Buna,
as dori sa stiu daca primesc indemnizatia de crestere copil ,daca eu in momentul in care depun dosarul figurez cu impozit neplatit ,adica cu impozitul neplatit la o masina de 3 ani.Multumesc.
Buna,sotia este in CCC ,copilul va face 2 ani in 12 iunie,ea este insarcinata si va trebui sa nasca luna asta si am hotarat sa raman eu tatal in concediu crestere copil pe o perioada de 2 ani,am vrea sa stim daca sotia s-ar intoarce mai repede la munca ar putea beneficia de acel stimulent de insertie pana la 3 ani?
Buna,as dori sa aflu daca dupa ce intrerup munca ,dupa cele 46 zile de zile ce trebuie sa le aibe mama dupa ce naste,eu tata doresc sa raman in concediu paternal,din momentul in care raman acasa pentru 2 ani pot sa ma angajez la un magazin in regim partime cu conditia sa nu depasesc acel venit anual de 3600 de ron?PS;pot lucra inainte de a primii prima indemnizatie?deoarece am inteles ca poate dura chiar si 3 luni pana vin banii .Multumesc.
Buna,sunt un tata ce vreau sa raman in concediu de crestere copil pe o perioada de 2 ani,as vrea sa stiu cum se va calcula venitul net la mine din moment ce eu am avut poprire pe salariu pana in noiembrie 2016,se va calcula netu la un loc cu sumele ce am avut poprire pe salariu sau se face calcul pe suma ce am primit-o in mana ?
Buna ziua,as dori sa aflu ca viitor tatic daca as ramane in postnatal ptr crestere copil ,executorul judecatoresc ar putea pune poprire pe indemnizatie,ptr ca eu in momentul de fata am poprire pe salariu,iar in cazul in care nu imi pune poprire indemnizatia mi s-ar calcula dupa salariul care imi ramane in mana ,nu cat ar fi defapt daca nu as avea proprire pe salar,in momentu de fata eu raman in mana cu 750 de ron+tichete de masa[asta va fi suma dupa care se va calcula indemnizatia?] si inca o intrebare,daca alegi sa stai acasa 2 ani indemnizatia este de maxim 1200 ron?va multumesc.
Buna,as dori sa aflu daca as putea sa ma angajez la 2 ore pe zi urmand ca eu in iunie 2015 sa nasc pana acum am lucrat cu norma intreaga si a expirat contractul ,am lucrat perioada mai -decembrie 2014 si am inteles ca trebuie sa ai 12 luini lucrate in momentul cand nasti,intrebarea mea este voi primi indemnizatia de crestere copil daca eu voi figura angajata la 2 ore pe zi,10 pe saptamana,40 intr-o luna?va multumesc anticipat.
Buna,as dori sa aflu daca ma poate ajuta cineva,am lucrat din 15 mai pana pe 15 octombrie 2014 pe un salar brut de 900 de lei,din 22 octombrie am schimbat locul de munca unde am brutul 1400 de lei salar ce il voi avea doar pana la sfarsitul anului ,contractul fiind pe perioada determinata,sanse sa imi prelungeasca nu sunt mai ales ca la o saptamana ,dupa , i-am anuntat ca sunt insarcinata,eu as vrea sa ma angajez la o cunostinta si sa imi treaca orele mininime de lucru pe contractul de munca,dorind sa raman angajata pana voi naste ,mai exact pana in luna iunie 2015 cand voi naste,din cate am mai citit pe forum am inteles ca la indemnizatia pentru cresterea copilului se vor calcula salariile brute din ultimele 6 luni,daca ar fi asa ce bani as primii cu aproximatie si spuneti-mi va rog si pe cate ore as putea sa imi fac contractul de munca? pentru a nu plati atat de mult la stat ca si asa am o situatie financiara mai precara.va multumesc.
Buna,as dori sa intreb ca viitor tatic daca as putea sa nu raman acasa in postnatal ,sotia va naste undeva in luna iunie 2015,ea de la 1 ianuarie ramane fara loc de munca deoarece ii va expira contractul de munca si din cate am inteles ea nu prea are sanse sa primeasca indemnizatia,asa ca voi fi nevoit eu sa raman in postnatal,problema este ca nu ne vom descurca doar cu banii aceia ,astfel eu as dori sa merg mai departe la lucru si sa lucrez si ceva part time,intrebarea este se poate face ceva la primarie sa primesc o indemnizatie mai mica si sa pot lucra incontinuare?va multumesc!
M-am angajat in 15 mai 2014 ca ajutor de bucatar si am lucrat pana pe 15 octombrie cu preaviz anuntat,dupa care am inceput lucru pe data de 22 octombrie la o fabrica de contoare ,la care mi sa facut contract de munca printr-o fima intermediara pe perioada determinata ,mai exact pana la sfarsitul anunului,problema mea este ca eu sun insarcinata si am aflat acest lucru cand am inceput munca la aceasta fabrica,am anuntat angajatorul si merg mai departe la munca,intrebarea mea este am cum sa-i fac sa imi prelungeasca contractul?ce ar trebuii sa fac sa pot beneficia de indemnizatia de la stat?acu 3 ani am suferit o operatie pe cord si acum beneficiez de o pensie de handicap,ma poate ajuta acest lucru in vreun fel sa pot primii banii pentru cresterea copilului?Va multumesc anticipat.