avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Activitate An3ta17

Activitate An3ta17

Buna ziua. Am un dosar care s-a definitivat in anul 2016 iunie si Doresc sa stiu daca mai pot recupera taxele de timbru judiciare din dosarul respectiv? Instanta a stabilit cheltuieli de judecata in valoare de 1000 de lei, dar eu am platit mai multe onorarii in acest dosar, si nu inteleg de ce s-a stabilit doar aceasta suma mica? Intrebarea mea este daca pot depune cerere de recuperare a cheltuielilor de judecata pe cale separata care ar fi in cuantum de aprox 9.000 lei? . Care sunt demersurile?Unde trebuie sa depun cerere? .
Bună seara. Nu știu dacă este posibil acest lucru dar... As dori sa știu care sunt efectele notarii in cartea funciara a unei hotărâri judecătorești prin care se admite contestația la executare.? Respectiv care sunt pasii de făcut pentru a nota în cf aceasta contestație la executare? Și avantajele /dezavantajele acestui pas.. Are efecte în cazul în care se continua executarea silita printr-o incuviintare separata? Menționez faptul ca imobilul nu s-a vândut prin licitație (dar am primit proces-verbal prin care mi s-a comunicat... Faptul ca.. Nu s-a prezentat nimeni la licitație și nu s-au depus oferte de cumpărare.. Deci licitația s-a ținut cu toate ca instanta a admis contestația la executare.. Și în acel proces verbal a fost specificat un nou termen de vânzare la licitație).
Bună ziua. As dori sa știu.. Ce pot face dacă s-a încheiat un contract de garanție imobiliara la notar public pe care apar toate semnăturile părților(cu 2 debitori care fiind eu și sotia) eu nu am putut restitui creditul respectiv și s-a deschis un dosar de executare silita. Am primit un exemplar după contractul respectiv pe care este specificat de către BEJ X ca este conform cu originalul dar pe acest contract nu mai apare semnătura mea decât a soției mele. Ce putem cere? Eu as dori și o copie legalizata după contractul respectiv(pe care apare doar semnătura soției) .. Cum pot sa cer asta? Menționez faptul ca la notar în momentul încheierii contractului nu am primit niciun exemplar în original după contractul de garanție imobiliara decât după contractul de împrumut pe care recunosc ca l-am semnat.. Dar nu-mi amintesc ca eu sa fi semnat contract de garanție imobiliara și este foarte ciudat ca nu mi s-a dat niciun exemplar în momentul încheierii contactului.
Buna ziua. Am o intrebare. Mentionez pe scurt faptul ca s-a incheiat un contract de imprumut( intre persoane fizice )pentru o suma de bani si un contract de garantie imobiliara(cu bun imobil neintabulat care nu apare in extras CF) in anul 2010 iar creanta nu a fost restituita pana la data scadenta 2013. S-a deschis un dosar de executare la BEJ X. si am fost executat silit, iar toate executarile silite le-am atacat prin contestatie la executare.. si pana la urma le-am castigat si s-au admis toate contestatiile ,, anuland toate formele de executare silita". Acest dosar de contestatie la executare a devenit definitiva si irevocabila in anul 2016. S-a anulat si dosarul de executie. Doresc sa precizez ca in anul 2014 s-a facut un contract de cesiune de creanta iar cesionarii fiind mandatarii creditorilor. Ei au redeschis un alt dosar de executare tot la BEJ X. la care am depus contestatie si ni s-a admis din nou obligand creditorii la plata unor cheltuieli de judecata . Dar ei tot au continuat si am primit din nou o Publicatie de Vanzare Imobiliara fiind deja in anul 2018. Doresc sa ma lamuriti despre urmatoarele.... daca ei au trecut termenul de prescriptie (stiu ca se prescrie 3 ani) contractul avand scadenta pana in anul 2013. Iar termenul de prescriptie incepe din 2013 pana in 2016. Nu este deja autoritate de lucru judecat? Si daca ei au dreptul la executare silita daca suma indatorata s-a cesionat prin contract incheiat la notar in anul 2014 in primul dosar de executare care s-a anulat, Deci doresc sa stiu daca contractul de garantie imobiliara mai este titlu executoriu? Daca va rog sa-mi specificati cateva articole si din CPC care ar putea fi in favoarea mea, desigur daca doriti. Multumesc anticipat.
Buna ziua. Am o nelamurire legata de acest subiect..
Sunt studenta in anul 2 , am urmat cursurile la zi fara intrerupere, de curand am infiintat o firma ( mai exact in februarie) la care am calitatea de administrator.
Intrebarea mea este daca pot beneficia de idemnizatie in cazul in care am realizat venituri timp de 10 luni pana la nasterea copilului sau se poate lua in considerare cele 12 luni doar din faptul ca am urmat cursuri in cadrul facultatii la zi ?
Pana acum nu am realizat venituri dar daca nu pot beneficia de idemnizatie de crestere a copilului m-am gandit sa renunt la calitatea de administrator.
Buna seara. As dori sa stiu ..daca am un teren cu CF si Numar Cadastral, pe care am si o constructie(casa-neintabulata,fara numar cadastral) , atunci casa e considerata in proprietatea mea?, dar pe contractul(de garantie imobiliara) a fost trecut CF-ul terenului pentru ca casa nu este inscrisa in CF si nu are nici Numar Cadastral. Atunci casa se poate executa silit in acest caz?
Acum cativa ani am semnat un contract de imprumut si un contract de garantie imobiliara.. s-a deschis un dosar .Eu in calitate de debitor n-am putut sa restitui creanta ..si am fost dat in judecata,si executat silit asupra imobililului . Am deschis un dosar pentru contestatie la executare ...pe care in urma cu cateva luni l-am castigat.. instanta anuland formele de executare silita . Dar, am primit din nou o somatie imobiliara de la acelasi executor judecatoresc ..si ca in termen de 15 zile sa-i comunic veniturile si toate bunurile pe care le detin. As dori sa stiu ce as putea sa fac acum?
As dori sa stiu daca am semnat un contract de garantie imobiliara(casa), executarea silita se poate face si asupra bunurilor aflate in proprietatea mea (cum sunt terenurile) sau doar la imobil?
Buna seara.As dori sa stiu daca este legal sa execute silit un imobil neintabulat si care nu apare in CF dar mentionez ca terenul pe care e construit imobilul este intabulat si are numar cadastral. Imobilul a fost executat silit, dar am contestat si s-au anulat toate formele de executare silita, si am primit o instiintare ca sa ridicam cautiunea pe care l-am depus la C.E.C. As dori sa stiu ca prin redeschiderea unui nou dosar se va putea executa silit acest imobil?