avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Activitate adorama

Activitate adorama

Buna seara! Am și eu o întrebare.
După moartea tatălui fratele cel mijlociu ne-a chemat în judecată pentru ieșirea din indiviziune, după terminarea procesului a rămas cu etajul casei pe care acest timp l-a modificat a mai ridicat acoperișul casei cu inca 1,5m pe partea din spate. Acum după 25 de ani sub pretextul că vrea să pună tabla pe casa, a dat acoperișul casei jos și s-a mai înălțat cu încă 1,5m pe fata și spatele casei fara sa ne întrebe și pe noi daca suntem de acord cu asta. Nu știu dacă poate obține o autorizație de construcție atâta vreme cât la parter locuiește mama și cu inca un frate. Problema este că el solicita bani pentru întreaga lucrare pe care o face. Ce modalități legale exista pentru asemenea situație.
Vă mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Buna ziua! Am și eu o nelămurire. Lucrez in sistemul sanitar și în momentul când am primit graficul de lucru pe luna iulie am constatat că pe 31 iulie sunt in tura de noapte iar pe data de 1 august intru in concediu de odihna. Nu este prima dată când se întâmplă lucrul asta, s-a mai întâmplat și în cursul unei luni sa fiu de noapte iar a doua zi sa intru in concediu. Daca am întrebat asistenta șefă a spus că este perfect legal. Vă întreb este legal sa ies din tura de noapte în prima mea zi de concediu de odihna? Mulțumesc frumos pentru eventualele raspunsuri.
Buna seara! Ma macina de cateva zile o problema. In luna aprilie am hotarat sa-l dau in judecata pe tata copilului. In inaintarea facuta catre judecatorie am specificat toate datele, el mai avand doi copii din casatoria actuala. Ce ma socat pe mine a fost faptul ca o instanta nu este la curent cu salariu minim pe economie, respectiv 1.450 incepand cu 01.02.2017. Sentinta a fost data pe salariu de 1.250. Daca aveti bunatatea si sa-mi spune-ti si mie ce pot face in cazul acesta.
Răspuns la discuția Testament
Dar in lipsa mamei(ea decedand) cine mai poate ataca testamentul? Este nevoie ca noi(eu si sotul) sa le aducem la cunostinta faptul ca se va face un testament in favoarea mea?
Discuție Testament
Buna ziua! Locuiesc in concubinaj cu un barbat de sase ani. In urma cu cinci ani a achizitionat casa in care locuim pe legea 112 de la Administratia fondului imobiliar. mai avem de achitat cinci ani la casa. De ceva vreme imi tot spune ca vrea sa-mi faca testament pentru a ma lasa asigurata. Precizez ca nu a fost casatorit niciodata, nu are nici un copil. Din familia lui mai traieste mama, doua surori si mai are o nepoata din partea unei surori care a decedat. Un testament ar fi solid in fata celorlati din familia sa? In ce conditii se poate face un testament sa nu poata fi atacat in instanta?
La adunarea generala, ce a avut loc la sfarsitul lunii martie a acestui an, nu s-a discutat despre maririle de salarii a administratorului, presedintelui, cenzorului sau femeii de serviciu. Astazi cand s-a afisat intretinerea pe luna martie, salariile tuturor sunt marite. Intrebarea mea este: cine decide maririle de salarii,si in ce conditii????
Dar mie una nu mi se pare corect ca dupa 25 de ani de casnicie, dupa munca si investitie de bani si suflet sa pleci cu plasuta de un leu. chiar nu exista nici o cale ca el sa recupereze ceva?????
Am un bun prieten care dupa 25 de ani de casnicie, este in divort. In timpul casatoriei soacra acestuia, un apartament la trecut pe numele copilului, prietenului meu, inca de cand copilul era minor. Dupa cativa ani buni apartamentul in care locuieste prietenul meu cu sotia, ia facut acte de donatie sotiei acestuia.Pe num ele amicului meu si al sotiei nu se afla decat cele doua masini si un credit la banca. Ce sanse are amicul meu sa nu ramana pe drumuri???
Buna seara. Asociatia de locatari este formata din doua scari ale unui bloc. Blocul este fara apa calda de cca 15 ani, iar fara caldura din 2009. Majoritatea locatarilor si-au pus centrala de apartament. Problema este ca administratora si presedinta blocului spun ca nu pot deschide un cont bancar, pt ca radet-ul, vor retrage banii din cont. facturii fiind neplatite de catre fostul administrator cu care asociatia este in proces. Intrebarea mea este: dupa ce perioada se prescriu datoriile catre firma furnizoare de apa calda si caldura si daca este legal ca administratora blocului poate pastra in propria locuinta banii asociatiei.Va multumesc! o seara buna!
Mentionez: apartamentul nu este in totalitate achitat, este cumparat de la administratia fondului imobiliar. La rate contribuim amandoi, nu suntem cu banii separat. cat despre rude este vorba despre surorile sale dintre care una dintre ele este si girantul. Dupa cate stiu o donatie poate fi atacata in instanta. el vrea ca intr-un fel sa devin co-proprietar.