avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Activitate anonim013

Activitate anonim013

Buna seara!
As dori sa stiu daca este posibil ca mama sa renunte la concediul de maternitate si sa se reintoarca la munca , iar in locul ei sa intre tatal. Daca acest lucru este posibil, as vrea sa stiu si care este procedura in acest caz ( o indrumare spre o lege, organ competent ) .
Va multumesc!
Buna ziua!
Aveti idee cum as putea proceda, pentru a putea circula cat mai legal cu o masina care este pe societate? Nu vreau sa primesc amenda aiurea pentru ca nu am inmatriculat-o sau sa mi se retina certificatul.
Mentionez ca societatea nu imi poate oferi nici delegatie, nici comodat ... nimic, deoarece ei au vandut masina catre alta persoana ( eu sunt al 3 din acest sir ) , iar in acel moment au si radiat-o fiscal. Pe talon nu au facut nicio mentiune. Am incercat sa o inscriu dar are taxa recuperata si este extrem de mare, masina fiind euro2.
Speta: Am cumparat o masina la un pret acceptabil. Masina e din '95 si are motorul de 1598.Problema este ca masina a fost adusa din Spania, a fost inmatriculata pe persoana fizica,persoana respectiva a vandut masina catre o scoala de soferi,iar lcu putin timp inainte sa faca actul de vanzare cumparare a depus actele pentru recuperarea taxei. Cei de la scoala de soferi au putut inscrie masina fara sa plateasca taxa, cel care a adus-o din afara si-a primit banii inapoi, iar acum mie mi s-a spus ca trebuie sa platesc din nou acea taxa pentru a o putea inmatricula.

Intrebarea este: Ce as putea sa fac ca sa scap de acea taxa? Totusi mi se pare absurd sa o platesc si apoi sa o recuperez #-o #-o Astept un sfat cat mai detaliat, daca se poate. Multumesc!
Răspuns la discuția Inselaciune sau nu?
Sa inteleg ca nu exista nicio solutie ca acest samsar sa fie tras la raspundere, cu toate ca bunul in sine constituie infractiune ?
In urma cu un an si 2 luni am achizitionat o masina de la o persoana relativ de incredere. Masina am achizitionat-o in jurul orei 21:30 si nu am putut face la acel moment contract de vanzare-cumparare. Am tinut legatura cu vanzatorul ceva timp pentru a face acel act, dar de 2 ori m-a refuzat pe motivul ca "este plecat din localitate". Timpul a inceput sa treaca si nu am mai dat importanta acelui act deoarece mi se suspendase permisul de conducere. In tot acest timp cat am fost pieton am incercat sa inscriu acea masina ( la 5 luni distanta). I-am solicitat din nou sa facem acel act de vanzare-cumparare,dar am fost refuzat iar. Am mers la politie si am depus o plangere impotriva acestuia acum 9 luni dar politia nu a miscat un pai. Am incercat si varianta BG dar tot nu am reusit,deoarece masina este in certificatul de inmatriculare pe firma,iar ea este radiata de pe societate de 2 ani, urmatorul proprietar fiind obligat sa o inscrie. De la firma pana la mine, au mai avut masina inca 4 persoane , una dintre ele alimentand intr-o statie PETROM dupa care a plecat fara sa plateasca.
Acum nu stiu ce sa fac: daca sa insist la politie pentru a-mi recupera paguba (apx. 800 Euro) sau sa imi vad de treaba deoarece nu am actul de vanzare-cumparare? Tin sa mentionez ca am 2 martori si cateva mesaje de la cel care mi-a vandut masina
( Eu merg pe ideea ca bunul insusi constituie infractiune deoarece masina trebuie inmatriculata in termen de 30 de zile de cand a fost radiata de pe societate,altfel nu trebuia sa mai circule cu ea implicit sa mi-o vanda ca "buna", iar cu fuga de la peco e furt clar.. mi-e frica sa mai circul cu ea) . Astept o parere din partea dumneavoastra.
Dupa ce am dat declaratia in calitate de suspect, cat timp (aproximativ) o sa mai dureze pana o sa primesc raspuns de la procuror (scoatere,renuntare, trimitere in judecata) ?
Buna ziua! In urma cu ceva timp am avut un accident de circulatie din care a rezultat vatamarea unei persoane. La dosar aveam vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului. Am reusit sa ma impac cu victima,platindu-i cheltuielile de spitalizare.In acest moment mai am la dosar doar parasirea locului accidentului. As avea sanse sa scap fara cazier , avand in vedere ca imediat dupa accident am transportat victima la spital , aceasta declarand cazatura, iar a doua zi m-am deplasat singur la politie pentru a se intocmi actele? Mentionez ca eu mi-am platit expertiza la masina si nu au fost alte cheltuieli suplimentare.
Buna seara! Acum ceva timp in urma mi s-a retinut permisul in baza articolului 111 (parasirea) . Mi s-a eliberat o dovada fara drept de circulatie. Intrebarea mea este: :sorry: Politistul de caz nu trebuia sa imi dea procesul verbal in original sau macar o copie, sau mai concret sa mi-l arate? :sorry:
Mie mi-a dat doar dovada dupa care mi-a spus ca pot pleca. Procesul verbal nici macar nu este semnat. Am facut cerere la procuror pentru drept de circulatie, iar raspunsul a fost : " Apreciem ca in cauza nu sunt indeplinite conditiile articolului 111..." RESPINS.
Da, a doua zi, cand victima mi-a spus ca a fost accident si nu a cazut. Mai exact la 20 de ore de la accident.
Exista vreo sansa de a scapa de parasirea locului accidentului, avand in vedere ca in ziua accidentului mi-a spus ca victima a cazut si ca nu sunt de vina, iar a doua zi m-a sunat si mi-a zis ca daca nu ii dau o anumita suma se duce la politie si declara ca intr-adevar a fost accident? Tin sa mentionez ca am acordat primul ajutor persoanei ranite, am transportat-o la spital, am ajutat-o si financiar- platind toate radiografiile, iar a doua zi m-a sunat si mi-a cerut o suma de bani deoarece a fost intr-adevar accident, iar in caz contrar anunta politia si declara accident. Pentru mine a fost un soc, dar m-am prezentat la politie si am declarat accident inaintea victimei. Totusi , la urgente victima a mentionat ca este cazatura.