Este clar ca la mijloc este vorba de fals si de aici avalansa de alte multe manarii. Daca ati pornit pe acest drum mergeti pana la capat.
timpuriu: prevederile OG 85/2001 au fost abrogate odata cu aparitia legii 230/2007.
Cel mai important este ca puteti da in judecata un restantier. In situatia unei asociatii de locatari ea nu are calitate procesuala, iar un avocat al restantierului poate ridica aceasta problema in instanta si puteti pierde acel proces.
In calitate de proprietar, puteti cere copie dupa contractul cu firma de administrare. Vedeti ce stipuleaza acel contract. Daca au preluat si partea de administrare tehnica si ce prevede acea administrare tehnica.
Apoi, daca nu gasiti nimic care sa culpabilizeze firma de administratie, va puteti indrepta impotriva asociatiei. Daca aveti asigurare este si mai usor. Se vor ocupa cei de la firma de asigurari.
De platit trebuie sa platiti pentru a avea apa. Dupa ce se rezolva situatia (proces) va veti putea recupera banii. In acest caz, cel mai bine este sa angajati un avocat. Daca plangerea este tergiversata, faceti un memoriu la comandantul inspectoratului judetean de politie.
Dle Dangoz, sa stiti ca nu este suficient sa cititi ci, important, sa si intelegeti.
articolul invocat zice: "Atingerea adusă vieţii private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuinţă sau încăpere ori dependinţă ţinând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă".
Scara blocului nu este locuinta, nu este incapere si nici dependinta care sa tina de o locuinta. Scara blocului este un spatiu comun, indivizibil.
Conducerea asociatiei poate face si acum plangere penala pentru distrugere. Odata cu depunerea reclamatiei, poate depune, pe cd sau stick de memorie, imaginile respective, dar numai daca acele camere au fost montate de o firma autorizata. Daca acele camere nu au fost montate de o firma autorizata, in cazul unui proces, asociatia poate pierde, pentru ca imaginile nu au fost obtinute in conditiile legii.
@anemonacapsa
Daca sunteti din Bucuresti si nu mai aveti in posesie procesul-verbal de debransare, mergeti la sediul de sector al RADET si solicitati o copie a procesului-verbal de debransare.
Daca sunteti din alt oras, atunci la furnizorul local.
Daca nu va pot da o copie dupa procesul verbal de debransare, atunci sa va dea in scris ca apartamentul mamei dvs este debransat si ce suprafata a ramas incalzita.
Daca RADET sau furnizorul local nu va au in evidenta, sunteti buna de plata.
Faptul ca v-ati debransat cu acordul asociatiei si cu o firma autorizata nu este suficient. Procesul trebuie finalizat cu obtinerea unui proces-verbal din partea furnizorului de energie termica.
Solicitati presedintelui asociatiei sa va dea in scris calculul detaliat al penalizarilor pentru fiecare luna restanta.
dle astanesc
Nimeni nu va poate garanta nimic. Nici macar un document intre dvs si asociatie. Legea este clara, trebuie sa va refaca interiorul. Daca nu... instanta va decide.
Daca au marit tariful cu toate ca tvaul a scazut, pretul benzinei a scazut, cautati alta firma si reziliati cu aceasta.
Dle Daniel
Repartizarea unor cheltuieli trebuie sa aiba o baza legala. Singura lege care reglementeaza aceste aspecte este aceasta 230/2007. Un mare dezavantaj al lipsei de organizare este situatia in care ajungeti in instanta cu un restantier. El poate invoca lipsa calitatii procesuale a respectivei asociatii de locatari si poate inchide simplu procesul.
Daca legea s-ar respecta in Romania, furnizorii nu ar trebui sa incheie contracte cu asociatia dumneavoastra. Nu stiu sigur dar nici dreptul sa aveti angajati nu-l aveti, tocmai ca nu aveti personalitate juridica si nu figurati in evidentele fiscului. Dar asupra acestui ultim aspect e posibil sa ma insel. Ramane insa problema cu restantierii