avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate Catalin10q

Activitate Catalin10q

Buna ziua!

In cazul in care sotia a fost profesoara suplinitoare cu contract pe perioada determinata si a intrat in concediu de crestere copil pentru ca a nascut, angajatorul este obligat sa ii ofere loc de munca la fel ca in cazul contractelor pe perioada nedeterminata ?

Va multumesc mult!
Salutare.

Astăzi am fost implicat într-un accident auto fără victime. Stand pe loc am fost lovit de un șofer ce încerca să forțeze coloana.

Ajunși la prima secție de politie, pentru ca dansul avea pile probabil, agentul de la circulație a spus ca îmi va lua permisul și sa aștept pa a noaptea târziu ca mai are treaba. Pentru ca ma grăbeam și mi-am dat seama ca sunt pile acolo, am făcut o foaie de mana cu nume prenume și seria și nr de pe buletin ca nu declaram accidentul și ca ne reparam singuri mașina.

Având în vedere ca toți m-au sfătuit sa ma duc sa declar accidentul existând riscul ca el sa facă asta deja sau mâine când cred ca ii trece alcoolemia din sânge, vreau sa știu dacă foaia făcută de mana are vreun aport sau risc sa pățesc ceva dacă declar accidentul.

Nu pot lăsa asa situația mai ales ca pe partea unde am fost lovit era și copilul mic în mașină.

Va mulțumesc!

Mentionez ca a avut loc în București toată situația!
Buna ziua!

Am semnat un contract cu managerul unei formatii de muzica acum 2 ani de zile pentru un eveniment de anul trecut in luna iulie. Din cauza pandemiei am fost de acord sa reprogramam pentru anul acesta in iulie. Din pacate restaurantul nu are certitudinea ca o sa fie deschis si nu ne putem permite pierdea unor sume foarte mari de bani, motiv pentru care am solicitat anularea acestui contract.

In contract exista doar 3 clauze mari si late de forta majora:

"Forta majora"

- Forta majora este orice eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil si inevitabil.

- Forta majora exonereaza de raspundere partea care o invoca.

- Partea care invoca forta majora este obligata sa notifice celeilalte parti aparitia cazului de forta majora in termen de cel mult 24 de ore de la aparitia acestuia."

Pe baza acestor parti din contract am solicitat restituirea avansului de 300 euro insa am fost refuzat fiindu-mi oferiti doar 150 euro cu chiu cu vai dar cand o sa isi reia ei activitatea.

Va rog sa imi spuneti daca imi pot recupera banii si cum o pot face? Clauza imi permite recuperarea banilor integral din cauza pandemiei ? Cum trebuie sa procedez?

Va multumesc!
Bună ziua!

Am nevoie de ajutorul dumneavoastră cu următoarea situație și următoarele întrebări unde am nevoie de un răspuns exact.

Soția mea a fost profesoara suplinitor timp de 2 ani de zile cu o pauza de contract de 1-2 luni de zile. Începând de acum este posibil sa nu mai aibă loc de munca iar bebele urmează sa vina în luna februarie pe lume. Am următoarele intrebari:

1. Dacă rămâne fără servici primește indemnizație de creștere a copilului?

2. Dacă primește indemnizație cum se calculează? Ultimele 12 luni consecutive sau ultimele 12 luni în care a primit salariu din ultimele 24 de la nașterea bebelusului?

3. Dacă rămâne fără loc de munca beneficiază în continuare de servicii medicale pe asigurarea mea fiind soția mea? Dacă nu, cum poate beneficia?

Mulțumesc mult!
Bună ziua!

Va rog sa ma ajutați cu o informație. Astăzi am avut cununia și abia acum am realizat ca pe certificatul de căsătorie apare numele mamei de dinainte de divorț, cel care apare pe certificatul meu de naștere. Este ok asa sau trebuia sa apară numele de familie actual de după divorț?

Mulțumesc mult!
Buna ziua!

In cursul zilei de ieri in urma unui accident rutier unde un copil a fost lovit pe o trecere de pietoni, mai multe persoane de etnie roma au incercat sa musamalizeze toata situatia. Intervenind si incercand sa nu ii lasam sa plece pe sofer si pasager am fost imbrancit si amenintat cu un briceag fara sa ating acel personaj si fara sa il jignesc.

Politia ajunsa nu a facut absolut nimic. Nu s-a dus la grupul de etnici ce se stransesera si fusese indicat de mine unde se afla si individul.

Ma simt in pericol atat eu cat si familia mea. Ce pot face? Are rost sa merg mai departe cu plangeri avand in vedere ca politistii prezenti au fost indiferenti si m-au trimis sa fac eu o plangere la sectie fara sa ii verifice macar daca au arme albe la ei?

Multumesc mult!
Buna ziua,

In luna octombrie am semnat o foaie cu o formatie muzica prin care acestia urmau sa vina sa cante la evenimentul nostru din luna iulie.

Respectiva foaie este mai mult un proces verbal fara clauze dar in care este stipulata suma ce am platit-o eu ca si avans.

Intre timp, acestia si-au schimbat componenta formatiei fara sa ma anunte si doresc sa imi recuperez banii. Este vreo cale legala de a recupera suma daca nu ma inteleg cu acestia ?

Multumesc anticipat!
Buna ziua,

As dori sa stiu ce lege ma protejeaza pe mine ca si consumator in ceea ce priveste comenzile la mancare de la anumite restaurante si pizzeri.

Nu am gasit nimic concret si vreau sa stiu cum pot fi trasi la raspundere pentru greselile facute si de catre cine.
Salutare.
Cainele meu a reusit sa bage cativa coltisori in permisul de conducere acesta ramanand intreg dar cu urme de "rozator".
Toate datele sunt lizibile si doar coltul dreapta sus este deteriorat sa zic.
Este necesar sa il schimb? Pot merge cu el asa?
Buna seara!

As dori sa stiu cum trebuie sa procedez in cazul unui accident usor intre 2 autovehicule. Unul dintre ele are doar roata spate julita iar celalalt bara fata stearsa.

Dupa accident am decis sa ii platesc o suma de bani sa isi poliseze bara fara sa mai umblam pe la politie. As vrea sa stiu daca am vreo sansa in cazul in care se duce sa declare accidentul sa le spun de acea suma de bani sau daca risc ceva. Totul a fost pe repede inainte si nu am gandit situatia la rece.

As avea nevoie de un raspuns urgent pentru a sti ce este cel mai bine de facut.

P.S. Omul parea linistit si nu cred ca avea chef de politie.