avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Activitate Raluca Ifrim

Activitate Raluca Ifrim

Buna ziua,
Formulati o contestatie la executare pe care o depuneti la Judecatoria in raza careia domiciliati. Aratati acolo faptul ca nu v-a fost niciodatra comunicat procesul verbal de contraventie si ati fost astfel privat de dreptul de a contesta acel document, asa cum prevede legea.
Răspuns la discuția Succesiune
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
lysa a scris:

Buna ziua,
Intr-adevar, daca o luam dupa legile din ziua de azi asa este. As vrea sa va mentionez ca aceasta casa i-a fost data mamei pe vremea comunista, datorita faptului ca avea 3 copii, de la ICRAL. Apoi a venit vremea ca fiecare sa-si cumpere casa in care erau chiriasi de la ICRAL. Ea fiind maritata cu acest barbat, noi fiind in grija ei si traind impreuna. Intr adevar el nu ne-a infiat cu acte,insa avea grija de noi. Eu doresc sa ma lamuresc daca pana mama moare( ceea ce nu-i doresc),avem vreun drept?!
Multumesc!


Nu aveti niciun drept...tocmai ce v-am scris...nu conteaza perioada comunista...etc...dispozitiile codului civil in materie de succesiuni erau si atunci si acum.
Nu aveti cum sa mosteniti partea unui om care nu e ruda cu dvs. Faptul ca ati stat in casa cu el si era, de fapt, tatal vitreg, nu-l face tata din punct de vedere juridic....Sunt doua notiuni diferite.
Daca erati adoptata de acesta era altceva.
Dvs veti mosteni din partea mamai dvs din apartament atunci cand aceasta va deceda. Atat.
Răspuns la discuția Concediu maternitate
RoxanaStm a scris:

Angajatorul este obligat sa îmi restituie roti banii pe concediul medical?sunt în concediu din octombrie Si pe ultimele 6 luni am 1900 brut. Si cred ca nu mi.a dat roti banii.multumesc


Sunteti in concediu medical sau concediu de maternitate? Titlul postarii nu are legatura cu continutul postarii. Cele doua concedii se calculeaza diferit. Oricum, in niciunul din cele doua cazuri - boala sau maternitate - nu veti primi banii integral, ca si cum ati lucra. Insa, repet, calculul indemnizatiei pe care o primiti este diferit, in functie de felul concediului.
Nu, in niciun caz. Exista masterate specializate pe achizitii publice. Nu va poate forta nimeni sa va asumati niste obligatii suplimentare de fisa postului dvs. Achizitiile publice sunt mereu supuse controlului Curtii de Conturi, iar daca nu stiti ce semnati sau daca nu cunoasteti procedurile si conditiile de licitatii sau atribuire directa, veti fi - toti din comisie - raspunzatori.
Refuzati si nu are nimeni ce sa va faca. Nu aveti implicatii legale in ceea ce priveste postul dvs de profesor, daca de acest lucru va temeti.
Răspuns la discuția Succesiune
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Daca tatal vitreg - sotul mamei dvs - nu v-a adoptat in mod legal (adica nu aveti o hotarare judecatoreasca in acest sens), atunci mama dvs a procedat in mod legal. Dvs si ceilalti frati nu va puteti mosteni decat mama, nu si pe sotul mamei, care nu a fost tatal dvs in mod legal. A fost tatal dvs vitreg doar in fapt, nu si in drept. Singurele lui mostenitoare sunt mama dvs in calitate de nsotie supravietuitoare si sora dvs vitrega.
Răspuns la discuția Executare silita
Pueti face contestatie la executare in termen de 15 zile de la data primirii somatiei. Va sfatuiesc sa contactati un avocat intrucat aceste procese comporta un grad de dificultate sporit.
Răspuns la discuția Repartizare program lucru
Buna ziua,
Pueti sa repartizati orele de lucru pe parcursul zilei cum doriti dvs. Nu trebuie efectuate consecutiv.
Buna ziua,
Nu puteti fi obligata sa faceti parte dintr-o astfel de comisie. Dvs sunteti profesor. Nu aveti studii de specialitate in domeniul achizitiilor publice - un masterat sau ceva similar (banuiesc). Refuzati pur si simplu invocand lipsa unei reglementari legale care sa va oblige sa faceti acest lucru. In baza fisei postului dvs aveti doar indatoriri didactice.
Răspuns la discuția cerere de reexaminare
Ar fi fost mult mai simplu sa depuneti din nou cererea, de data aceasta insotita de taxa de timbru. Insa daca spuneti ca dvs ati contesatat un proces verbal, probabil ca sunteti iesit din termen.
Faceti cererea de reexaminare, si atasati la aceasta taxa de timbru. Aduceti dovada schimbarii domiciliului si astfel puteti sa va aparati ca nu ati primit citatia cu obligatia de a plati.
Răspuns la discuția Obtinere drept de proprietate
Buna ziua,
Raspunsul primariei :"sunt in curtea lui" nu este corect. Faptul ca acel vecin si-a ingradit si acei 138 mp nu inseamna ca sunt ai lui.
Evident, trebuie vazut daca nu cumva poate invoca uzucapiunea.
Dar, dvs nu puteti sa obligati primaria sa vand acel teren - oricui, nu neaparat dvs. Daca primaria ar dori cu adevarat sa vanda acel teren atunci ar trebui sa respecte anumiti pasi. Insa, pana atunci, ca proprietar nu poate fi obligata sa va vanda dvs. Faptul ca celalat vecin foloseste terenul acesta, o face cu acordul primariei. iar ca proprietar, primaria poate sa faca ce doreste.