avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate Dricaru

Activitate Dricaru

Nu prezinta relevanta ca aveti domiciliul in SUA!
Sunteti cetatean roman si aveti toate dr!

> Sint cetateanca romana cu domiciliul in strainatate. Nu (mai) am Buletinul de Identitate romaces, pentru ca mi s-a luat de autoritati atunci cind am plecat din tara (inainte de Revolutia din 1999). Am un pasaport romanesc cu mentiunea: "Titularul are domiciliul in SUA".
>
>Intrebari:
> 1. Care este semnificatia si implicatiile acestei mentiuni, adica ce pot face si ce nu pot face atunci cind ma aflu in Romania ? Ce drepturi am si ce drepturi nu am, cind ma aflu in tara ?
> 2. Mai precis, pot veni in Romania cu intentia de a locui si muncii ? Avind in cedere ca sint cetateanca romana, si ma legitimez cu un pasaport romanesc, pot obtine de lucru imediat (fara nici o formalitate) in sectorul public (de stat) sau in sectroul privat ? Daca nu, ce trebuie sa fac ? De exemplu, este necesar sa cer si sa obtin in prealabil un buletin (carte) de identitate, sau un alt document ? Trebuie sa cer un alt pasaport ? Trebuie sa anulez mentiunea actuala din pasaport ?
>
> Desigur, nu as pune aceste probleme, daca pasaportul meu romanesc nu ar fi avut aceasta mentiune !
>
> Cu multumi anticipate,
> Miriam
>
Răspuns la discuția divort


>Daca una din parti nu este de acord cu divortul cat se poate lungi tot balciul? Vreau sa divortez de sotul meu, nu avem locuinta cumparata impreuna, avem numai niste mobila si cam atat, nu avem copii, avem o viata de cosmar? Cat m-ar ajunge taxele pentru divort?

Nu poate trage foarte mult....
Daca e cu totul de rea credintza o poate scalda vreo 3 luni
Nefiind copii nu prea are ce sa invoce...
Cu mobila..lasati-o acolo...
Divortati si terminati calvarul.
Nu costa mult...taxele judiciare aprox 400.000 lei..
Avocatul...ei bine...in functie de avocat
Cautati unul tinar ca nu e un dosar greu...2-3 milioane
Succes!
Din pacate nu prea exista multe rechizitorii de acest gen`infirmate(??)` de instante.
Este vorba de inselaciune in conventii si nu de inselaciune cu cecuri. Asimilarile de care vorbitzi sunt gresite iar instantele merg pe 215 al 1 si 3 nu 1,4.
Recunosc insa ca am auzit si eu de unele achitari in spete similare dar nu va pot preciza numerele de decizii si oricum, nu sunt reprezentative pt practica instantelor judecatoresti

>in privinta tratarii de catre instante si parchete a cazurilor de inselaciune in conventii prin emiterea de bilete la ordin fara acoperire la scadenta se constata o practica neunitara ,iar de cele mai multe ori tendinta este de a asimila biletul la ordin cu cecul, fara sa se tina cont ca primul este doar o promisiune comerciala, iar simpla neacoperiere a biletului la scadenta nu poate atrage o raspundere penala.sunt interesat de opinii privind conditiile stricte in care totusi putem vorbi de inselaciune prin aceasta modalitate, precum si de spete in care instantele au infirmat rechizitorii facute in asemenea cazuri.
Răspuns la discuția Valabilitate acte olografe
Rapid o somatie de plata!!!!
Este o procedura simpla si cu sanse mari de cistig....
342.000 lei taxa timbru si 3000 lei t judiciar
Succes!!


>Tatal meu, decedat in aprilie, a dat cu imprumut unei persoane din afara familiei, o suma importanta de bani pe termen de 1 an. Au incheiat un act de mana, pe care l-au semnat amandoi, precum si un martor. In act se specifica faptul ca, in cazul decesului tatalui meu, banii vor fi inapoiati mie, unicul sau mostenitor.
>Acum, implinindu-se termenul de 1 an, cetateanul respectiv refuza sa-mi inapoieze banii.
>Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune daca actul acesta poate fi considerat valabil ca proba in instanta.
>Multumesc
Amenda.
ca regula se aplica 700.000 lei
Si cam atit

>Am o intrebare:care este amenda pentru neschimbarea domiciliului stabil.Eu am pe buletin o adresa si stau cu chirie la alta adresa.Mutatia nu este trecuta in buletin.Pot primi si altceva in afara de amenda?
>multumesc
Răspuns la discuția Recuperatori dubiosi
Ma surprinde placut raspunsul onoratului antevorbitor si achiesez intru-totul la el!
Va rog, pt un raspuns mai elaborat, sa detaliati asupra acelei notificari sa vedem in ce consta titlul si cind a fost emis!




>Doamnelor, Domnisoarelor si Domnilor,
>Cu respect va rog sa va aplecati asupra spetei pe care o supun competentei Dvs. si care mie imi pare interesanta, cu toate ca implicat fiind am tendinta sa fiu subiectiv:
>O firma care se autointituleaza "specializata in recuperarea datoriilor comerciale pe cale amiabila si judiciara" ma someaza sa platesc 846.000 lei contravaloarea serviciilor de telefonie mobila prestate mie (chipurile) de catre Cosmoraom si 8,9 milioane lei penalitati de intarziere. Eu habar nu am despre ce este vorba caci nu am primit NICIODATA nici o factura de la Cosmoram. Este adevarat ca cu ani in urma am "profitat" de o "promotie" a respectivei Firme si am semnat un contract de abonare la serviciile Cosmorom. Este la fel de adevarat ca NU AM BENEFICIAT DE NICI UN SERVICIU DIN PARTEA ACESTEI FIRME, nu am primit de la ea timp de ani de zile (nu stiu cati) nici o instiintare de plata si aproape sigur AM ARUNCAt cu ani in urma contractul la gunoi.
>In adresa primita de la recuperatori nu este trecut nici un numar sau o data de facturare si nici nr. sau data incheierii contractului. In schimb sunt amenintat ca voi plati cheltuieli de judecata care practic se pot ridica la orice suma.
>Va multumesc anticipat pentru orice sugestie, G.C.
>

Din pacate nu mai aveti nici o cale de atac.
Hotarirea a devenit irevocabila.
mai aveti bineinteles caile de retractare(mentionate si de antevorbitor) dar sincer, nu cred ca au vreo sansa de reusita. Ca regula, prin ele unii avocati isi spoliaza clientii.
Aveti mare grija si nu actionati din disperare!



> Mare rugaminte ! Am avut un proces la care si prima instanta si Curtea de Apel au dat hotarire in favoarea mea si culmea am stampila de hotarire definitiva .La citva timp apare o chemare la recurs(din partea cealalta), care anuleaza toate hotaririle anterioare, fara sa fie nici un elemet in plus ,si bineinteles am ramas consternat . Acum,eu mai am vreo posibilitate de atac, ? deoarece sint extrem de nemultumit de aceasta nedreptate ! Va multumesc din suflet !

Trebuie sa precizati:a cui prescriere?
A raspunderii contraventionale sau a executarii amenzii?


>Deoarece foarte multi suporteri sunt in situatia in care primesc amenzi uriase in deplasarile lor prin tara, iar contestarea lor e greoaie si presupune deplasarea de nenumarate ori impreuna cu martori in localitatea in care este intocmit procesul verbal as fi interesat sa aflu care e perioada de prescriere a amenzilor in cazul in care nu sunt si in cazul in care sunt contestate (am aflat de la un jandarm ca este vorba de un an de zile insa nu sunt convins si nici nu stiu ce act reglementeaza prescrierea contraventiile de genul asta)
In primul rind, onorate domn, rog a nu se confunda perioada de tinere a gipsului cu perioada de ingrijiri medicale.
Pentru un picior rupt aceasta este mult mai mare, undeva spre 40 zile.
In cazul in care bolnavul ofera atentii doctorului poate aparea o cifra chiar mai mare!
Si nu glumesc!
Recomand insistent o intelegere cu p vatamata pt a se ajunge la o impacare!
Ca un proofesionist in acest domeniu, va aduc la cunostintza faptul ca in cazul in care dosarul va ajunge in instanta, o condamnare e inevitabila.
Va fi vorba mai mult ca sigur de inchisoare cu suspendare dar veti avea cazier si nu veti mai avea voie sa conduceti.
Insist pentru o ompacare, calea cea mai fericita de stingere a unui proces!

> Am o cunostinta care a accidentat cu masina o persoana.In urma accidentului persoana si-a luxat piciorul si acesta a fost bagat in gips.Tinand cont ca gipsul se tine 21 de zile....soferul poate fi incadrat la vatamare corporala?
>
Buna ziua domnilor!
Supun iarasi atentiei domniilor voastre o tema destul de tehnica astfel incit rog frumos sa-mi raspunda doar cei din domeniu..
Este vorba de delicata problema a mandatului acordat in materie penala de rudele inculpatului...
Poate primi un astfel de avocat termen in cunostintza sau inculpatul trebuie citat in continuare?
Trebuie sa precizez in acest sens ca printr-un recurs in anulare promovat de Parchetul General in cazul Szabo( o calomnie cu o alta atleta) a fost admis recursul Parchetului iar cauza a fost trimisa spre rejudecare, apreciindu-se de completul de 9 judecatori faptul ca avocatul mandatat in acest mod nu ar putea primi termen in cunostinta.
Cu aleasa consideratiune
Dricaru