avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Activitate gabi1978

Activitate gabi1978

In opinia mea actiunea trebuie introdusa atat impotriva minorului reprezentat prin mama sa cat si impotriva mamei sale, pentru ca in solidar sa fie obligati la restituirea pensiei. Fostul sot are termen trei ani de la data la care s-a pronuntat instanta ca nu el este tatal copilului pentru restituirea intregii pensii.
Da, daca aveti procura speciala in acel dosar. Articolul din Codul de procedura civila care obliga justitiabilii de a formula recurs si a-l sustine doar prin avocat a fost declarat neconstitutional de catre CCR.
Răspuns la discuția Dividende an 2008??
Practic, vreti sa stiti ce sa faceti cu profitul nerepartizat. Poate asta va ajuta: www.avocatnet.ro/content/for...
Răspuns la discuția Acte pe casa
Pentru un raspuns cat mai corect ar fi trebuit sa ne dati mai multe detalii juridice.
Adica, la dezbaterea succesiunii toti copiii au renuntat in favoarea mamei lor? Aceasta (bunica dvs.) a semnat cu parintii dvs. un contract de intretinere ?
Daca asa stau lucrurile, batrana poate cere in instanta anularea actului, avand in vedere ca cele doua parti (fiica si ginerele) nu isi respecta obligatia de intretinere asumata. Astfel, ea poate redeveni proprietara asupra imobilului si poate sa vi-l treaca dvs.
In ce domeniu se doreste obtinerea de fonduri europene? Verificati ce conditii se solicita in functie de acesta.
Din ce stiu, in general, pentru obtinerea de fonduri europene este necesar sa ai un statut juridic: PFA, AF, I.I., Asociatie juridica, SRL, SNC etc.
Răspuns la discuția testament
Mergeti la notar si faceti fiecare dintre soti cate un testament care sa cuprinda dorintele dvs. in ceea ce priveste numirea unui consiliu de familie si a unui tutore legal (familia care sa aiba grija de copii) pana la majorat. Nu puteti sa-i puneti sub tutela daca sunt majori, decat daca sunt bolnavi si sunt pusi sub interdictie.
Cat despre impartirea averii, aceasta nu poate fi facuta de o terta parte. Ea se face conform legii - cate 1/2 pentru fiecare din cei 2 copii, in cazul in care ambii parinti decedeaza in acelasi timp. Dar puteti sa specificati in testament ce bunuri ii lasati unui copil si ce bunuri lasati celuilalt, fara a incalca rezerva succesorala.
Răspuns la discuția zilier: vechime in munca
Perioada lucrată ca zilier nu este considerată vechime în muncă sau perioadă asigurată din punctul de vedere al prestaţiilor sociale.
(Activitatea desfăşurată de zilier nu îi conferă acestuia calitatea de asigurat în sistemul public de pensii, sistemul asigurărilor sociale pentru şomaj şi nici în sistemul de asigurări sociale de sănătate. Acesta va putea încheia, opţional, o asigurare de sănătate şi/sau de pensie.)
OUG 111/2010 - privind concediul si indemnizatia pentru cresterea copiilor, conditioneaza atat concediul cat si indemnizatia pentru cresterea copilului de realizarea in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni de venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii 571/2003 privind Codul fiscal - deci, trebuie sa aveti 12 luni de munca, dar nu neaparat la ultimul loc de munca.
Pentru ca orice furnizor de utilitati sa va treaca numele pe chitanta trebuie sa faceti o cerere de transfer a utilitatilor pe numele dvs. insotita de acte doveditoare: certificat de deces si un act din care sa rezulte ca dvs. sunteti cel care foloseste imobilul respectiv: contract de inchiriere sau in cazul dvs. contract de imprumut de folosinta (comodat) - adica inchiriere gratuita sau o declaratie notariala a celorlalti ca sunt de acord sa folositi bunul.
Răspuns la discuția concediu fara salariu
Eu stiam ca zilele libere prin lege se platesc - nu se scad din salariu.
Nu stiu, zic si eu, dar sotului meu nu i-a scazut niciodata salariul cu zilele declarate libere prin lege.