avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Activitate vitasea77md

Activitate vitasea77md

Buna ziua. Am avut o tamponare cu un alt autoturism. Nici unul dintre soferi nu a recunoscut vina, am mers la polita si am dat declaratii. Deja au trecut 2 luni si nu a venit nici un raspuns. Este cumva un termen limita pentru rezolvare acestui caz sau poate dura un timp nelimitat ?
Va multumesc

Buna ziua, conducerea scolii nu vrea sa primeasca cererea mea de acordare sporului de munca retroactiv, motivand ca este greseala mea, ca nu am adus la timp adeverinta. Va rog, sprijin Dvs.
Pot sa deschid procesul fara raspunsul oficial al conducerii? Si care sunt pasi de urmat. Multumesc.
Cornel Vasile a scris:

Da, se poate acorda retroactiv..in isntanta, il veti obtine doar pe ultimii 3 ani ..depuneti o cerere la acel angajator.

Buna ziua, conducerea scolii nu vrea sa primeasca cererea mea de acordare sporului de munca retroactiv, motivand ca este greseala mea, ca nu am adus la timp adeverinta. Va rog, sprijinul Dvs.
Pot sa deschid procesul fara raspunsul oficial al conducerii? Si care sunt pasi de urmat. Multumesc.


Cornel Vasile a scris:

Da, se poate acorda retroactiv..in isntanta, il veti obtine doar pe ultimii 3 ani ..depuneti o cerere la acel angajator.

Buna ziua!
Lucrez ca profesor cu norma întreagă in 2 scoli diferite de anul trecut.
Nu m-am interesat niciodată de fluturașul de salarii, însă de anul acesta am luat informațiile la cunoștință și am observat că într-una dintre școli, salariul de bază este cu 1000 lei mai mic decât în cealaltă, deoarece nu a fost introdus sporul de vechime in munca (10-15 ani).
Nici măcar până acum nu am primit acest spor și, de asemenea, de-a lungul anului trecut în această unitate școlară.
Oare pot primi cumva retroactiv acest spor? Și care va fi demersul meu in cazul răspunsului pozitiv? Mulțumesc.
Menționez, că nu am adus în această unitate adeverință de vechime, considerând că există bază comuna între școli.
Buna ziua.
Tatăl meu este încadrat în grad de handicap grav cu asistent personal. Am obținut de la judecătoria curatela că pot să deschid și să administrez contul la ING Bank pe numele lui , fiind necesar pentru viramentul indemnizației de handicap. Deja de aproape de o luna banca nici cum nu a deschis contul pe baza curatelei : tot mă trimitea la notar că să facă tata pe mine o procura (tata este persoana nedeplasabila) sau mi au spus că să fac eu o procura la notar din numele tatălui tot pe mine pe baza curatelei (notarul,. sigur a zâmbit, și a spus că banca are obligația de a deschide contul la cererea mea fara nici o declarație)
Ajutati, va rog, ce sa fac in aceasta situația.Dupa nenumărate apeluri la banca primesc aceeași răspuns:" că să discutăm cu colegii de la backoffice pentru a obține o rezoluție cat mai repede". Deja a trecut 4 săptămâni.
Nu pot sa depun cererea pentru a primi indemnizația fara sa nu aibă tata contul deschis. Deja am pierdut o luna.
Multumesc
Buna, sunt titular al PFA.
Platesc contributii CASS, dar nu am contract incheat cu CNAS pentru concedii medicale(CM) si indemnizatii.
Din data de 12.11.2020 sunt in carantina la domiciliu din cauza ca membru de familie a fost testat pozitiv cu COVID-19. In data de 20.11.2020 am fost testat si eu pozitiv cu infectia si mai trebuie sa stau inca 14 zile in izolare (pana 4 decembrie)
Dupa OUG am inteles ca nu este obligat sa am stagiu minim de 6 luni de cotizare.
Daca inchei contractul la distanta cu CNAS pentru CM si indemnizatii din data de azi pot obtine plata CM dupa ce ies din izolare ?
Daca, da - atunci beneficiez de plata pe toata perioada, sau pe perioada de la data incheierii contractului pana la data terminarii izolarii?
Va rog, raspunsul sa fie pentru cazul mentionat. (Deoarece am sunat la CNAS si am primit raspuns ca nu pot beneficia)
Buna.
Doresc ca copilul meu cetatean roman (14 ani) sa calatoreasca in Bulgaria cu o ruda - cetatean al rep. Moldova.
Pe langa declaratia parintilor este nevoie si de cazier judiciar.
Este valabil cazier judiciar emis de autoritatile din rep. Moldova ?
Daca nu, cum poate obtine cazier judiciar romanesc o persoana straina ?
Multumesc.
Răspuns la discuția Decizie de impunere formular 630
Buna ziua. Numai acum am primit decizie 630 pentru plata contributii CASS pe anul 2012. Ce se intampla daca nu o platesc datoria pana finele anului, nu se prescrie obligatia de plata? Multumesc.
Răspuns la discuția Decizie de impunere anuala 630
Sunt PFA in comert sistem real. Numai acum am primit decizia 630 pe anul 2012. Datoria nu se prescrie, daca nu o platesc pana 1 ian. 2018 ? Multumesc.
freeelis
" 1. Persoanele care şi-au pierdut capacitatea de muncă din cauza unor boli obişnuite sau a unor accidente care nu au legătură cu munca beneficiază de pensie de invaliditate, dacă au realizat, în condiţiile legii, stagiu de cotizare."

Se intelege ca in cazul nostru persoana poate beneficia de pensia de invaliditate - stagiu de cotizare este de 3 ani ?
Mai am o intrebare: la atingere varstei standart de pensionare o va mai beneficia de pensie sau nu? ( Repet ca stagiu de cotizare realizat este - 3 ani).
Multumesc.