avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Activitate miri1975

Activitate miri1975

Buna seara, va rog să mă ajutați cu un sfat?
1. Succesiunea in instanță după străbunicul, bunicul tata și mama, morți cu domicilii diferite, se dezbate succesiunea la o singura instanta in același timp sau trebuie sa deschid succesiunea după fiecare în parte la instanta pe raza localității unde au avut domiciliu fiecare.
2.Daca suntem 2 surori și una a avut grija sa sa îmi spună că părinți iau lăsat toata mostenirea ei,iar eu am crezut descoperind după 10 ani timp in care ea nu a vrut să vb cu mine că nu îi lăsase decât o parte din bunuri cu acte, mai pot avea pretenția la bunurile după care nu sa dezbătut succesiunea ,sora mea vanzand câteva terenuri cu chitanță de mana fara a avea alte acte iar unele sunt date cu contract de arenda la oameni.Va rog să mă îndrumati cum sa fac.Multumesc.
Răspuns la discuția Constructie fara autorizatie
Buna seara, am avut o speta identica dar eu sunt proprietarul terenului și bineînțeles că toate instanțele au soluționat in favoarea mea.
Buna seara. Expertiza Judiciara dispusa de instanta, într-un dosar cu obiect de constatarea dreptului de proprietate pe accesiune imobiliara artificiala la o construcție ilegala mai poate sa fie expertizata conform deciziei 13 din 04/2019
Răspuns la discuția Acțiune în constatare
Mulțumesc mult pt răspuns. O zi frumoasa.

miri1975 a scris:

Un

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Modul in care apare pe portal trecut obiectul cauzei nu are nici o relevanta,nu influenteaza / modifica cu nimic mersul procesului,calitatea părților sauu obiectul cauzei.Este ca si cum doriti sa schimbați medicul în timpul operatiei,s -ar putea sa nu fie varianta cea mai bună.

Răspuns la discuția Acțiune în constatare
Un

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Modul in care apare pe portal trecut obiectul cauzei nu are nici o relevanta,nu influenteaza / modifica cu nimic mersul procesului,calitatea părților sauu obiectul cauzei.Este ca si cum doriti sa schimbați medicul în timpul operatiei,s -ar putea sa nu fie varianta cea mai bună.

Buna ziua,doresc să știu dacă este normal sa angajez un avocat pentru accesiune imobiliara iar pe portalul instanței și pe lista de judecată peste tot apare acțiunea pârâților in care aceștia au făcut cerere reconvențională de superficie și este redactat Acțiune în Constatare- Superficie,de parca eu vreau superficia . Simt că se întâmplă lucruri ciudate in timpul judecatii intre avocați noștri și nu înțeleg ce. Vă mulțumesc
Buna ziua,sora mea este reclamanta într-un dosar cu Acțiune în Constatare - Accesiune Imobiliara, ea fiind plecata din tara, iar eu am procura judiciară în care este specificat orice actiune pe acel dosar, inclusiv interogatoriu și expertize dar totodată mi-a dat
o dovadă că muncește în străinătate dar în engleză, este normal că instanța să nu ia în considerație nimic ba chiar nici nu a vrut sa se uite pe procura considerand că eram un intrus și că vrea neapărat o dovadă tradusă a locului de munca.Va mulțumesc anticipat de răspuns.
Bună ziua, am moștenit de la tatăl meu o proprietate, am titlu de proprietate, certificat moștenitor, cadastru și intabulare pe teren dar pe casa nu am iar persoana a care locuiește acolo are buletin făcut în baza unei adeverințe de la primărie acum acesta mi-a făcut plângere pentru că am intrat în curtea lui atât mie cat și surori și cumnatului,care la rândul ei și ea este proprietar.Politistul din sat mă tot suna să mă prezint sa dam declarații toți care am fost in curte,dar noi ne ducem acolo de 30 de ani și nu ne-a făcut nicio plângere decât când a aflat că vrem sa vindem. Trebuie sa ne prezentam sau nu.Va multumesc
Discuție Situatie teren
Buna ziua doresc o informatie legata de propietatea mea
In anul 1950 bunici mei au cumparat propietatea cu 329 de m, in anul 1992 sa facut succesiunea dupa bunica cu 319(fara masuratoare notarul a inregistrat 319m), iar in 2003 sa facut o iesire din indiviziune definitiva si irevocabila, dar in care este specificat ca sunt 329 gasiti 288 restul 40 de metri spun in hotararea judecatoreasca ca sunt atribuiti verbal de tatal meu asa spune experta din dosar, si instanta a impartit cat a gasit 288, tatal meu a acceptat in 2003 orice in dosar neinteresandul nimic a acceptat orice si atat, acum in momentul cand sa facut cadastru de catre vecina am descoperit ca are 40 m plus exact terenul care la inchis in 1991 acesti 40 de m pentru mine sunt imoportanti deoarece am doar 100 de m dupa iesirea din indiviziune si stiu sigur ca vecina nu are acte facut pe el. Cum sa fac sa recuperez terenul, si eu am facut cadastru si am 100 m cat a acordat instanta.mai pot cere ceva de la vecina cum sa procedez sa amterenul din 1950 din acte.Propietatea se afla in sect 1 Parc Bazilescu. Va multumesc mult pentru raspuns
Buna seara de ceva ani ma macina o intrebare: In anul 2003 bunica si bunicul meu au avut un baiat pe tatal meu, bunica a decedat si bunicul a ramas in urma sucesiuni si a certif de mostenitor si o iesire din indiviziune toate soldate cu hotararea urmatoare : 3 sferturi bunicul iar tatal care era copil infiat cu acte legale 1 sfert care il avem si astazi , tatal a decedat acum si a ramas mama care a trait tot timpul cu impresia ca i sa facut o mare nedreptate si ar vrea sa redeschida toata povestea, oare sa o las este normal asa trebuia sa fie facuta imparteala sau tatal meu era o persoana mai buna si aceptat tot si a fost dus de nas de fratele bunicului care a cumparat partea bunicului imediat dupa moartea bunicii adica trei sferturi din totalul de 319 mp o casa gen vila noi am ramas cu 88mp si el 231mp. Si daca nu este corect ma poate ajuta cineva sa imi preia cazul meu cel complicat
Cu stima Mirela