avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Activitate marius675

Activitate marius675

Discuție legea 165/2013
Buna Seara,va rog sa-mi spuneti si mie daca am cerut corect repararea unor greseli facute la legile anterioare(18/91;247/05 etc)prin aceasta lege 165/013.Solicitarile le-am facut in 2015.Multumesc.
Pentru o sentinta definitiva si irevocabila emisa acum 10 ani pot cere clarificarea ei (rectificarea ei) incat sunt unele puncte neclare chiar pentru avocati?
Risc astfel sa pierd ceea ce am castigat prin aceasta sentinta?
Multumesc.
Multumesc. Acum 8 ani o persoana a fost mandatata cu drept de vanzare a terenului meu. Aceasta a facut o promisiune de vanzare sub forma unui inscris (nu la notariat). Nu am luat cunostinta de aceasta perfectare decat acum, cand "cumparatorul", dupa 8 ani s-a trezit ca vrea sa intre in posesia bunului. Procura care ii dadea persoanei mandatate drept sa vanda a fost anulata la cateva luni dupa ce fusese facuta(datorita lipsei posibilitatii de comunicare cu aceasta). Oricum, "cumparatorul" sustine ca promisiunea s-ar fi facut cand procura era valabila (repet, acum 8 ani) si vrea judecarea dupa Codul Civil de la 1864.
O promisiune de vanzare a fost facuta acum 8 ani de un mandatar care actualmente nu mai este mandatar si care in acesti 8 ani nu a fost proprietar.
Promisiunea nu a fost facuta la notar.
Se poate autentifica promisiunea de vanzare a acestuia de acum 8 ani, conform Codului Civil de la 1864?
Multumesc.
Daca intr-un proces sunt reprezentata de un avocat, pot lua si eu initiativa de a lua cuvantul, sau de a adauga acte la dosar daca avocatul meu nu a depus nimic?
Multumesc.
Discuție Despagubiri
Am primit urmare unei sentinte definitive si irevocabile dreptul la despagubiri pentru aprox 2ha. Urmeaza sa mi se faca dosar.
Legea 165/2013 da dreptul a primi in schimbul acestei despagubiri un teren de aprox 2000mp ce a apartinut autorilor mei si care fizic exista nefiind revendicat de nimeni?
Precizez ca urmare legii 18/91 nu primisem toate drepturile pe care le-am solicitat si dovedit cu acte.
Multumesc.
Răspuns la discuția Amanare proces
Am specificat, prefer sa fiu eu.Cum il aman era intrebarea?

Editat de moderator simonette12- motiv 1.2 din Regulament
Discuție Amanare proces
Buna ziua,
Pentru un proces in alta localitate(la care sunt parat), pentru care am avocat aparator, dar prefer sa fiu si eu de fata cand se judeca, cum pot amana la termenul urmator?
Data trecuta a fost amanat de avocatul meu.
Eu personal acum il pot amana? Cum?
Multumesc.
Am 2 facutati :matematica si informatica la Universitatea Bucuresti,am titulatura obtinuta cu subiecte la informatica siTIC,predau intr-un liceu unde sunt ore pentru informatica si tic si de la obtinerea deciziei (dupa Titulatura in 2012)am avut si ore de info si de tic.In 2012 in decizie scria Tic .Pentru amandoi profesorii din Liceu decizia este pe TIC .Ca si nr. ore sunt suficiente (avem aproape o norma jumate fiecare cu predare info -Tic)Se invoca imposibilitatea de a mai preda info (datorita vechii decizii care era pe Tic)si deci sa-mi caut post desi art.26 stipuleaza ca predai in functie de pregatire.Pentru o interpretare a conducerii(in nici un alt liceu nu este asa .Majoritatea predau si Tic si info)se produc perturbari in sistem insemnand toti profesorii din tara sa caute sau ore de Tic sau de Info?!Se cere ca sa fim multilaterali,cu deschidere nu limitare si mai mult mi se spune ca este doar pentru sectorul 6.Legile se dau preferential?Cum ma pot Ajuta?
Buna ziua,
Am fost dat in judecata (proces civil) de o persoana care este intr-un proces penal in care ,printre altele, aceasta invoca lipsa de discernamant.
Atunci cum ma poate da pe mine in judecata si sa sustina niste afirmatii in timpul procesului?
Dosarul in care se invoca lipsa de discernamant a acesteia este penal, deci nu am acces. Atunci pot eu ca parat in proces civil pot cere de la IML o copie dupa analiza psihologica a acestora?
In aceste conditii nu ar fi normal ca procesul sa fie intrerupt de la inceput, sa nu fie acceptat de instanta? Sau ma judec cu un om care nu raspunde pentru faptele sale?
Multumesc.