avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Activitate wick

Activitate wick

Răspuns la discuția teren extravilan
Bună ziua,

Pentru trecerea unui teren extravilan în intravilan s-au mai deschis vreo 2 subiecte pe forum. Căutați puțin să vedeți despre ce e vorba. În esență se poate, dar depinde de multe lucruri şi poate cel mai important e costul.
Răspuns la discuția Demolare c-tii
Bună ziua.

Înafară de punctul 2 , toate sunt corecte.
Răspuns la discuția Autorizație teren
Bună ziua.
Faceți o vizită la Primăria din raza localității unde e situat terenul respectiv. Puteți face o cerere pentru un Certificat de Urbanism pentru Informare-referitor la terenul în cauză. În el vi se va arăta dacă şi ce fel de restricții sunt impuse acolo. Dacă s-ar putea construi un bloc acolo sau nu. Puteți şi să mergeți la serviciul Urbanism din cadrul Primăriei şi să-i întrebați pur şi simplu. Aşa veți ştii dacă merită sau nu să cumpărați apartamentul de lângă zona respectivă.
Răspuns la discuția autorizatie constructie
Bună ziua. În cazul prezentat , aveți nevoie de toate documentele necesare unei construcții noi, respectiv proprietate 1/1 , Certificat de Urbanism şi ulterior Autorizație de Construire.
Răspuns la discuția teren arabil intravilan
Bună ziua,

Teoretic DOAR pe terenurile intravilane puteți construi, așa că sigur dacă e intravilan vi se va emite Autorizație de Construire.
Totuși eu v-aș recomanda să faceți o vizită la Primăria din raza localității d-voastră și încercați să aveți o discuție cu cineva din cadrul compartimentului Urbanism din cadrul Primăriei pentru a vedea situația Planului Urbanistic General al localității, respectiv, dacă terenul este într-adevăr în intravilan( pentru că se poate să apară pe extras intravilan, dar în PUG-ul localității să fie în extravilan), și dacă sunt restricții de vreun fel în zona respectivă.
Puteți face o cerere și pentru un Certificat de Urbanism de informare, tot la Primărie la același compartiment.
Răspuns la discuția Renovare -reconstruire horn
Bună ziua,

Hornul nou va fi în aceeași poziție, nu? Adică nu e un horn lateral construit lângă construcția pe care o aveți, nu?

Dacă răspunsul este afirmativ la prima mea întrebare, atunci nu vă trebuie Autorizație de Construire.
Bună ziua,

Sigur că da. În funcție de proiectant, măsurători, durată, avize, acorduri necesare. Cadastrul și intabularea, alte costuri. Se poate să găsiți pe careva mai ieftin totuși, dar din experiența mea, atunci când aveți nevoie urgent să vă faceți actele, va încerca fiecare cât de mult poate să vă golească de bani.
Bună ziua,

În funcție de posibilitățile financiare durata descrisă de d-voastră se poate înjumătăți. Eu am avut un caz mult mai amplu pentru care s-au făcut toate documentele în 2 luni( inclusiv proiect și avize). Se poate însă să vă coste mai mult. Mai puțin nu prea cred. Oricum pașii descriși sunt cei corecți.
Nu aveți pentru ce.
Răspuns la discuția Autorizare constructie.
Bună ziua,

Eu consider că vă va trebui Autorizație în cazul acesta, chiar dacă nu faceți fundație. Va trebui făcut și cadastru și intabularea pentru obținerea Autorizației. Nu cred că v-ar trebui acordul vecinilor.
Totuși v-aș recomanda să faceți o vizită la compartimentul Urbanism din cadrul Primăriei din raza localității d-voastră pentru a afla mai multe detalii legate de posibilitatea construirii și actele necesare dacă e cazul.