Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema si va rog sa ma indrumati ce sa fac in continuare.
Saptamana aceasta m-am prezentat la un concurs pe un post de bibliotecar, am fost 4 candidate, trei nu au indeplinit conditiile de studii fiind respinse, eu admisa, una a depus contestatie pentru acest motiv, fiind respinsa.
A doua zi am sustinut proba scrisa si interviul, s-au afisat rezultatele finale si am fost declarata castigatoare.
La o zi dupa concurs am inceput sa aud zvonuri ca acesta se va anula, iar a treia zi am fost anuntata de director pe telefon ca o candidata nemultumita, aceea care a facut contestatie si i-a fost respinsa, a facut sesizare la Inspectoratul scolar si ca ei recomanda anularea concursului pe motiv de vicii de procedura (nu mi-a spus care) si, mai mult, schimbarea conditiilor de participare, adica trecerea de la studii superioare la studii medii, astfel incat respectiva sa poata participa la noul concurs.
Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta privinta? Pot sa-i actionez in judecata? As avea castig de cauza?
Va multumesc din suflet si astept parerile dvs.
Buna seara,
Va rog sa imi oferiti niste informatii privitoare la statutul unui student la studii de doctorat cu frecventa redusa, cu bursa, peste 26 de ani si neangajat.
Mai precis:
-pe parcursul desfasurarii studiilor de doctorat, se recunoaste vechimea in munca?
-care este situatia platii contributiilor la pensii si asigurare medicala ?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: sotiei ii expira ccc de 2 ani in octombrie 2017, ea este traducator autorizat si doreste sa-si infiinteze PFA pentru a beneficia in continuare de stimulentul de insertie, pana la implinirea varstei de 3 ani.
In aceasta situatie, ce conditii trebuie sa indeplineasca si ce acte trebuiesc depuse?
Va multumesc mult!
Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema si as dori un sfat din partea Dvs.
In luna dec 2015 am trimis printr-un colet cu o firma de curierat nationala un stick de memorie cu filmari personale la o firma de profil din Bucuresti. Coletul nu l-am asigurat, din pacate. El a fost pierdut, firma si-a recunoscut vina si mi-a solicitat copie dupa factura de achizitie si daca mai am alte pretentii, sa ma despagubeasca, conform Termenilor si conditiilor firmei de curierat. Le-am trimis tot ce mi-au cerut (factura de achizitie stick) solicitandu-le si despagubiri morale de 1000 lei, pierderea fiind irecuperabila.
Problema e ca din luna februarie pana in prezent nu am primit niciun raspuns de la ei, si ma gandesc serios sa-i dau in judecata, dar cum sa procedez? Cum ma sfatuiti ca ar trebui sa actionez in situatia de fata?
Va multumesc din suflet si astept parerile Dvs.
Sarbatori fericite!
Buna ziua,
Va rog din suflet sa ma ajutati cu o parere in urmatoarea situatie: acum circa 3 luni am trimit cu o firma de curierat rapid un card de memorie cu filmari personale unei firme de profil din Bucuresti.
Coletul nu a ajuns la destinatie, am facut o reclamatie firmei iar acum primesc raspunsul: ne pare rau, dintr-o regretabila eroare, coletul a fost livrat gresit si il declaram pierdut, va rugam sa ne trimiteti o factura sau alte documente pentru a va despagubi contravaloarea cardului, etc.
Problema e ca pe mine ma intereseaza exact ce s-a intamplat cu cardul, pentru ca inregistrarile de pe el contin imagini personale intime.
In acest sens, as putea actiona in instanta firma de curierat si sa-i solicit daune morale? Care ar fi sansele unei asemenea actiuni?
Va multumesc frumos!
Am inteles!
Va multumesc din suflet!
Buna ziua,
Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea situatie: sotia este profesoara cu contract pe perioada determinata pana pe 31.08.2016. in 03.10. 2015 ni s-a nascut un copil, iar din 15.01.2016 si-a depus cerere de intrare in ccc pe o perioada de 2 ani. Contractul de munca a fost suspendat pana la 31.08.2016.
La primarie insa ni s-a refuzat dosarul pe motiv ca suspendarea trebuie sa fie pe 2 ani, spunandu-ne ca, cu acest dosar ea ar avea dreptul la ccc doar pana la 31.08.2016! i-am explicat situatia, dar tot nu ne-au luat dosarul!
Ce este de facut in continuare?
Va multumesc anticipat!
Buna seara,
Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie cu privire la urmatoarea problema:
Bunica mi-a donat un apartament al carui unic proprietar era.Intrebarea mea este daca poate fi contestat acest act de donare (de catre copii), sau am drepturi depline asupra acestui imobil.
Va multumesc anticipat pt timpul acordat.
Buna ziua,
Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema: pe 10 ianuarie imi expira cele 126 e zile de concediu maternal, dar eu as mai avea nevoie de inca 5 zile de concediu medical pentru a-mi rezolva o problema legata de scoala (sustinerea unei inspectii).
Intrebarea mea e daca s-ar putea acest lucru?
Va multumesc frumos!
Buna ziua,
Sunt absolvent al Facultatii de Litere (engleza-franceza), si as dori sa colaborez cu un birou de traduceri.
Problema este ca acesta imi cere sa-mi infiintez PFA deoarece nu pot emite factura pentru serviciile prestate si pe care mi le vor plati.
Intrebarea mea este: alta varianta nu ar fi? trebuie neaparat PFA pentru aceasta?
Va multumesc frumos!