avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Activitate SANTIER

Activitate SANTIER

Notare in cartea funciara

In cazul unui avans dat pentru un apt. care nu este finalizat (blocul abia incepe) este posibila notarea promisiunii (caci in baza avansului s-a facut promisiune) in cartea funciara? Se poate face CF fara ca apt. sa existe ?
Exista o alta metoda de protectie a avansului in acest sens?
in promisiune, promitentul vanzator se obliga sa nu vanda altei persoane, sa vanda promitentului cumparator apt in cauza pana la data de... etc..

Multumesc!
Totusi nu ar pune o autoritate o camera degeaba. Ci cu un scop. In acest scop, pentru supravegherea circulatiei pe zona alocata (inclusiv trecerea de pietoni) in scop de sanctionare a incalcarii legilor rutiere, in special.
Daca avea loc un accident cu victime (nu e de dorit, evident, doar pun problema), la fel ar fi raspuns..."suntem in imposibilitatea sanctionarii contraventionale a conducatorilor auto in baza reclamatiilor transmise de cetateni" ?! (ca de la om la om).
Cred cu tarie in "lipsa chefului" de cercetare "usor mai detaliata" (investigarea imaginilor de pe camera, desi am mentionat intervalul orar si data producerii contraventiei, inclusiv model auto, nr. de inmatriculare.
Cine ar fi responsabil cu vizualizarea imaginilor de pe camerele stradale.?
Am trimis initial aspectul semnalat la politia locala, care, bineinteles a declinat competenta catre BR (Brigada Rutiera).
Mai sus de BR, pot trimite catre MI (Ministerul de Interne) ?
Pe site-ul Brigazii Rutiere, rubrica de petitii este generala.
In cazul de fata un sofer nu a acordat prioritate pe trecerea de pietoni.
La trecerea respectiva este camera video stradala montata de primarie sau politie locala (deci nu privata)
Am trimis aspectul de neacordare de prioritate, am indicat prezenta camerei (care vede perfect trecerea de pietoni - caci de aceea a si fost montata) si am primit raspuns, in sesnul ca nu se poate dispune sanctionarea conducatorilor auto in baza sesizarilor primite de la cetateni, desi am indicat prezenta camerei.
Cum pot proceda, intrucat cond. auto n-a acordat prioritate in mod flagrant, eram deja pe jumatatea strazii (celalat cond. auto a acordat prioritate). Mai sunt de parere si ca ofiterul insarcinat cu emiterea raspunsului, a "ambalat" raspunsul fara sa mai faca referire la interogarea imaginilor de pe camera.

Multumesc!

In cazul in care concesionez un loc de veci, in acel act se spune ca nu este transmisibil decat la urmatoarele generatii pana la gradul 1, inclusiv.
Am vazut pe net ca se poate asigura transcrierea concesiunii.
Inteleg ca odata achizitionat nu il pot dona, vinde?
Asa numita vanzare este in mare parte din cazuri o "donatie" in acte pe bani in realitate.
Rog lamuriri!
Bună ziua!

Ref. Gard comun

În certificat de urbanism, împrejmuirea este data pe limita de proprietate. Vecinul nu este de acord să contribuie.
Cum pot sa procedez?
În cazul în care ajung în instanță, trebuie sa probez cu facturi, pv uri de receptie calitativa, diriginte, RTE, ref. Construcția acestuia? Pot fi și înscrisuri sub semnatura privata ref. La manopera? La materiale primesc factură, însă la manopera, mai greu.

Ce fel de actiune ar fi?
Un model de cerere de chemare în instanță îmi puteți da?

Mulțumesc!

Daca reclamatia este intemeiata, nu aveti de ca va teme. Daca este facuta abuziv, posibil. La dosar, depuneti si raspusnul autoritatilor care au trimis raspuns catre dv. (pt a vedea daca acesta au fost intemeiate).
Buna ziua!

Este bine sa ii dati tel (mi-l puteti trimite personal pe avocatnet) mai departe pe mai multe platforme cu "Asa nu..." in care sa puneti si poze. Un tel al lui sa il dati....la cerere (ca sa nu se tepuiasca si altii). gen facebook, si altele similare.
Personal sustin valorile, deci, avand in vedere ca nu ati fost multumit (cu dovezi de tip poze) de "meseriasul "dv, va incurajez sa il faceti public de gen "Il recomand cu mari rezerve. Vezi pozele....etc. Este bine sa cantariti cu atentie" Nu ii aduceti vreun prejudiciu, daca asta e grija dv. El v-a adus prejudiciu.
Nu faceti decat sa va faceti publica patania. Iar chestia cu calomnia... aveti dovezi solide ca omul nu este "meserias" Practic, prin aceste temeri nu facem decat sa "promovam" non talentele. Pe bani. Banii nostri.

Dirigintele este reprezentantul beneficiarului. Nu are ce sa se inteleaga cu constructorul. Daca dirigintele a incalcat articole de lege, nu a verificat c-tia, si alte prevederi legale, merita plangere la ISC.
Dv. platiti dirigintele. Ctorul este obligat sa aibe RTE (obligat de lege).
In santier se poate purta pantaloni scurti de lucru si tricou de lucru.
Un coordonator SSM a interzis portul pantalonilor scurti in santier.
Este legal? Imi puteti indica baza legala?

Multumesc!
Promisiune vanzare

Buna ziua!

In cazul in care se face o promisiune de vanzare (eu sunt cumparator) si ulterior doresc sa "vand" aceasta promisiune, pe pretul "inghetat", bineinteles cu o marja de profit, ce posibilitati exista?
Am inteles de cesiunea promisiunii sau promisiune la promisiune.
Rog lamuriri!
Va multumesc!
Obligativitate plata CASS

1. In cazul veniturilor din dobanzi (se retine la sursa impozitul de 10 %), insa peste un anumit venit exista obligativitatea platii CASS. Care este limita de la care se plateste si care este procedura?
In acest caz, banca informeaza clientul despre acest lucru ?

Multumesc!