avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Activitate bejvoiculescu

Activitate bejvoiculescu

Răspuns la discuția EXECUTARE SILITA
Retineti jumatate din venitul net al salariatului si distribuiti suma proportional cu fiecare creanta.
ANAF-ul nu are nicio treaba...Creditele "Prima casa" sunt garantate de catre Fondul national de garantare. Executarea silita o va face executorul judecatoresc, la cererea bancii creditoare, iar Fondul se subroga in drepturile acesteia pentru suma garantata.
Răspuns la discuția executare silita
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1) Executarea silita continua pana la recuperarea integrala a creantei.

2) De regula, imobilele sechestrate penal nu sunt scoase la vanzare de catre executori.
Răspuns la discuția incheiere civila
Art. 628. Obligatiile susceptibile de executare silita
(1) Pot fi executate silit obligatiile al caror obiect consta in plata unei sume de bani, predarea unui bun ori a folosintei acestuia, desfiintarea unei constructii, a unei plantatii ori a altei lucrari, incredintarea minorului, stabilirea locuintei si vizitarea acestuia sau in luarea unei alte masuri stabilite prin titlul executoriu.

(2) In cazul in care prin titlul executoriu au fost stipulate ori acordate dobanzi, penalitati sau alte sume, care se cuvin creditorului, fara sa fi fost stabilit cuantumul acestora, ele vor fi calculate de executorul judecatoresc, potrivit legii.

(3) De asemenea, executorul judecatoresc, la cererea creditorului, poate actualiza valoarea obligatiei principale stabilite in bani, indiferent de izvorul ei, potrivit criteriilor cuprinse in titlul executoriu. In cazul in care titlul executoriu nu contine niciun asemenea criteriu, executorul judecatoresc va proceda, la cererea creditorului, la actualizare in functie de rata inflatiei, calculata de la data cand hotararea judecatoreasca a devenit executorie sau, in cazul celorlalte titluri executorii, de la data cand creanta a devenit exigibila si pana la data platii efective a obligatiei cuprinse in oricare dintre aceste titluri.

(4) Daca titlul executoriu nu cuprinde dobanzi, penalitati sau alte sume, insa ele se cuvin de plin drept creditorului, potrivit art. 1.535 din Codul civil sau altor dispozitii legale speciale, acestea vor fi stabilite de catre instanta de executare la cererea creditorului, prin incheiere data cu citarea partilor.

(5) Pentru sumele stabilite prin aplicarea alin. (1)-(4), incheierea instantei de executare sau a executorului judecatoresc constituie titlu executoriu.
Situatia dvs. este una foarte dificila - parchetele se opun radierii sechestrului penal si in unele cazuri au inceput urmarirea impotriva executorilor judecatoresti pentru abuz in serviciu.
Din pacate, practica judiciara nu este unitara si s-au format curente diferite la nivelul curtilor de apel din tara.
Varianta fericita pentru dvs. ar fi sa se fi solutionat procesul penal deja, iar sechestrul sa fi ramas inscris din inertie...
Răspuns la discuția Unde vand executorii
De regula, licitatiile se desfasoara la locul unde se afla bunurile, sau la sediul executorului.
Presupun ca asta va interesa de fapt.
Răspuns la discuția Executare silita succesiva
Scuze, n-am fost atent la faptul ca e vorba de un credit de nevoi personale.
Prescriptia intervine dupa 3 ani de la declararea scadentei anticipate, dar...executarea silita poate fi declansata, caci prescriptia nu mai opereaza de plin drept.
Răspuns la discuția Dobanda Kruk
Adresati-va unui avocat.
Si faceti contestatie la executare daca va considerati nedreptatit.
Răspuns la discuția retineri salariale
Solicitati in scris executorului sa dispuna eliberarea sumelor de natura salariala cu care este creditat contul curent, daca aveti poprire instituita direct la angajator. Contul ramane blocat, dar puteti ridica banii de la casieria bancii.
Asigurati-va ca angajatorul a efectut viramentele lunare - se mai intampla ca banii sa stea blocati intr-un cont si sa nu ajunga la executor.
Răspuns la discuția consemnarea sumelor poprite
In principiu, se depune la biroul executorului Recipisa de consemnare - este una dintre prevederile desuete ale codurilor, avand in vedere ca toata lumea opereaza azi cu ordine de plata si internet banking...
Daca ati facut adresa prin care ati aratat ca veti face retinerile lunar, ar trebui sa fie de ajuns.