avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Activitate ionescumaria13

Activitate ionescumaria13

Buna ziua
Am platit 10 ani de zile pensie de intretinere luna de luna ,fara sa ma lase fostul sot sa mi vad copilul o zi macar.In prezent nu sunt angajata,nu am venituri si ar trebui sa platesc 250 lei/luna aceasta pensie.Risc ceva daca platesc doar 100 lei din 3 in 3 luni?Pot fi data in judecata penala pentru acest lucru?
Discuție TESTAMENT
BUNA ZIUA.
CARE E MODALITATEA INTRE SOTI CA LA DECESUL UNUIA ,CELALALT SA POATA MOSTENI TOTUL DOAR SOTUL SUPRAVIETUITOR,TINAND CONT CA NU AU COPII.,DAR CEL CARE A DECEDAT ARE MAMA CARE TRAIESTE,DAR LOCUIESTE SEPARAT , CUM SE PROCEDEAZA?SE FACE TESTAMENT INTRE SOTI PE PERIOADA CASATORIEI,SOTUL MOSTENITOR TREBUIE SA FACA SUCCESIUNE SAU POATE MOSTENI TOT FARA A DESCHIDE SUCCESIUNE ,DOAR IN BAZA UNUI TESTAMENT?MULTUMESC.
Daca am fost operata acum o luna pot beneficia de concediu medical?Mentionez ca am fost operata prin urgenta ,dar stagiul meu de cotizare e de 4 luni in ultimele 12 luni calendaristice.Am fost operata ca urgenta medico -chirurgicala.
Lucrez legal la o firma in ANGLIA ,platesc asigurar de sanatate si in Romania si venind in tara(ro)m am internat in spital.Ce acte sunt justificabile pentru firma din Anglia ca sa am concediu medical pt ca aici in Romania m i s a spus ca nu pot sa mi elibereze concediu medical pt ca angajatorul nu e roman.
sunt medic dentist promotia 2018 si lucrez din dec.2017 cu procent la un cabinet privat.ce declaratii trebuie sa depun la fisc in 2018 si ce contibutii trebuie sa platesc la stat?daca nu am realizari in luna respectiva sau timp de 3 luni ce trebuie sa platesc la stat?multumesc
Discuție mostenire
Buna ziua,am un copil din prima casatorie,care e la tatal lui dupa divort si partaj,E minor .Din a 2 a casatorie am o fata.Cum as putea sa las averea fetei,ea fiind minora,fara sa mosteneasca si baiatul?
Răspuns la discuția divort cu minor
adulterul se pedepseste?
Discuție divort cu minor
Buna ziua
Sunt casatorita din 2014,in 2015 s a nascut din aceasta casatoroe copilul nostru siacum 2 luni am descoperit ca sotul mea inseala cu fel de fel de individe racolate de pe site uri de socializare.Am dovezi conversatiile lui cu ele,nr lor de tlf,numele lor.Vreau sa dovortez pt ca nu mai pot convietui cu acest individ facand adulterul pe toata aceasta perioada,eu neafland decat acum ,intamplator.Locuim in casa parintilor lui.Eu am semnat o conventie matrimoniala cand ne am casatorit prin care am semnat ca nu am nimic de la el.Cum trebuie sa procedez la divort ca sa pot sa am o locuinta a mea cu copilul ?Ma pot reprezenta singura pentru ca nu am bani de avocat?Multumesc
am primit un concediu medical pe perioada 28-31.oct de la med familie cu codul bolii 595,cod indemnizatie 01.Intre timp m am internat in spital si m am operat pentru aceeasi afectiune,externandu ma in 31 oct.Medicul curant mi a dat la externare 14 zile in continuarea concediului medical de la medicul de familie ,data acordarii concediului fiind 31 oct.,iar pe septembrie cat am fost internat ,adica 29-31 oct nu mi a mai dat pt ca se suprapuneau perioadele.Contabila de la fabrica mi a zis ca nu poate sa mi ia in considerare acel concediu din spital pt ca pe el nu apare perioada internarii.CE e de facut?Multumesc:)
MULTUMESC MULT.Dar am dreptul si la trecerea la un sungur schimb si sa fiu scutita si de garzi?Lucrez la un spital,cadru medical.