avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Activitate mirelas79

Activitate mirelas79

Bună ziua. Cum se poate obține un duplicat după certificatul de divort care s a judecat în lipsa? Poți cere la registratura duplicatul dacă nu știi sigur anul și numărul dosarului? E vorba de o dosar vechi, posibil din 2005 despre care nu găsesc nimic pe Ecris. Trebuie sa angajez un avocat ca să întru în posesia duplicatului?
Împreună cu prietenul meu, vrem să ridicăm o casa pe terenul lui (mostenire de la bunici). As vrea sa stiu ce drept are fiica lui majoră( cu care nu ține legatura) din alta căsătorie asupra acestei case sau cum anume sa procedăm ca nu cumva in cazul decesului viitorului soț, sa ma trezesc ca termin de construit casa..si ma da afara fiica vitrega( sau orice alte variante). Am vrea ca aceasta casa sa ii ramana mostenire dar după ce murim amândoi. Stiu ca suna urât...Dar vreau sa stiu daca sa ma bag in asa ceva... Abia am iesit dintr un partaj, casatoria nu e o prioritate pentru noi, avem unde sta dar am vrea o casuta la tara...
Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Nu mai stiu unde sa mai intreb si nu stiu cum sa procedez ca sa nu fac o mare greseala.... Au trecut 7 zile din cele 30 in care trebuie sa achit sulta pentru apartament si masina, catre fostul sot. Am banii sa.i fac plata dar am inteles ca am nevoie de intabulare in caz ca vreau sa vand si nu e suficienta hotararea judecatoreasca pentru a intra in drepturi depline. Ce pot face eu cu intabularea ca sa am acte pe casa daca el nu merge sa semneze la notar ca primeste banii? Nu e un om care sa se tina de cuvant, deci orice tine de semnatura lui este exclus si trebuie sa ma bazez doar pe institutiile statului. Am fost la cartea funciara sa cer o intabulare cu sulta si astept acea hartie carte mi s.a spus ca dureaza. Va rog din suflet ajutati.ma ca nu stiu cum sa procedez. Cum sa fac sa ies din situatia asta platindu.mi sulta si sa nu raman cu "codite", pentru ca nu vreau sa alerg dupa el pentru acte dupa ce ii fac plata. El locuieste inca in casa si nu vrea sa plece pana nu vede banii in cont si in fiecare zi ies certuri mari. Daca schimb yala, inainte de a depune banii, comit o infractiune?
Buna ziua.
Sunt reclamanta intr-un proces de partaj in care s-a hotarat sa platesc sulta in 30 de zile de la ramanerea definitiva a hotararii. Ultima zi in care se fostul sot poate depune apel este 29 iunie. Si-a anunat decizia de a nu depune dar nu stiu detalii despre eliberarea imobilului. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns privitor la pasii care trebuiesc urmati pentru a putea dispune de imobil cat mai curand. Cand trebuie el sa elibereze imobilul?
Multumesc!
Buna ziua,
Intr-un proces de partaj in care sunt reclamanta, am platit taxa de timbru esalonat 19 rate lunare x 451 lei din cele 24 cate mi-au fost atribuite. Am primit hotararea prin care se dispune sistarea stării de devălmăşie a bunurilor mobile si imobile dupa anumite pe care le-am inteles dar cand vine vorba de taxa de timbru, instanta spune : ''Obligă pârâtul-reclamant să plătească reclamantei-pârâte cu titlu de cheltuieli de judecată suma de 6.034 lei din care 4.284,5 lei reprezintă 50% din taxa de timbru achitată de reclamanta pârâtă până la momentul pronunţării hotărârii şi 1.750 lei reprezintă 50% din suma achitată cu titlu de onorariu avocat. '' Cei 4284.5 reprezinta 50% din cele 19 rate a cate 451 lei. Intrebarea mea e : ce se intampla cu cele 5 rate *451 lei ramase de platit?
In cazul unui proces de partaj in care eu am platit o taxa de timbru in valoare 10800 lei pentru un apartament evaluat la 42000e, un autoturism evaluat la 3000e si bunuri mobile evaluate la 10500 lei, ce valoare va avea taxa de timbru platita de parat in cazul unui apel? Paratul considera ca valoarea apartamentului ar fi de 56000 in loc de 42000 dar instanta de judecata i.a respins obiectiunile.
Răspuns la discuția apel ordin de protectie
Buna dimineata. Fostul sot se lauda la cunoscuti ca pe data de 22 feb 2017 va intra in casa. E ceva ce mi.a scapat? Av imi zice ca pe 8 aprilie expira ordinul. Speram ca pana in aprilie cand stiam ca expira ordinul, sa rezolvam problema partajului. As vrea sa stiu daca exista posibilitatea asta...macar sa ma pregatesc psihic...:(
Multumesc.
Buna ziua. La prima sedinta in procesul de partaj cu fostul sot, solutia fost urmatoarea: - '' Solutia pe scurt: Admite în principiu cererea principală. Admite în parte si în principiu cererea reconvenţională. Constată că părţile au dobândit în timpul căsătoriei următoarele bunuri comune: imobil situat în Galati, autoturism Dacia Logan, bunuri mobile casnice:''..........'' Constată că părţile au avut o contribuţie egală (câte 50%) la dobândirea bunurilor ce compun comunitatea matrimonială. Respinge restul pretenţiilor pârâtului ca neîntemeiate. Încuviintează proba cu următoarele expertize: - expertiză tehnică imobiliară, având ca obiective: identificarea si evaluarea imobilului partajabil, urmând a se stabili valoarea de piată curentă; - expertiză tehnică auto, având ca obiective: identificarea si evaluarea autoturismului partajabil, urmând a se stabili valoarea de piată curentă; - expertiză mobiliară, având ca obiective: identificarea si evaluarea bunurilor mobile comune retinute în cuprinsul prezentei încheieri, urmând a se stabili valoarea de piată curentă. Se vor emite adrese către B.L.E.T. pentru a comunica liste cu cele 3 categorii de experti. Pune în vedere reclamantei să depună extras de carte funciară cu privire la imobilul partajabil sub sanctiunea suspendării judecătii. Cu cale de atac odată cu fondul.''
Nelamurirea mea este urmatoarea: La evaluare se identifica doar bunurile mobile din lista? Pentru ca eu am lipsit pentru perioada de 5 saptamani din casa, paratul poate spune ca in casa au fost si alte lucruri inafara de cele care nu sunt trecute in lista.
Multumesc anticipat.
In data de 13.10.2016 s-a emis un ordin de protectie pentru mine si copilul meu pe o durata de 6 luni impotriva fostului sot. Acesta a de pus apel care s-a judecat in data de 07.12.2016, in urma caruia s-a dat urmatoarea solutie: Solutia pe scurt: Admite apelul formulat împotriva sentinţei civile nr. ****/13.10.2016 pronunţată de Judecătoria Galaţi în dosarul nr. *****/***/2016, pe care o schimbă în parte, şi în consecinţă: Reduce durata ordinului de protecţie de la 6(şase) luni la 4 (patru) luni. Înlătură menţiunile contrare prezentei decizii şi menţine celelalte dispoziţii care nu contravin prezentei decizii. Respinge cererea apelantului-pârât de acordare a cheltuielilor de judecată ca fiind nefondată. Dispune comunicarea unei copii de pe prezenta decizie către IPJ Galaţi - Secţia * Poliţie. Definitivă.
Document: Hotarâre ****/2016 08.12.2016.
Intrebarea mea este: cele 4 luni se socotesc incepand de la data emiterii ordinului de protectie (13.10.20116) sau de la data apelului (07.12.2016) ?
Multumesc anticipat.