Dovedind cu acte am obtinut conform legii 18 un teren de ~8000mp (in prezent cadastrat si intabulat pe numele meu). Alaturat si alipit acestuia, mai exista un lot de ~2000mp pe care l-au detinut inaintasii mei, lucru dovedit cu acte intr-un proces cu Primaria in care solicitam cateva suprafete de teren, proces pe care l-am castigat. Nu am putut insa intra deocamdata si in posesia terenului de 2000mp. Aici exista doua mici constructii care au apartinut unei foste uzine. Una complet dezafectata, cu peretii sparti si alta de ~30mp achizitionata de un fost Primar si reconditionata cu banii Primariei. In incercarea acestuia de a intra cu forta in posesia celor 2 terenuri mentionate, a cazat in aceasta casuta niste rromi care au rupt gardul de separare intre cele doua terenuri, au construit ilegal un cotet pe terenul de 8000mp(care e pe numele meu), au adus catei...Eu platesc anual impozitul la terenul de 8000mp, am facut plangere la Politie, dar fiind vorba de interesele Primarului , a fost clasat dosarul...Intre timp, terenul de 2000mp a fost trecut de Primarie in circuitul civil. Problema principala este ca nu pot valorifica terenul de 8000mp din cauza acestor rromi cu tot "tabietul" lor. Ce pot sa fac ca sa-i alung pe acestia ca sa pot instraina lotul de 8000mp?
Buna ziua,
Urmare legii 18 detin un teren mostenit de la mama mea conform unui testament, avand titlu de proprietate. Am achitat anual din 98 pana in prezent impozit, am cadastrat si intabulat terenul pe numele meu, primind pentru aceasta de la primarie adeverinta de rol ca sunt cu taxele la zi... Ulterior am facut o plangere la Politie pentru incalcarea proprietatii si am primit raspunsul ca mai exista un titlu de proprietate emis cf aceleiasi legi 18 pe acest teren. In aceasta situatie, transcrierea la notariat a actelor mele de proprietate ma ajuta? Si, in general, in ce consta aceasta transcriere?
Va multumesc.
Buna ziua,
In blocul in care locuiesc, prin 2009 a existat o scurta perioada cand lunar fiecare locatar dadea indexul apometrelor. Apoi, ani de zile pana in prezent, locatarii au dat doar consumul calculat de ei.
Zilele acestea presedintele asociatiei a trecut pe la fiecare apartament si a fotografiat indexul spunand ca nu mai este necesar sa dam consumul, ca il calculeaza ei. Problema este ca dupa atatia ani consider ca nu au cum sa il calculeze ei si ca, in mod normal, ar fi trebuit sa ia indexul 2 luni la rand. Banuiesc ca este o modalitate prin care sa treaca mai mult la consum si sa umfle niste buzunare. Eu am calculat si transmis corect consumul in fiecare luna si nu mi se pare normal ca acum sa mi se treaca cat doreste firma de administratie. Mai ales ca nici nu au facut de o zi pozele si zic ca apar diferente la locatari si sa vada cum vor fi platite. Nu aveau cum sa calculeze asta intr-o seara deci e un text cugetat anterior. Cum pot evita sa ajung sa platesc altceva decat am consumat, cum ma pot apara de un astfel de abuz?
Va Multumesc.
Buna ziua,
A fost facuta o donatie catre o nepoata cu specificatia ca sotia persoanei care a donat sa poata locui la acea locatie cat traieste.
Acum persoana care a donat nu mai traieste. Sotia (care a ramas cu dreptul de a locui in apartament) poate sa anuleze donatia ?
Multumesc.
Buna ziua,
Am castigat un proces (sentinta definitiva) si trebuie sa imi recuperez cheltuielile de judecata conform chitantei care fusese anexata de avocat.
Va rog sa imi spuneti daca exista o procedura prin care sa sa retina si sa mi se vireze esalonat din pensia persoanei in cauza. Cum trebuie sa procedez deoarece nu imi achita datoria din proprie initiativa.
Va multumesc.
Buna ziua,
Daca printr-un proces mi se stabileste o datorie mai mare pe care nu am de unde sa o platesc, nici nu am proprietati care sa poata fi valorificate, atunci mi se retine lunar o parte din pensie? Si daca nici asa nu se va acoperi datoria pe parcursul vietii mele, aceasta se transmite obligatoriu urmasilor mei? Sau acestia pot evita acest inconvenient?
Multumesc.
Buna ziua,
Am si eu trei intrebari:
1. Se pot percepe penalizari la intarzierea platii intretinerii daca blocul nu are facturi restante?
2. Dar la fondul de reparatii neachitat se pot pune penalizari? La noi, acum fondul de reparatii se strange pentru a reface peste un timp terasa blocului si s-a pus problema sa strangem banii din timp, deci nu este o suma care trebuia platita imediat, acum, si nu inteleg de ce s-au pus penalizari la ceva ce nu s-a cheltuit.
3. Oricum, din suma cu care figurez ca restanta de plata nu trebuia sa se scada valoarea contributiei mele la fondul de rulment si sa se calculeze, eventual penalizari doar pentru suma care depaseste valoarea fondului?
Va multumesc.
Buna ziua,
Cu ce difera ca si forma de concepere (mod de scriere) o promisiune de vanzare de un contract de vanzare-cumparare?
Poate fi inregistrata la Primarie (sa primeasca numar de inregistrare) o promisiune de vanzare? Este legal?
Precizez ca aceasta promisiune a fost facuta acum 8 ani fara a se concretiza prin legal;izare la un notar, nici trecere in rol...
Multumesc.