avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Activitate Rodica Simu

Activitate Rodica Simu

Răspuns la discuția Obligativitate avocat, sau nu
Cu placere! :) Va doresc sa aveti o finalizare cat mai buna a dosarului dvs.
Răspuns la discuția Bunuri comune
Buna ziua,
Trebuie sa vedeti ce scrie in contractul de credit imobiliar incheiat cu banca. Exista vreo clauza prin care ati convenit ca nu veti instraina apartamentul? Sau exista in acel contract vreo sanctiune pt. dvs. daca instrainati apartamentul sau o parte din apartament?
De obicei bancile interzic instrainarea bunului ipotecat (chiar si o parte din acesta).
Daca prin contractul de credit nu vi se interzice sau nu ati fi supusa unor clauze penale contractuale, puteti dona sotului dvs. cote-parti din apartament si va fi inscris in cartea funciara ca si coproprietar, impreuna cu dvs.
Răspuns la discuția Obligativitate avocat, sau nu
Buna ziua,
Din mesajul dvs. inteleg ca va aflati in stare de libertate. In acest caz, avand in vedere ca pentru infractiunea de care sunteti acuzat, pedeapsa prevazuta de lege este de pana la 5 ani, asistarea dvs. de un avocat nu este obligatorie.
Daca instanta apreciaza ca nu va puteti face singur apararea, va acorda termen pentru desemnarea unui avocat din oficiu, insa nu cred ca este cazul dvs.
In situatia in care dvs. doriti neaparat sa va angajati un avocat, puteti solicita instantei acordarea unui alt termen.
Răspuns la discuția Hotarare neexecutata
Termenul de 3 ani in care se prescrie dreptul de a cere executarea silita, incepe sa curga de la data la care hotararea a ramas definitiva, adica: a) daca in 30 de zile de cand ati primit sentinta de la prima instanta nu a fost declarat apel, SAU b) de la data pronuntarii apelului - daca a existat apel.
Răspuns la discuția Hotarare neexecutata
Buna ziua,
Mergeti la un executor judecatoresc (din aria Curtii de apel unde este situat imobilul) pentru a pune in executare silita obligatia dispusa prin hotararea judecatoreasca, daca hotararea este definitiva (trebuie sa solicitati la instanta sa aplice mentiunea "definitiva" pe respectiva hotarare).
Aveti grija sa nu treaca 3 ani de la ramanerea definitiva a hotararii.
"Subscrisa YYY SRL, cu sediul social in _____, inregistrata la ONRC cu nr. J/___/___, avand C.U.I. ____, prin reprezentant legal administrator A.B., formulăm......."

deoarece societatea formuleaza cererea/declaratia/etc., prin reprezentant administrator, daca acesta apare ca reprezentant in actele societatii.
Răspuns la discuția Schimbare regim proprietate soti
Buna ziua,
Puteti face un act de donatie (la notar, bineinteles), in sensul ca sotul dvs. va poate dona cota lui de proprietate din cartea funciara. Precizez ca donatia intre soti este revocabila pe perioada casatoriei.
Răspuns la discuția Urgență
Depinde de instanța de judecată și de țara în care este judecat.
Nu vreau să vă sperii, dar, pe lângă faptul că nu ați mai beneficia de postul pentru care ați candidat, ați putea fi tras la răspundere penală pentru infracțiunea de fals în declarații.
Art. 326 Cod penal:
Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Răspuns la discuția cheltuielie de judecata
Din practică vă pot spune că o astfel de expertiză poate costa de la 2.000 lei în sus. Desigur, depinde și de expert.