avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Activitate Amem

Activitate Amem

Răspuns la discuția Omologare camere video
Bună ziua Ma interesează instalarea camerelor intr-o frizerie, pt siguranță mea.Pot cumpăra si instala eu acel kit de supraveghere video ( fara microfon incorporat)? E legal? Știu ca trebuie afișat un indicator precum informez clientul ca unitatea filmează/ înregistrează.

Adriantot a scris:

mariusever a scris:
Doresc sa imi montez camere de supraveghere in barul meu. Am auzit de la cineva ca trebuiesc omologate ? aveti idee daca imi cumpar eu camerele de pe site de gen altex si le montez eu sunt omologate sau trebuie sa le monteze o firma secializata ?

Camerele video si chiturile de istalare pe care le gasiti in comert sunt omologate.
Una este omologarea si alta instalarea si mai ales valorificarea acestora. Puteti sa le achizitionati, sa le isntalati... dar aveti voie sa prelucrati datele si imaginile inregistrate numai in conditiile legii. Adica nu copiati imaginile inregistrate si le postati pe site-uri, nu le difuzati... Atunci cand aveti un necaz, puteti sa vedeti inregistrarile, sa depistati raufacatorii pe inregistrare, notati data, ora... si solicitati politia sa vada si sa ia masuri. Politia poate copia, transfera acele imagini pe stick si le poate studia, cerceta, prelucra in laboratoarele lor unde au apartaura necesara, unde pot mari, micsora, accentua culor, pot taia, trunchia... Pot compara imaginile cu altele aflate in baza lor de date in scopul depistarii persoanelor si identificarii acestora. Asta inseamna prelucrarea datelor ce nu este permisa de lege pentru oricine.

Am o frizerie și lucrez singura.De ceva timp am instalat o camera de supraveghere pentru siguranță mea.La intrarea in frizerie am un indicator precum zona e supravegheata..As vrea sa știu dacă e legal sau ce anume as vrea nevoie pt a o putea folosi legal.Acordul se poate completa de mine? Camerele trebuiesc instalate doar de firma? Va mulțumesc pentru eventualele raspunsuri
Am o întreprindere individuala,o frizerie la care lucrez doar eu.Ce pasi ar trebui sa urmez pentru a beneficia de cei 100lei/luna reducerea de impozit pe venit?
Bună ziua. Am o II și lucrez doar eu. Nu am angajați. Din taxele plătite la ANAF ( impozitul pe profit)reiese ca plătesc CAS și CASS. Asta inseamna ca o sa pot lua pensie ? Sau trebuie sa mai plătesc ceva suplimentar?
Sunt in prenatal din 2020 și am o firma cu activitatea suspendată. As dori sa știu trebuie sa mai depun vreun formular pentru 2021,?multumesc
Multumesc mult.
Biu"
Buna ziua sunt insarcinata si ar trebui sa nasc in noiembrie.am o frizerie (un Ii) de cativa ani si ca sa intru in ccc ar trebui sa suspend activitatea sau pot intra in ccc dar pot angaja pe cineva pt a tine activitatea deschisa? Am intrebat contabila si a zis ca nu pot angaja si trebuie suspendata activitatea neaparat.multumesc.astept cu nerabdare un raspuns
Răspuns la discuția Schimb firma?
Sa radiez firma si sa deschid un Af???
Discuție Schimb firma?
Buna ziua am o intreprindere individuala de circa doi ani dar am ramas insarcinata si as vrea sa iau si indemnizatia de crestere a copilului daca e posibil si sa stau cel putin un an sa ma ocup de el.As avea dreptul la ICC?? In tot acest timp trebuie sa inchid sau sa suspend activitatea pt a beneficia de ICC dar as vrea sa se ocupe sotul de restul activitatii.E posibil? Ce ar fi mai bine sa fac?? Sa schimb II in Af sau ceva de colaborare?Sau ttebuie inchusa firma si dupa deschis altceva un Af nu stiu.?? CAND ESTE AF trebuie platit taxe
Pt pensie si sanatate obligatoriu?? Multumesc anticipat