avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Activitate anacristina89

Activitate anacristina89

Am casa în colțul străzii, în intersecție. Unul dintre drumuri s-a asfaltat, altul nu. De pe drumul de pământ, mașinile "taie colțul", așadar in loc sa fie o curbă de aprox 90 de grade, e o curbă de aprox 40 de grade și este exact sub geamul meu. Chiar daca acest drum s-ar asfalta, după cum văd, toată lumea "taie" curba, curculația mutându-se sub geamul casei unde dorm. Îmi afectează liniștea și somnul. Mă gândeam să bat un "stâlp indicator" pe marginea drumului, cât să nu mai poată fi curba tăiată, să "mut" drumul unde trebuie el să fie oricum (repet, acest drum nu e asfaltat). Cum pot să bat acel "stâlp semnalizat" pe care mașinile să îl ocolească și să îndrepte traseul, în mod legal?
Ce alte sugestii mai aveți? Vă mulțumesc - Cu stimă Ana F
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
NEVINOVĂȚIA NU TREBUIE DOVEDITĂ. Cel care vă acuză TREBUIE să vă dovedească VINOVĂȚIA. Dvs nu trebuie să faceți nimic, indiferent cine, ce zice. Dacă vă acuză, e treaba lor să găsească dovezi. Dvs vă puteți detașa de anchetă, sunteți nevinovat până cänd ei dovedesc contrariul.
Am terminat un curs in Romania care are "Nivelul de calificare 4".

Vreau sa mai fac un curs in Anglia, iar Anglia imi cere sa am Nivelul de calificare 2 ( NVQ Level 2).

--------------------------

Cei din Anglia imi spun ca Nivelul meu de calificare 4, nu echivaleaza cu nivelul lor de calificare 2.

Oare cele doua nu sunt echivalente? Oare de ce nivel de calificare am nevoie in Romania, care sa fie echivalent cu Nivelul 2 de calificare in Anglia?

-------------------------

Cursul este de cosmetica.

Multumesc frumos
Buna ziua,

1. De ce diploma/certificare am nevoie pentru a putea face injectii cu acid hialuronic si botox? (pe teritoriul Romaniei)
--------------------------------------------------------------------
2. De ce diploma/certificare am nevoie pentru a putea efectua proceduri cosmetice care includ inteparea usoara cu un ac? Dar care NU introduc niciun fel de substanta in corpul pacientului? De exemplu epilarea cu acul.

M-ar interesa cate un raspuns pt fiecare intrebare/situatie in parte (1 si 2).

Ma intreb daca este suficient un curs (sau daca exista astfel de cursuri in RO) sau daca trebuie pregatire medicala efectiva.

O lege sau un articol de lege in acest sens?

Va multumesc frumos

Buna, in urma cu un an am vazut un articol postat cu ocazie zilei de 8 martie in care se vorbea despre abuzul barbatilor asupra femeilor, despre clisee si traditii imorale si chiar ilegale care fac referire la femei - toate acestea insotite de statistici. As vrea sa postez acel articol in social media, daca ma puteti ajuta sa-l gasesc, multumesc frumos.
Va sfatuiesc sa nu speriati femeia, nu va ramane singura. Este mama iar motivele pentru care i s-ar lua copilul ar trebui sa fie intemeiate ceea ce nu este cazul. Impacarea este mereu o solutie, insa cand nu se poate, nu se poate.

O persoana care a suferit din cauza alteia, nu are absolut nicio obligatie sa o ierte doar pentru ca aceasta din urma s-a schimbat. Suferinta doamnei ramane iar batranetea bunicii nu este o scuza.
Va sfatuiesc sa invocati daunele morale. Discutati despre aceasta posibilitate cu un avocat.
Buna ziua,

Va rog frumos sa imi spuneti daca articolele de lege ale codului de procedura civila sunt protejate de copyright?

Pe Codul meu de procedura civila, pe care-l am de la o anumita editura celebra, apare sigla sub forma de litera C intr-un cerculet, langa aceasta sigla apare textul NICIUN FRAGMENT DIN ACEST VOLUM NU POATE FI COPIAT FARA ACORDUL SCRIS AL XXXX SRL.

(???)

Intrebarea mea este: plagiez daca scriu o carte in care pun articole de lege ale NCPC pe sistemul copy-paste?

M-ar interesa sa stiu unde este reglementat aspectul acesta, in ce lege.

Multumesc frumos!:)

Buna,

Anul acesta am dat pentru prima data examenul de primire in profesia de avocat stagiar. Din pacate nu am reusit sa promovez. Am terminat facultatea in anul 2014, asadar m-am pregatit timp de un an. In timpul facultatii m-am mentinut la un nivel bun de pregatire, nu exceptional, dar bun.
Ma pasioneaza dreptul, invat cu placere, insa nu sunt sigura de faptul ca invat si eficient.

In acest an, la materia Drept procesual civil am intampinat dificultati neprevazute. Cand am invatat, am insistat foarte mult pe COD, dar la examen intrebarile parca au fost dintr-o materie straina. ( exagerez putin )

Ii felicit pe toti cei care au promovat! Fara indoiala ca au depus un considerabil efort!

Rugamintea mea ar fi urmatoarea si se adreseaza in special avocatilor: cum sa invatam eficient? Desi este o intrebare cu caracter mai general, va rog incercati sa ne dati cateva sfaturi practice, utile, care ne-ar putea ajuta sa ne corectam putin tehnica de invatatura, pe noi - cei care am fost anul acesta respinsi.

Spre exemplu, la OEPA am obtinut un rezultat bun, am invatat doar din Statut si a fost suficient. La Drept penal si Procedura penala am invatat doar din curs, a fost suficient.

La Drept Civil si Procedura civila insa, a fost foarte dificil. Am invatat atat din cursuri, dar am insistat in mod deosebit pe coduri, cu toate acestea rezultatele au fost foarte slabe la partea de civil - procedura fiind cea mai grea.
:((

Orice sfat este binevenit :)

Multumesc frumos!
Paypal are o functie cu ajutorul careia puteti lua banii inapoi. Nu-mi amintesc exact cum se numeste: chargeback, refund sau dispute.

Daca banii sunt inca in contul ei de paypal, o sa ii primiti inapoi. Nu stiu daca functioneaza in cazul in care i-a retras, dar puteti incerca. Va recomand sa sunati la paypal si sa povestiti fara jena despre cele intamplate, s-ar putea ca ei sa va ajute. Nu sunteti primul si nici ultimul in aceasta situatie.

Doar in cazul in care Paypal nu va mai poate ajuta, depuneti plangere.

Fapta ei s-ar incadra la savarsirea infractiunii de INSELACIUNE, este asadar o infractiune contra patrimoniului prin nesocotirea increderii, - art 244 Noul Cod Penal.

Daca vreti sa actionati, va recomand sa o faceti cat mai repede posibil si sa pastrati convorbirile cu ea pentru probe. Dreptul dumneavoastra la actiune se va stinge in 5 ani conform articolului 154, litera d Noul Cod penal.

Multa Bafta!