avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Activitate beck13

Activitate beck13

Daca inca il mai numiti iubit, nu e chiar asa de grav. Daca e doar un stereotiv de exprimare, e altceva. Un ordin de protectie nu se poate pentru ca nu exista o relatie de familie, o plamgere penara urmata de ceva interdictii e maim aproape de situatia ta.
Nici nu are cum sa existe in nomenclator meseria de ,,studenta la Balneofiziokinetoterapie si recuperare(studii de licenta). In schimb ce de medic exista. Specialitatea va fi trecuta pe diploma.
Răspuns la discuția Mostenire apartament
Fratii si surorile mostenesc apartamentul
Răspuns la discuția Pensie
La termen
La instanta ati cam mers degeaba. Contractul de imprumut in forma autentica sau cu data certa este titlu executoriu.
Intradevar,daca nu are bunuri pe numele lui (intelegand prin asta si venituri salariale sau bani in depozite bancare) nu aveti ce executa.

Este evident ca va trebui sa contestati. Exista contradictie intre mentiunea privind existenta bolii care are cod F20 si lipsa mentiunii privind nivelul deficientei functionale.
Răspuns la discuția accident rutier
In legislatia rutiera si cea cea care reglementeaza regimul juridic al drumurilor nu exista notiunile de ,,drum principal si drum secundar''.
Exista in schimb notiunile de drum cu prioritate si drum fara prioritate. Prioritate stabilita prin semne de circulatie.
Cand nu exista semne se aplica regula prioritatii de dreapta.
In orice caz daca drumul pe care ati intrat are doua benzi,aveti obligatia sa va incadrati pe prima banda,adica banda de langa acostament.
Va place sau nu politia are dreptate
Taxa judiciara de timbru se determina potrivit dispozitiilor OUG nr. 80/2013. Somer fiind puteti beneficia de ajutor public judiciar. A raspuns colega in detaliu
Răspuns la discuția Procuror corupt
Desi termenul de coruptie este frecvent asimilat cu lipsa de moralitate, el se refera la relatiile dintre autoritati si cetateni si inseamna, de fapt, folosirea abuziva a puterii publice, in scopul satisfacerii unor interese personale sau de grup.
Pentru ca au realizat pericolul social al acestui tip de abuz si pentru a-l descuraja, legiuitorii au definit coruptia printr-o serie de fapte cu caracter penal.
Faptele de coruptie sunt infractiuni si se sanctioneaza cu inchisoare. Faptele incriminate astfel de legislatia romana includ:
- darea si luarea de mita;
- traficul de influenta;
- primirea de foloase necuvenite;
- abuz in serviciu contra intereselor publice pentru obtinerea de beneficii personale.

Dupa cum vedeti vanzarea de chiftele contrafacute in supermarket, nu e fapta de coruptie.
Răspuns la discuția evacuarea fostului sot
Singura solutie este evacuarea.
Daca o faceti potrivit codului de procedura civila va dura un pic. Trebuie indeplinita o procedura de notificare si atunci vor incepe discutiile.
Daca locuiti impreuna si situatia este tensionata, cereti ordin de protectie si evacuatil din locuinta.