Problema este ca nu am primit nici un document din care sa reiasă aceste venituri din despăgubiri. Am cerut eu de la ANAF prin email sa vad ce datorii am la ei pentru ca a ajuns la mine o lista cu penalizări de plata, si m am trezit cu aceasta situație
Am primit de la anaf un document prin care sunt bun de plata....mai exact Venituri din despagubiri..... mentionez ca nu am beneficiat de nici un fel de "despagubire" de la nimeni, nu m-am judecat cu nimeni, nu am asigurare de nici un fel etc. Exista vreo sansa sa discut cu cei de la ANAF pentru stergerea acestei datorii ? Este vorba de o suma de 16000 lei la care se adauga si penalizari de vreo 3000 lei
Am fost angajat la o societate si la contract am un act aditional cu clauza de confidentialitate care suna cam asa.
Art1. Pe durata existentei contractului contractul individual de munca salariatul se obliga sa nu transmita date sau informatii confidentiale de care a luat cunostiinta pe cale directa sau incidentala in timpul executarii CIM.
Art2. Prin informatii confidentiale se intelege: in sensul prezentei clauze orice informatii privitoare la situatia financiara a unitatii angajatoare , la proiecte de afaceri, la furnizori actuali si potentiali, la procedeele de fabricatie folosite, preturile practicate, retetele folosite in fabricarea produselor precum si la orice alte informatii a caror divulgare poate conduce la prejudicierea unitatii anagajatoare
Art3. Obligativitatea confidetialitatii se mentine si dupa incetarea contractului
Art4 obligatia prevazura la art1 inceteaza:
- prin acordul express al angajatorului
- prin expirarea unui termen de 2 ani dupa incetarea contractului
- la data la care informatiile confidentiale in sensul art 2 au devenit publice pe alte cai
Art5. Angajatorul se obliga sa nu divulge informatii calificate drept confidentiale de catre salariat privitoare la aspectele vietii private ale acestuia de care a luat cunostiinta cu prilejul derularii raportului de munca sau in mod incidental
Art6. Nerespectarea obligatiei de confidentialitate de catre oricare dintre parti atrage obligarea celui in culpa la plata de daune - interese corespunzatoare prejudiciului cauzat in valoarea de 10000 euro.
Problema mea este ca vreau sa imi deschid un business asemanator ca cel unde am activat. Asemanator inseamna cu o gama de produse mai variata, alte materii prime , nu de la aceeasi furnizori. ( de mentionat este ca furnizorii lor sunt publici la orice cautare pe google )
Ce e de facut ? Pot inainta proiectul meu sau acest act aditional ma influenteaza termen de 2 ani.
Salut. Dețin un PFA de aproximativ 2 Ani și doresc sa migrez de pe PFA pe SRL . Am 3 angajați cu contracte deschise.... întrebarea ar fi .... dacă închid PFA și deschid SRL se poate face continuitate la contracte astfel angajatul sa nu o ia de la 0 cu vechimea la locul de munca necesară pentru credite, rate etc. Mulțumesc !
Buna . Vin cu o întrebare . Dețin o insula comercială într-un Shopping center in botosani . Când am închiriat spațiul erau 2 insule cu același obiect de activitate ( doua de la aceeași firma ) și a treia Fiind a mea . In decursul ultimelor luni s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie și acum suntem 5 , cam una cu accesorii gsm una alt obiect Și o zona unde se afla 2 una lângă alta. Astăzi acea firma cu doua insule a mai deschis una tot cu accesorii. Mi se pare puțină dezordine din partea conducerii galeriei întrucât este foarte mică și deja seamănă a bazar decât a spațiu comercial unde plătești o chirie destul de Mărișoară și concurenta este una foarte foarte mare. Este normal sa se permită deschiderea haotica pe același obiect de activitate ? Mulțumesc
Buna. Zilele trecute mi-a ajuns decizia 260 cu plata impozitului pe profit pentru anul 2016 unde se afla si rubrica CASS. Eu din iunie 2016 am contract de munca la PFA-ul pe care il detin din noiembrie 2015. Contabila mea zicea ca in mod normal nu ar trebui sa platesc CASS de pe declaratia 260 intrucat eu deja am platit toata aceasta perioada pe data de 25 a fiecarei luni. Am fost la cei de la anaf si au spus ca nu au auzit asa ceva ca eu sa am contract la PFA-ul meu si ca trebuie sa platesc absolut tot ce scrie acolo. Totusi am inteles ca mai sunt persoane in oras care au mers cu copie de pe Contractul de munca la anaf si au rezolvat sa nu mai plateasca inca odata. Va rog sa ma ajutati daca ati mai intampinat situatie asemenatoare si ce ar trebui sa fac. Multumesc mult
Buna seara. Detin un spatiu tip insula intr-un centru comercial din botosani (galerie) de un an de zile. De la inceput m-am inteles cu managerul galeriei pe o anume locatie, exista contract prelungit pe inca un an de zile pe aceasta pozitie si de cateva zile aud ca ar vrea sa eliminte sau sa mute anumite insule printre care si a mea asa fara motiv. Cel mai mult ma tem sa nu ma trezesc intr-o dimineata cu standul mutat fara acordul meu pentru ca aici se practica astfel de proceduri. Daca in contract s-a specificat locatia insulei ma gandesc ca nu ar mai trebui sa apara modificari dupa cum doreste domnul director. Astept sfaturi de la dvs. Multumesc !
Buna ziua. am o intamplare putin mai ciudata la care stau in stres de cateva zile. acum cateva zile am primit un pachet printr-o firma de curierat. In momentul in care nenea cu colegul sau au vrut sa bage paletul in magazin pe scari eu am deschis si a doua usa ca sa aiba loc timp in care nenea nu a echilibrat bine pozitia (cel mai inalt sus pe scari si el mai mic jos pe scari cu o greutate de 40kg spre el) moment in care a alunecat si a cazut jos si si-a rupt piciorul. de atunci numai ITM si politie peste mine cu declaratii etc. colegul lui a depus declaratie sau cum ii spune la fel si eu amandoi declarand ca acesta a cazut dar din cate am inteles nenea spune altceva cum ca l-am impins eu cu usa. de atunci nu am liniste si nu stiu ce sa fac sau ce o sa se intample. Ce as putea face ? multumesc :frantic::frantic::frantic:
Salutare. Am un magazin cu accesorii gsm si it intr-un centru comercial. Mentionez ca am serviciu gratuit de aplicare a foliilor de protectie achizitionate de la noi gratuit. Zilele trecute a venit sotia unuia si a cumparat cateva huse si o folie pentru un s6 edge. Foarte amabil eu intreb daca vrea sa o aplic. Mi s-a spus ca e telefonul sotului si o sa o aplice el. I-am mentionat femeii ca sotul poate veni cu bonul fiscal in urmatoarele doua zile de la 9-15 si o aplic eu gratuit. A doua zi la ora 17 eram plecat din oras si ma suna respectivul ca nu i se aplica folia de catre colegul meu . (colegul meu are 2 zile de cand lucreaza si nu il las sa puna folii pe ecrane curbate....) si foarte revoltat ca este sfidat si ca o sa vina cu protectia consumatorului zilele urmatoare....de ce ??? nu stiu nu am mai intrebat nu ma intereseaza sa vorbesc prin telefon cu astfel de oameni. Se poate ca cei de la anpc sa se lege de mine sau cv ???? Multuemsc mult :O:O:O