avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate TOROAPAMARIA

Activitate TOROAPAMARIA

CMI care are contract cu CASMB emite lunar facturi cu serviciile prestate (consultații medicale) către casa de sanatate. E obligatorie e- factura și pt. facturile emise? (pt.cele primite DA,este obligatorie)
Răspuns la discuția CMI obligat la e-Factura?

Dar cabinetele care lucrează cu CASMB și emit facturi cu serviciile prestate doar pt casa de sănătate?
HenriettaSzabo a scris:

Buna ziua,

Cabinetele Medicale Individuale (CMI) vor fi obligati sa emita si sa primeasca facturi prin sistemul e-factura?

Multumesc!

Se poate depune declaratia unică rectificativă pt o persoană fără venituri care nu a beneficiat de serv.medicale de la data asigurării (octombrie 2023) și până in prezent deoarece nu-i funcționează cardul de sănătate (medicul de familie așteaptă de 3 luni răspunsul de la Casa de sănătate, neexistând altă posibilitate)
Se emit facturi pt. cotizati (stiu ca nu este obligatoriu) dar se primesc facturi de la furnizori.
Bună seara.O asociație patronală fără activitate economică,trebuie să adopte
de la 1 ianuarie 2024 sistemul E -factura ?
Dar cheltuielile cu amortizarea ?

george-neagu a scris:

Sunt cheltuieli deductibile dobânzile aferente creditului bancar luat pe cabinetul individual pentru cumpararea acelui spatiu in care isi va desfasura activitatea.
Sunt cheltuieli deductibile și cele efectuate pentru întreținerea, reparatia și funcționarea spațiului folosit pentru desfășurarea activitatii cabinetul individual daca aveti facturile cu bon fiscal sau chitanta luate pe cabinet.

Bună seara. Cum se calculează și se deduc cheltuielile cu amortizarea unui spațiu cumpărat( de la primărie) de un medic de familie .
buna seara, 1.va rog frumos daca eu sunt placata din localitate o perioada mai mare de 15 zile din luna pot sa cer reducerea ch. de intretinere ?(in baza carui act normariv).
2. presedintele blocului poate avea si functia de casier ?

Am un salariat pt. care am calculat un concediu medical de 5 zile suportat de angajator in valoare de 518 lei,iar pt restul zilelor lucrate are un venit de 2149 lei. Cum calculez cas,cass,impozit si contributia asiguratorie de munca? Cum inregistrez concediul medical in declaratia 112?
Un medic de familie care a cumparat spatiul in care desfasoara activitatea(o camera in cladire) calculeaza si deduce din cheltuieli amortizarea cu spatiul respectiv(considerandu-l cladire) ?