot reclama ONG-urile care nu depun acte?
Discuție Dizolvare ONG
Bună ziua,

Aș dori să știu cum se poate dizolva un ONG, de către un terț?

Din câte știu eu, procesele-verbale de la Adunările Generale trebuie să fie înregistrare la tribunal?