avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Activitate stelu2015

Activitate stelu2015

Multumesc pentru raspuns. Cand am pus intrebarea nu gasisem decizia.
Informatiile nu sunt chiar atat de vagi. Daca cititi punctul 27 si urm. veti intelege.
Fiecare infractiune se aplica legea penala mai favorabila. Inclusiv pentru concursul de infractiuni.Ceea ce nu am inteles este ce diferenta exista intre aplicarea legii mai favorabile si aplicarea pedepsei mai usoare?
Daca intr-un proces penal , se ridica doua exceptii neconstitutionale , judecatorul este obligat sa se pronunte asupra lor ?
Care este procedura de depunere a unei probe in original ? Cum pot avea dovada depunerii in original a unui obiect?
Mentionez ca la cererile de administrare de probe ,nu s-a raspuns niciodata.Iar procurorul de caz cat si prim procuror favorizeaza infractorul.
Cererile care au fost inregistrate pe data de 1205 ela apar inregistrate pe 2705.
Prim -procuror refuza sa de -a informatii in legatura cu plangerea penala.

Avand in vedere art. 5 din cpp,cum pot fi incadrate doua infractiuni ?
Ambele fapte se incadreaza dupa vechiul cod penal.
Ambele fapte se incadreaza dupa noul cod penal.
Una din fapte se incadreaza dupa noul cod penal ,iar cealalata se incadreaza dupa vechiul cod penal.
In cazul in care procurorul decide o noua incadrare a faptei, acesta nu are obligatia de a informa inculpatul?
Ordonanta de clasare a procurorului de caz a fost contestata la prim-procuror. Acesta nu a comunicat nici o ordonanta.Dupa ce au trecut 20 de zile ,ordonanta a fost contestata in instanta. Dupa trei luni de cand a fost introdusa contestatia, partii i s-a comunicat ordonanta prim-procurorului.
Daca prim-procurorul nu si-a comunicat ordonanta in termenul legal, aceasta poate fi proba la dosarl cauzei?
Daca partii nu i s-a comunicat ordonanta in termen, cum putea sa o conteste?Poate prim-procuror de la parchet sa isi verifice propria ordonanta de clasare ( procurorul de caz coincide cu prim-procuror )?
Pe sectiile penale, citatiile, incheierile, hotararile se comunica de grefierul completului de judecata,sau de grefierul de la arhiva?
In programul ECRIS, ce se introduce: data cand a fost emisa citatia, sau data cand aceasta citatie a ajuns la destinatar?
Plangerea penala impotriva unui judecator va fi solutionata de Parchetul de pe langa Curtea de Apel?
Dovada de comunicare a unei ordonante, citatii sau a altor documente emise de organulul judiciar/judecator catre partii este procesul verbal prevazut de art. 262 din cpp?
In urma unei sesizari la CSM, o persoana i s-a comunciat o adresa . Prin aceasta adresa , presedintele mentioneaza " urmare sesizariI DVS ADRESATA ACESTEI INSTANTE , VA COMUNICAM URMATOARELE:(subiectul era modul de inregistrare in ECRIS). Desi nu avea nici o legatura cu sesizarea , presedintele i-a comunicat persoanei data unui termen de judecata .
Intrebarea mea este;
In calitate de presedinte al judecatoriei Buftea , acesta poate sa-si insuseasca obligatia unui complet de judecata de a aduce la cunostiinta unei partii la ce data va avea loc un proces ?

Cand s-a ridicat ordonanta i s-a adus la cunostiinta ca se solicita copii dupa tot dosarul.
in afara ca grefiera a inceput sa se enerveze iar un coleg i-a sarit in ajutor amenintand persoana cu " chematul jandarmilor", o alta explicatie nu s-a mai primit.Imediat dupa ce persoana a iesit din birou, s-a dus sa dea raportul,iar colegul a inceput sa comenteze despre persoana si dosar . Si au venit , pe rand sa verifice daca persoana a plecat . Ba au si urlat ce mai asteptati, nu ati plecat!!!
Nu este primul raspuns de acest gen.
La o cerere de continuare a urmarii penale nu s-a raspuns daca cererea a fost admisa sau nu. Cererea a fost inregistrata mai tarziu cu trei zile.
Partea vatamata a contestat ordonanta procurorului .I s-a admis contestatia ,printr-o ordonanta emisa de prim procuror adjunct ,dar care nu a fost comunicata si inculpatului..
Au solicitat redeschiderea urmarii penale din partea parchetului, musamalizand cererea de continuare a urmarii penale.I s-a admis cerererea de redeschidere a urmarii penale.
Impotriva ordonantei s-a formulat plangere in instanta de catre partea adversa.
La cerere de recuzare a procurorului de caz s-a raspuns : dosarul se afla la instanta.
La cererea de completare a probatoriului s-a raspuns : dosarul se afla la instanta.
La cerere de depunere a unui proces verbal care lipsea din dosar s-a depus un proces verbal fals.Desi li s-a admis redeschiderea urmarii penale , refuza sa efectueze vreun astfel de act.