avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Activitate Mirela Roxana Tacliciu

Activitate Mirela Roxana Tacliciu

Speța dvs. este una relativ simplă, iar răspunsul este da. Luați legătura cu un mediator și acesta vă va rezolva situația în sensul în care doriți și veți beneficia și de reducerea taxei de timbru. Nu știu de ce ați concluzionat că instanțele din zona dvs. resping acordurile de mediere. In plus, un acord de mediere se poate depune, pentru consfințire atât la instanța din raza de domiciliu a părților cât și în raza sediului biroului de mediere, cu unele excepții ;)
Răspuns la discuția Partaj facut prin mediere
"Cum fac sa demonstrez ca nu s-au schimbat conditiile medierii? Este nevoie si de prezenta fostului sot? Asta ar fi o problema! Va multumesc!"
Nu aveți de ce să vă faceți griji dacă nu s-au schimbat termenii conveniți de ambii soți prin acordul de mediere. Dacă judecătorul va solicita prezența ambelor părți, soțul, dacă nu se poate prezenta personal, poate fi reprezentat de altcineva la termenul stabilit de instanța de judecată pentru consfințirea acordului de mediere în camera de consiliu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mediatorii autorizați conform Legii 192/2006 își pot defășura activitatea conform Art. 22
(1) "... în cadrul unei societăţi civile profesionale, al unui birou în care pot funcţiona
unul sau mai mulţi mediatori asociaţi, cu personalul auxiliar corespunzător, sau în cadrul unei organizaţii neguvernamentale, cu respectarea condiţiilor prevăzute de lege", deci ei nu sunt angajați ai niciunei instituții a statului pentru că își desfășoară activitatea în mod liberal. Apelați cu încredere la un mediator și prin procedura medierii încercați să soluționați rapid într-un mod amiabil această situație pentru a vă recupera bunurile, dacă nu doriți să-i ''șifonați" imaginea prietenului dvs.
Contează foarte mult de modalitatea prin care se întocmesc contractele, respectiv proprietarul cu nuntașii și nuntașii sau tot proprietarul restaurantului cu '' trupele" respective.
Un mediator care a deschis procedura medierii pentru un conflict nu poate reprezenta interesul vreunei părți în instanță pentru aceeași cauză. Așadar atenție mare... Mediatorul și avocatul trebuie sa fie persoane diferite. Apelați cu încredere la mediere, iar dacă veți alege un mediator bun, cu experiență, aveți șanse mari de soluționare a disputei cu promitentul cumpărător, fără a mai ajunge în instanță.
In funcție de ceea ce doresc părinții, instanța de judecată poate stabili exercitarea autorității părintești sau doar stabilirea domiciliului minorului la o alta persoană.( incidente fiind art. 399 sau 400 Noul cod civil) Puteți merge dvs.împreună cu părinții la un mediator și stabiliți împreună ce este mai bine de făcut ținând cont de interesul minorului. Cel mai probabil se va cere efectuarea achetei sociale la domiciliul dvs. din străinătate sau acolo unde declarați că veți locui cu minorul. Acordul de mediere se depune pentru consfințire la instanța de judecată pentru obținerea unei hotărâri de expedient in timpul cel mai scurt.
Se poate cere un termen scurt exact din acest motiv sau se face o cerere de preschimbare a termenului deja fixat fiindca oricum solicitarea de a consfinți un acord de mediere se analizează în camera de consiliu. Dacă nu se obține un termen convenabil, partea care nu se poate prezenta in fața judecatorului va face o procură specială prin care va mandata o persoană să o reprezinte.
Solicitați sprijinul unui mediator și parcugeti procedura medierii . Veți stabili împreună cu tatăl copilului care este cea mai bună posibilitate pentru acesta: fie își va da acordul sa îl luați cu dvs., fie mutați domiciliul minorului la bunica maternă- dacă așa doriți, fie la domiciliul tatălui. În fond se poate orice...dacă ajungeți împreună la un acord și acesta este în interesul minorului.
Dacă negocierea directă cu ei a eșuat aveți ca soluție medierea. Nu trebuie sa ignorati procedura medierii deoarece este una avantajpasa pentru dumneavoastră mai ales prin prisma faptului ca nu trebuie sa plătiți taxa de timbru, care în cazul actionarii în instanta trebuie depusa o data cu înregistrarea cererii de chemare în judecata și nu este o sumă mică... Mergeti cu documentele la mediator și parcurgeti această procedură cu șanse reale de câștig în spețe de genul acesta, într-un timp redus și cu posibilitatea de a negocia cuantumul si modalitatea de plata a despăgubirilor
Contactați un mediator și încercați să rezolvați amiabil situația. Poate fi modalitatea prin care să vă atingeți cel mai rapid scopul fără stres inutil. Prin negociere asistată de mediator puteți obține proiectul dorit sau recuperarea banilor platiți și repararea prejudiciului produs..., iar consultantul poate rămâne cu imaginea neșifonată public.