avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Activitate G V

Activitate G V

Stimate domnule sicutza68, s-au emis fel de fel de ipoteze, unele documentate, altele mai putin.
La finalul fiecarei reparatii unitatea service ofera garantie pentru lucrarea efectuata. In concluzie aceasta trebuie trasa la raspundere pentru calitatea lucrarii. Trebuie luat in calcul si faptul ca daca asiguratorul are contract de prestari servicii cu unitatea service in cauza, trebuie anuntat si acesta cu privire la reparatia prost efectuata.
O zi buna!
Răspuns la discuția Dilema despagubire RCA
Buna ziua,
Daca devizul respecta solutiile tehnologice din nota de constatare atunci trebuie sa va primiti toti banii. Daca sunt solutii tehnologice diferite atunci vi de deconteaza doar ce a aprobat asiguratorul (ma refer la bara pe care dumneavoastra o doreati inlocuita si ei au acceptat doar reparatia).
Buna seara,
Raspunsul asiguratorului este corect si conform legii. In situatii de acest fel exista un alt tip de asigurare care permite despagubirea; este o asigurare de raspundere civila, alta decat RCA. Vedeti daca cel care a produs dauna are o astfel de asigurare si la ce societate este incheiata. Acest asigurator trebuie sa va despagubeasca.
Răspuns la discuția Termen reparatie masina
Buna seara
1. Dumneavoastra trebuie sa aveti originalul autorizatiei de reparatie, iar la dosarul de la compania de asigurari se opreste o copie. Nu au dreptul sa va opreasca acest document in original. Unitatea service va solicita acest document pentru introducerea in reparatie.
2. Conform legii despagubirile pe RCA se prescriu dupa 3 ani, asta insemnind ca aveti la dispozitie 3 ani sa solicitati despagubirile de la firma de asigurari.
Răspuns la discuția accident daune materiale
Buna ziua,
Veti suporta consecintele conform legii. Pagubitul isi va recupera prejudiciul prin FPVS (Fondul de Protectie al Victimelor Strazii), care la randul sau isi va recupera cheltuielile de la dumneavoastra.
Răspuns la discuția Dauna accident auto
Buna ziua,
Pentru deschiderea dosarului de dauna va prezentati dumneavoastra la societatea de asigurari, dar declaratia de accident trebuie data de catre conducatorul auto, deci va prezentati impreuna cu cel care a fost la volan in momentul producerii accidentului.
Vinovatia pentru incident va apartine. Cand plecati cu masina sunteti obligat sa va asigurati. Mergeti la Politie sa vedeti daca intr-adevar apelurile sunt de la ei si lamuriti problema.
In acest caz luati legatura cu FPVS (gasiti datele de contact pe internet) si ei va vor indruma pentru solutionarea dosarului.
Daca aveti proces-verbal de la Politie este simplu, nu mai aveti nevoie de vinovat, chiar daca nu este el proprietarul. Dar stiti care este asiguratorul lui? Vedeti care este corespondentul din Romania pentru asiguratorul din Bulgaria. Verificati prin BAAR.
Reparatia se face pe asigurarea carte verde a masinii inmatriculate in Bulgaria. Luati legatura cu reprezentantul din Romania a asiguratorului bulgar si anuntati accidentul. Dureaza ceva timp dar despagubirea se acorda (cu conditia ca polita de asigurare a vinovatului sa fie valabila - in caz contrar despagubirea se face de catre FPVS, adica Fondul de Protectie a Victimelor Strazii).