Buna ziua! Acum 2 zile,am pierdut un proces pentru majorare pensie alimentara cu tatal in Italia de 20 ani,proces care a durat aproape 7 ani,omul a renuntat la serviciu cand am reusit sa aduc dovada cu 2500 euro lunar ( cu ce traieste in Italia,copii,facturi) nu am putut aduce veniturile lui,noi traim in Romania,cu hotarare definitiva! Spuneti-mi va rog,se poate face recurs la hotararea definitiva si unde,cum pot aduce in instanta veniturile unui roman care traieste in alta tara?In situatia noastra sunt multi,multumesc!
Bună ziua! Soțul meu ''a fost angajat la firma SC Benga Euroserv SRL 6-15 ianuarie 2018,a renunțat pe motivul comportament urat si contract nedeclarat la itm''.In aprilie 2018 aflu ca are de plata amenzi in Germania Koln de 1250 euro,el nu a fost la volanul mașinii,la volan a fost cumnatul patronului care era si posesorul masinii. Intre timp cumnatul si patronul s-au certat iar acum apar dezvăluirile ,patronul a trimis in Germania copii buletin,permis,atestat si formular semnat de patron,nicidecum de soțul meu! Pe contractul de munca apare data de 17 septembrie 2017(soțul lucra la alta firma in momentul acela),numele soțului apare pe un contract al altui angajat, Am rugămintea, sa-mi spuneți ce e de facut,cum si unde ma pot adresa sa dovedesc ca nu a fost la volanul mașinii, deci nu pot plati amenzile altcuiva, cum e posibil sa se foloseasca de date personale? Mulțumesc mult, o zi liniștită!
Buna ziua! In 2016 ,in timpul transportului de la serviciu catre casa,microbuzul in care erau muncitorii a facut accident ,in urma care 2 muncitori au murit.Copii minori ai decedatilor ,unde pot cere despagubiri,(psiholog,trauma psihica,pierderea tatalui) mama neavand serviciu la momentul acela,In prezent firma unde erau angajati muncitorii s-a desfiintat,schimbandu-si numele,iar la tribunal se judeca firmele de asigurari ai celor doua microbuze (expertize). Unde se pot adresa copii pentru despagubiri,pensie alimentara etc? Multumesc!
Buna ziua! Va rog ,ajutati-ma cu un rspuns!!! Am un proces cu fostul sot (domiciliat in Italia de 17 ani,cu sotie si 2 copii ),pentru majorarea pensiei alimentare a copilului,cu greu am reusit sa aduc veniturile,a durat 4 ani si 6 luni,nu a platit suma stabilita de tribunal nici pana azi,acum m-a chemat in judecata,ca nu mai lucreaza si nu are de unde plati,avocata imi spune ca trebuie sa dovedesc eu ca el lucreaza acolo! Cum si unde pot cauta sau sa ma pot informa daca lucreaza sau nu, in Italia? Multumesc!
Buna seara! Pensia alimentara neplatita din 2013,cu tatal in Italia,un intreg basm,am mers la parchet si m-au directionat catre politie,acestia mi-au zis ca trebuie sa depaseasca 3 luni,sa revin in ianuarie 2017 (s-au implinit 3 luni pe 13 decembrie) si ca doar cele 3 luni pot recupera banii plus cheltuieli de judecata,dar nu din 2013,deoarece dumnealor nu sunt recuperatori, trebuie sa depaseasca 3 luni sau ma pot adresa iar parchetului? Multumesc!
Da,sigur,am facut plangere la procuratura,acestia mi-au trimis dosarul la politia de unde apartin si in final au spus,ca trebuie sa caut avocat si executor italian,sa demareze procedurile in Italia.Eu respir aici in Romania,am facut ce am putut pentru copil....asta e Romania!!! In ce priveste,depasirea celor 3 ani si posibilitatea sa nu primeasca pensia din urma,a fost greseala tribunalului fiindca au completat gresit un formular A,pentru comisia rogatorie,au tergiversat procesul,am omis un aspect,tatal copilului a fost chemat in Italia,la tribunalul de unde apartine si nu s-a prezentat,iar mie mi s-a spus de catre judecator ca nu e obligat sa se prezinte,e un caz greu,am obosit,nu stiu unde si cui sa ma mai adresez,multumesc!
Buna seara! Spuneti-mi va rog,cum recuperez cheltuieli de judecata intr-un proces de majorarea pensiei alimentare a copilului,cu tatal stabilit in Italia? Procesul s-a terminat in septembrie 2016 ,a castigat copilul,dar tatal ii trimite tot suma veche nici pomeneala de cheltuieli de judecata,cui sa ma adresez? Multumesc!
Buna seara! Cu disperare,am o rugaminte!!! Spuneti-mi ce trebuie sa fac,care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez,cui si unde trebuie sa ma adresez sa pot recupera pensia alimentara din 15 aprilie 2013 si pana in prezent de la tatal copilului care locuieste in Italia? Tribunalul a fixat 1/6 din salariul tatalui (22000-24000 euro anual ,am intrat greu in posesia veniturilor,de asta a durat atat), hotararea am primit-o in septembrie 2016,iar copilului meu ii trimite 83 lei,suma fixata din 2008 si motiv pentru care a fost dat in judecata,suma pe care am returnat-o inapoi.Am mers la procuratura,apoi la politie pentru ajutor,iar politia mi-a zis ca trebuie sa-l il dau in judecata in Italia cu avocat si executor italian poate rezolv ceva (din 15 aprilie 2013 pana in noiembrie 2016 s-a strans o suma),cum sa pot face asta,eu sunt bugetara,traiesc,respir si platesc taxe in Romania,copilul invata in Romania,ce pot sa fac? Multumesc!