avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Activitate Birou Mediator Mocian Ramona Mirabela

Activitate Birou Mediator Mocian Ramona Mirabela

Răspuns la discuția Secretariat
Buna ziua!

Secretariatul oricarei institutii doar inregistreaza documentele care intra spre rezolvare. Verificarea legalitatii o face departamentul juridic.

O zi buna!
Răspuns la discuția Distrugere bun public
Buna seara!

Sfatul mediatorului: identificati carei institutii apartine stalpul (primarie, consiliu local etc) si transmiteti o invitatie la mediere prin intermediul unei persoane autorizate in acest sens. Asumati-va gresala si reparati prejudiciul, iar impreuna cu partea vatamata semnati un acord de mediere in acest sens, intelegeti-va! Este solutia cea mai onorabila, dar mai ales este solutia cea mai buna pentru situatia dumneavoastra.

Toate cele bune!
Buna seara!

S-a incercat un acord de mediere intre debitor si creditor? Cu siguranta e mult mai simplu si mai rapid decat un proces. Daca se explica partilor avantajele, imposibil sa nu isi doreasca rezolvarea pe calea amiabila. Pe baza acordului dintre parti, instanta va emite o sentinta in camera de consiliu. Daca angajatul recunoaste suma, se poate propune o esalonare, astfel incat sa fie perminiva pentru el si sigura pentru societate.

Toate cele bune!
Buna seara!

Nu stiu daca o sa reusiti sa il gasiti pe tatal copiilor, vreau doar sa va spun ca, cel putin in cazul dumnavoastra, exercitarea autoritatii parintesti exclusive este varianta ce protejeaza cel mai bine interesul superior al copilului. De ce spun asta? Am avut o mediere tocmai cu acest obiect, adica autoritatea exclusiva aspra a doi frati. Instanta a inteles foarte bine care este rationamentul acordului intre parinti. Iar tatal a fost de acord ca este in interesul copiilor sa acorde autoritate exclusiva mamei. Situatia nu a fost exact aceeasi, insa: parintii au divortat de comun acord, stabilind autoritatea parinteasca comuna asupra minorilor. Din pacate, dupa aproximativ un an, mama minorilor a constatat ca tatal acestora nu doar ca nu le-a platit nici macar o data pensia de intretinere la care s-a obligat, dar nu i-a cautat deloc pe copii, nu i-a sunat, nu le-a raspuns la telefon, nu a fost interesat deloc de soarta lor, iar la scoala unde erau minorii, deseori erau in situatia de a nu putea participa la diverse activitati, intrucat era obligatoriu acordul ambilor parinti. Tatal a inteles ca este mai bine pentru copii sa acorde autoritatea exclusiva mamei, iar instanta a luat act de vointa partilor.Asta desigur, cand exista partea cu care sa te si intelegi.

Numai bine!
Răspuns la discuția concediu crestere copil
Buna seara!

Conform OUG 111/2010 în cazul în care persoana îndreptațită a optat pentru concediul de creştere a copilului în vârstă de până la doi ani, aceasta are dreptul să primească stimulent de inserţie din momentul în care realizează venituri impozabile până la împlinirea de către copil a vârstei de doi ani.
Trebuie samai rețineți că stimulentul despre care vorbim, se acordă doar la cerere.

Numai bine!
Buna seara!

In privinta cotetelor, cel mai bine ar fi sa aveti o discutie directa cu vecinul si sa gasiti solutia cea mai convenabila amandurora. Orice se poate rezolva, daca exista o abordare corecta si amiabila.
Buna ziua!

Distanta: fosa septica fata de vecinatati este stabilita prin ordinul Nr.536 din 23 iunie 1997 pentru aprobarea Normelor de igiena si a recomandarilor privind mediul de viata al populatiei:
Art. 33. -In situatia in care nu exista canalizare sau posibilitatea de racord laaceasta, se vor adopta solutii individuale de colectare si neutralizare a reziduurilor lichide, cu luarea masurilor de protejare a mediului si sanatatii.
Art. 34. -Indepartarea apelor uzate menajere provenite de la locuintele neracordate la unsistem de canalizare se face prin instalatii de preepurare sau fose septice vidanjabile, care trebuie sa fie proiectate si executate conform normelor in vigoare si amplasate la cel putin 10 m fata de cea mai apropiata locuinta; instalatiile se intretin in buna stare de functionare; vidanjul se va descarca in cea mai apropiata statie de epurare a apelor uzate.
Art. 27. (1) Fantana reprezinta o instalatie locala de aprovizionare cu apa, individuala sau publica, instalatie din care apa este consumata prin extractie direct din sursa.
Apa din fantana, pentru afi folosita in scop potabil, trebuie sa corespunda calitativ standardului national nr. 1.342/1991 (tabel) si sa asigure cantitatea minima necesara,zilnica, pentru locuitorii deserviti.
(2) Fantana trebuie amplasata si construita, astfel incat sa fie protejata de orice sursa depoluare si sa asigure accesibilitatea. In situatia in care constructia fantanii nu asigura protectia apei, iar adancimea acviferului folosit este mai mica de 10 m, amplasarea fantanii trebuie sa se faca la cel putin 10 m de orice sursa posibila de poluare: latrina, grajd,depozit de gunoi sau deseuri de animale, contete etc. Adancimea stratului de apa folosit nu trebuie sa fie mai mica de 4 m. Peretii fantanii trebuie astfel amenajati incat sa previna orice contaminare exterioara. Ei vor fi construiti din material rezistent si impermeabil: ciment, caramida sau piatra, tuburi din beton.
Autoritatile locale, prin hotarari ale consiliuluilocal pot stabili alte limitari.

Se recomanda respectarea urmatoarelor distante la amplasamentul foselor septice :
1. Distanta fosei fata de cladiri invecinate : 10 m
2. Distanta fosei fata de propria cladire : 5 m
3. Distanta drenului (campului de infiltrare in sol ) fata de surse de apa potabila: 30m
4. Distanta liniei (tevii ) de drenaj fata de nivelulpanzei freatice : 2m
Buna ziua!

Va recomand [ link extern ] /
Aici gasiti multe informatii de care aveti nevoie despre contabilitatea si documentele financiare ale unui ONG.

Numai bine!
Răspuns la discuția Inundatie vecini
Buna ziua!

Daca nu reusiti sa vorbiti personal cu vecinul, apelati la o persoana specializata in medierea conflictelor, intalniti-va intr-o mediere in care sa ii explicati ca faceti exact ce prevede legea. Ar trebui sa demarati procedura despre care spuneati: depuneti documentatia necesara (copie ci, copie asigurare) impreuna cu o cerere prin care solicitati solutionarea problemei intervenite. Cu siguranta, daca vecinul va vedea ca cineva il suna si doreste sa rezolve problema, va accepta.

Succes!
Răspuns la discuția Partaj si divorț
Buna ziua!
Cateva informatii extrem de utile:

Cadrul legislativ:

– Mediatorul este abilitat, potrivit legii (art. 64, art. 65, art. 66 din Legea nr. 192/2006), sa rezolve prin mediere neintelegerile dintre soti privitoare la continuarea casatoriei si a tuturor celorlalte aspecte ce rezulta din decizia de a pune capat unei casnicii:
Art. 64 (1) Pot fi rezolvate prin mediere neintelegerile dintre soti privitoare la: a) continuarea casatoriei; b) partajul de bunuri comune; c) exercitiul drepturilor parintesti; d) stabilirea domiciliului copiilor; e) contributia parintilor la intretinerea copiilor; f) orice alte neintelegeri care apar in raporturile dintre soti cu privire la drepturi de care ei pot dispune potrivit legii.
(1^1) Acordurile de mediere incheiate de parti, in cauzele/conflictele ce au ca obiect exercitiul drepturilor parintesti, contributia parintilor la intretinerea copiilor si stabilirea domiciliului copiilor, imbraca forma unei hotarari de expedient.
(2) Intelegerea sotilor cu privire la desfacerea casatoriei si la rezolvarea aspectelor accesorii divortului se depune de catre parti la instanta competenta sa pronunte divortul.
Art. 65 Mediatorul va veghea ca rezultatul medierii sa nu contravina interesului superior al copilului, va incuraja parintii sa se concentreze in primul rand asupra nevoilor copilului, iar asumarea responsabilitatii parintesti, separatia in fapt sau divortul sa nu impieteze asupra cresterii si dezvoltarii acestuia.
Art. 66 (1) Inainte de incheierea contractului de mediere sau, dupa caz, pe parcursul procedurii, mediatorul va depune toate diligentele pentru a verifica daca intre parti exista o relatie abuziva ori violenta, iar efectele unei astfel de situatii sunt de natura sa influenteze medierea si va decide daca, in asemenea circumstante, solutionarea prin mediere este potrivita.

Citind cu atentie textul de lege, concluzia care o putem obtine este ca orice cuplu care doreste sa parcurga procedura de divort, autoritate parinteasca asupra minorilor sau a partajului prin acord, poate apela cu toata increderea la mediator, la notar sau la autoritatea publica locala-primaria.

Numai bine!