avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Activitate cezarserv

Activitate cezarserv

Buna ziua. Nu stiu cui sa ma adresez, asa ca va rog frumos sa-mi dati raspunsul la urmatoarea intrebare: pot, in cazul unui divort prin acordul partilor, deci amiabil, sa-mi pastrez dreptul de a locui in acel imobil, viager? Cu acordul sau fara acordul celeilalte parti. Spun asta deoarece nu se poate prevedea in timp evolutia relatiei. Imobilul a fost donat celeilalte parti in timpul casatoriei, nu am pretentii la 50% din nuda proprietate. Insa peste 50% din modernizarea locuintei a fost facuta de subsemnatul (dovada cu acte, facturi, bonuri pe numele meu), plus munca personala, care nu se poate dovedi, firesc, cu acte, ci doar in instanta cu martori. Acesta este si motivul pentru care as solicita in instanta, la pronuntarea divortului, drept clauza compensatorie, o suma daca sunt dat afara din imobil? De altfel, coabitarea dupa divort va fi consensuala, neexistand certuri sau agresiuni verbale si fizice intre noi, deci nu acesta este motivul divortului. Tin sa mentionez ca am vorbit despre instanta, dar divortul putem sa-l definitivam si prin alte mijloace, de ex. notarial, caz in care ce-ar trebui facut pentru a nu fi dat afara? Nu avem copii minori. Multumesc.
Locuiesc in mediu rural, cresterea animalelor se poate face si la oras si "la tara". insa nu m-am legat de cresterea lor ci de faptul ca sunt lasati sa pasca pe un alt teren decat al proprietarului cailor, teren care este invecinat cu casa subsemnatului, iar caii isi fac nevoile la 1,5m de geamul meu (la propriu), isi intind gaturile peste gard, mananca din plante si arbusti. Gardul are 1,2m inaltime (sa ating si acest aspect). De aici, disconfortul si mirosul. Iar respectivul teren este al altei persoane care lucreaza in strainatate. Este cazul cand eu nu pot sa deranjez pe cineva iar alti pot !!! Rugamintea mea este de a mi se indica cateva legi la care pot apela pentru o reclamatie si catre ce institutii ma pot indrepta?
Buna ziua. Langa mine exista un teren proprietate privata pe care un alt vecin isi lasa caii sa pasca, uneori liberi, nelegati. Mi-au stricat gardul, mi-au mancat unele flori inalte aflate langa gard, arbusti, pomi fructiferi, se balega, necheaza, fac zgomot noaptea. Totul se petrece la circa 2 m de casa si geamul dormitorului. In plus suntem, eu si familia, martori lunar la cate o monta, facuta cu alti cai ai altor carutasi. Orice discutie cu proprietarul cailor a ramas fara efect. Am facut plangere la politie, in urma careia a fost doar avertizat, fara alte consecinte. Situatia dureaza de cativa ani. Mirosurile si mizeria sunt nelipsite, atat ale cailor cat si ale excrementelor, plus muste si alte lighioane, mai ales in timpul verii. Fiind teren privat, ingradit (cel pe care pasc caii) primaria si politia se eschiveaza cand e vorba sa-i aplice vreo amenda, mentionand ca acestia pasc intr-un spatiu ingradit. Dar cu mirosul, zgomotul si mizeria.... acestea nu stau intr-un spatiu ingradit..... Ce ma sfatuiti sa fac si catre cine sa fac reclamatie? Exista articole (si care sunt) de lege pe care sa le invoc in reclamatie? Stiu ca ultima solutie este darea in judecata, dar, deocamdata, doresc rezolvarea pe alte cai a situatiei. Rog sprijin cu legi sau institutii catre care sa ma indrept cu reclamatia. Multumesc.
Refuzul suspendarii serviciilor de internet la o locatie care s-a inchis din cauza coronavirusului (hotel) pentru o firma care are biroul in locatia respectiva, este legal sau nu? Firma respectiva nu-si mai poate desfasura activitatea in biroul din hotel (firma de consultanta financi ra) deoarece hotelul s-a inchis pe perioada de minim 30 zile ca urmare a deciziilor MAI in cadrul situatiei de urgenta.
Buna ziua. As dori sa stiu ce legi sau HG legifereaza obligativitatea unui constructor/antreprenor sa imprejmuiasca cu plase de protectie o constructie in executie pentru a evita stropirea cu materiale de constructii (beton cand se toarna in plansee, placi, grinzi, stalpi, cand se tencuieste, cand se zugraveste), caderea de bucati de materiale de constructie, moloz, praf, etc. a constructiilor invecinate (situate pe alta proprietate particulara). Caz concret: mi s-a stropit cu beton fatada casei (zid, geam, glafuri, burlane) si o anexa, cand executantul unei case a vecinului a turnat beton in plansee grinzi, stalpi; desi au fost avertizati de subsemnatul sa-si imprejmuiasca constructia cu plase de protectie tocmai in scopul evitarii murdaririi casei personale cu materialele folosite la constructie. Doresc sa fac o sesizare catre organele abilitate insa as dori sa ma bazez pe articole din legile in vigoare. Cu stima.
Răspuns la discuția Cale de atac.
multumesc pt.raspuns. este necesar un acord scris pentru daramarea gardului si construirea altuia nou? despre INTENTIA de daramare a gardului am aflat de la echipa de constructori care-i construiesc casa. eu fiind la servici nu am cum anticipa si supraveghea ce fac acesti muncitori. ei pot afirma ca au actionat la solicitarea proprietarului. ma repet: este necesar un acord scris? o sesizare (desi nu am vreo dovada concreta a intentiei lui de daramare a gardului si ridicarea altuia din beton) la primarie este suficienta pentru a nu ma trezi cu gardul desfacut?....caci...exista multi nebuni.... ca anticipare a actiunilor viitoare.... mentionez ca gardul este facut de mine personal, fara a solicita vreo parte din cheltuieli vecinului si fara ai pricinui vreo paguba de orice fel (mizerie, reziduuri, ... din contra gardul este pe terenul meu vreo 10 cm fata de limita de proprietate), la data executarii acolo fiind teren viran.
Discuție Cale de atac.
Buna ziua. As dori sa stiu ce pot face contra unui vecin care si-a cumparat un teren langa terenul meu, isi construieste o casa si distruge gardul meu? Ce articole din lege pot invoca? Daca doreste daramarea gardului si eu nu sunt de acord, ce poate face respectivul? Gardul este executat in intregime de mine (stalpi de otel si plasa impletita de gard), delimiteaza legal cele 2 proprietati (exista cadastre ale terenurilor), a fost executat fara a exista vreo disputa intre mine, vechiul proprietar si cel actual (care sunt cunostiinte) legata de modul de amplasare, insa noul proprietar si-a exprimat intentia de a construi unul din beton, intentia exprimata verbal in acest sens. Specific ca orice modificare a acestui gard imi va produce stricaciuni terenului, fiind pus gazon si amenajat terenul .Multumesc
Buna ziua. Am achizitionat in 2006 in jur de 60 patrati lemn, pe care i-am depozitat intr-o magazie. Unii i-am folosit altii sunt depozitati pentru o viitoare utilizare. As dori sa transport acesti patrati intr-o alta locatie, insa, acum ma lovesc de problema lipsei avizului initial de insotire a marfii, eliberat de depozitul de materiale de constructii (cine se gandea ca peste 10 ani o sa-mi trabuiasca vreo chitanta). Cum pot proceda? Ce acte si de unde se pot procura? Despre acesti patrati stiu toti vecinii, deci pot veni cu martori. Multumesc
Discuție Transport lemn
Buna ziua. Am achizitionat in 2006 in jur de 30 patrati lemn, pe care i-am depozitat intr-o magazie. As dori sa transport acesti patrati intr-o alta locatie, insa, acum ma lovesc de problema lipsei chitantei cu care i-am platit la un depozit de materiale de constructii (cine se gandea ca peste 10 ani o sa-mi trabuiasca vreo chitanta). Cum pot proceda? Ce acte si de unde se pot procura? Despre acesti patrati stiu toti vecinii, deci pot veni cu martori. Multumesc
Buna ziua. Cat este de legala afisarea pe site-urile de profil a datelor unei firme (nume administrator/i, date contact, sediu firma, mobil, denumire, etc.) atata timp cat asociatul sau macar unul dintre asociati nu si-a dat acordul? Mentionez ca la registrul comertului casuta in care se specifica daca se da acordul ca datele sa fie prelucrate pentru diverse situatii nu a fost bifata. Multumesc.