avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Activitate petrucelmare

Activitate petrucelmare

Răspuns la discuția Accident usor
1. Fiecare din parti are obligatia sa completeze partea din formular ce ii revine. Prin semnatura, fiecare certifica veridicitatea datelor completate
2. Dupa incheiera amiabilei, Politia nu maipoate interveni decat la sesizarea firmei de asigurari, la presupuse implicari penale
3. dupa noua legislatie, vinovatia o poate interpreta agentul constatator al firmelor de asigurari si nu agentul de politie
4. daca agentul constatator al firmei de asigurari constata ca polita nu este valabila, nu plateste asigurarea
5. pagubitul nu se poate indrepta impotriva celui care a cauzat accidentul, neavand polita valabila, dar poate sesiza BAAR pentru acordarea de despagubiri
Bună ziua, dacă scot legal din bancă, conform procedurii băncii, o sumă mai mare de 100.000 euro, provenită din dividende, deci din sursa verificată, pot fi întrebat de către autorități ce fac cu această sumă? Am voie să dețin în cash această sumă, fără ca autoritățile să îmi ceară explicații ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ai incercat sa fentezi statul prin neplata de taxe si acum ai vrea ca institutiile statului platite din banii fraierilor contribuabili, (ca asa sunt pentru tine cei ce platesc taxe) sa iti rezolve problema. in plus ii tratezi pe toti cu aroganta ca nu te ajuta gratis pe forum, in loc sa fie bucurosi ca un geniu financiar contemporan, un maestru al combinatiilor, le cere sprijin! numai lume rea, nu te merita nimeni!
Răspuns la discuția Este ilegal?
5 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Îl rog pe domnul avocat să ne spună de ce fapta nu se incadreaza aici:

Art. 243. -
(1) Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă
2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu v-au luat banii, i-ati dat singura, asa spuneti pe la inceputul postarilor. sunteti singura vinovata, ati ales calea complicata in loc sa mergeti la un avocat care sa va invete care este procedura.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 385 C.civ - Încetarea regimului matrimonial

(1) În cazul divorţului, regimul matrimonial încetează între soţi la data introducerii cererii de divorţ.

(2) Cu toate acestea, oricare dintre soţi sau amândoi, împreună, în cazul divorţului prin acordul lor, pot cere instanţei de divorţ să constate că regimul matrimonial a încetat de la data separaţiei în fapt.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
domeniul este infiintat in pentru un an, la 31 octombrie 2023 in Illinois, statele unite de catre ALIBABA.COM SINGAPORE E-COMMERCE PRIVATE. dar are redirectarea permaneta catre IP dinamic. puteti sesiza la domainabuse@service.aliyun.com sau tel+86.95187. Sanse sunt minime sa recuperati banii. Trust index este 1%, are putini untilizatori dar cu bani :)
9 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este inacceptabil, trăim vremuri dificile! Păgubitul devine arogant fata de hotul ce l-a prejudiciat in loc sa fie înțelegător, eventual să îi dea și o recompensă ca pe viitor sa nu mai fure de la el.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana se termina divortul, cel mare devine major, deci nu va mai puteti ocupa de el dpdv juridic.
Da, poate face închisoare, vezi cazul bătrânei condamnată pentru nedeclarare a chiriei.
Faptele de evaziune fiscală (Legea nr. 241/2005) le fac toți cei care se sustrag, în linii mari, de la obligațiile pe care le impune legislația fiscală și se pedepsesc cu închisoarea de la doi la opt ani și interzicerea unor drepturi. Legea amintită nu prevede limite de la care fapta să fie considerată infracțiune, ci doar două limite diferite de la care pedeapsa devine mai grea, respectiv mult mai grea (una la 100.000 și una la 500.000 de euro).