mrays99
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Mea culpa, nu sunt jurist!...am vrut sa zic micsorarea la minimul permis de lege, respectiv raportat la salariul minim, daca nu ma insel...acum daca omu nu mai are vreun venit, nu mai este obligat sa dea pensie X% din cat avea salariu la momentul deciziei...si asa, nici pe asta nu o poate respecta....in astfel de momente, tb. avut in vedere si persoana, care se confrunta cu astfel de dificultati, care are nevoie de o bula de aer pana se redreseaza psihic, fizic, financiar.
mrays99
Utilizator 1din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca as fi in locul dvs., data fiind situatia as incerca urmatoarele:
A. Daca creditul este imobiliar:
1. As incerca sa vand imobilul cumparat prin credit - pretul lor a crescut si clar acoperiti/inchideti creditul. Ulterior, ramaneti cu ceva banuti si va mutati in chirie pana va reveniti financiar. Are avantajul ca va puteti muta in alt oras/tara in care puteti gasi ceva de munca ca sa va vedeti de viata si sa reflectati unde ati gresit (din moment ce ati ajuns intr-o astfel de situatie este clar ca ati facut si greseli). In viitor, sunt convins ca veti lua deciziile mult mai constient si mai responsabil.
2. Daca este cineva dispus sa va imprumute, cineva din membri familiei/cercul de prieteni, platiti principalul si cereti recalcularea creditului (ex. in prima jumatate a creditului de regula se plateste mai multa dobanda si mai putin principal si abia in a doua parte a creditului se plateste mai mult principal si mai putina dobanda). In acest fel, poate reusiti sa inchideti fata de banca obligatia si ramaneti cu apropriatii sa le returnati banutii, apropriatii sunt ceva mai flexibili cu datele de returnare.
3. Daca va impacati cu ideea, dati in plata casa si cheile, insa va luati la revedere de la ce ati platit pana acum, insa nici nu mai aveti vreo obligatie de plata....dupa momentul in care ati incheiat formalitatile cu banca va vedeti de viata, fara a mai avea casa...insa aveti acest drept doar o singura data.
4. Daca nu aveti vreun venit, puteti sa cereti instantei suspendarea platii pensiei alimentare pana la momentul in care veti avea din nou venituri, altfel va puteti trezi si cu plangere penala pentru abandon (dvs. stiti in ce masura sotia va poate pasui...pana la urma este vorba de copii dvs. si nu ii puteti lasa la randul lor fara sprijinul dvs. de a fi educati, de a avea cele necesare unei vieti normale).
5. Daca aveti in proprietate un auto compatibil, m-as apuca de Uber/Bolt, etc., cat sa am venituri pentru a plati ceva la banca - de regula principal (subliniat....ca sa scada rata la banca), pana as reusi sa gasesc ceva potrivit pregatirii/experientei/asteptarilor ref. venituri.....chiar si livrare (sunt livratori care care castiga chiar si 2-3000 euro pe luna, cei care au clienti fideli)...nu trebui sa va deranjeze faptul ca munciti..indiferent de ce anume munciti, important este sa aveti venituri.
....idei ar putea fi in continuare, insa va trebui sa vedeti ce anume se potriveste cu asteptarile pe care le aveti.
Bafta si fruntea sus....este proverbul ala romanesc...orice sut in f.d este un pas inainte!
mrays99
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Din cate stiu eu, in momentul in care destinatia nu este locuit, nu se poate emite carte de identitate pe respectiva locatie-deci nu puteti face apoi inregistrare unor alte bunuri mobile (ex. Auto pe respectiva adresa), nu puteti face asigurare la imobil pe cota dvs. potrivit destinatiei de locuit (asta o stiu de la persoane care au cumparat apartamente care de fapt erau poduri in acte)., iar riscul dezmembrarii exista si el....teoretic, acolo ar tb sa existe un proiect de modificare, cu autorizatie de constructie, plan de modificare a cladirii, pentru ca bănuiesc ca se recompartimenteaza incaperile, retraseaza utilitati, etc si totul tb facut ca la carte, potrivit standardelor in constructii, nu după urechea unor asa zisi meseriasi care fac ieftin si prost, apoi o sa va chinuiti dvs. pe timpul, banii si nervii dvs.
mrays99
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
SI uite asa acest imobil o sa fie "vandut" sau ma rog promis de vreo cateva ori la cativa naivi care cred ca au gasit un super-chilipir, aia care iau avansurile viseaza la cai verzi pe pereti (ex. mai cumpara terenuri sau investesc in alte chestii pe alte persoane fizice....pentru ca oricum multi nu prea au experienta si nu stiu cu ce se mananca o constructie) sau si mai rau, baga banii luati de la oameni pe la pacanele/jocuri de noroc, gandindu-se ca se imbogatesc super rapid (vezi cazul de la Alba Iulia), cel mai probabil constructia este edificata de o societate care are capital social de 200 lei, terenul nu apartine celui care vinde (ex. are doar un drept de superficie), deci nu ai pe ce sa pui gaj, practic vanzatorul are doar un SRL in care nici aia 200 lei nu mai sunt de gasit, iar in cazul in care nu isi indeplineste obligatiile, il doare la bascheti....o sa il dati in judeacata, o sa castigati procesul si ce o sa recuperati?! In mod sigur ce o sa mai gasiti in respectivul SRL, adica doar datorii, respectiv nimic....asta este schema pe care o folosesc asa zisii dezvoltatori.
Este jungla in acest domeniu...o sa muriti cu dreptatea in mana....daca nu stiti cu ce se mananca, sfatul meu este sa stai deoparte sau sa investiti in ceva tangibil, unde sa puteti imediat face actul de vanzare-cumparare la notar, respectiv deveniti proprietar la momentul tranzactiei si apoi va vedeti de viata.
Cred ca cel mai bine in situatia de fata este sa nu va mai casatoriti si sa nu mai vindeti propria casa, daca tot doriti sa ajunga la fiul dvs. si aveti stresul ca pune altcineva mana pe averea dvs..
Daca nu va mai casatoriti, casa revine 100% copilului dvs., dupa momentul cand va luati la revedere de la cele lumesti.
Cred ca ar fi bine sa va clarificati ce doriti sa faceti cu viata dvs....se pare ca aveti pretentia de a intra in posesia si/sau a controla parti din bunuri care nu va apartine, insa doriti avantajele unei casatorii, ma gandesc ca doriti sa fiti tratata si ingrijita la batranete de viitorul sot, nu de propriul copil.
Daca as fi in locul viitorul sotului dvs. mi-as pune mai multe semne de intrebare in momentul in care viitoarea sotie gandeste in acest fel lucrurile.....acesta este un capitol care trebuie clarificat 100% inainte de casatorie, nu de alta, dar sa nu aveti false asteptari.
mrays99
Utilizator 7din 7 utilizatori consideră acest răspuns util
Pe langa toate recomandarile antevorbitorilor de a returna banii, cu care sunt total de acord, incercati sa aveti un pic de EMPATIE fata de persoana care a facut greseala si care sigur are un soc in momentul de fata (ex. de regula astfel de incidente in institutiile private se soldeaza cu concedieri daca vorbim de o suma consistenta si care este posibil sa fie considerat prejudiciu, pana cand returnati dvs suma de bani - cu consecintele care decurg daca se pune in miscare mecanismele de recuperare si dramele celui care a facut aceasta greseala, sau, poate este o persoana varstnica care nu mai vede bine, poate banii trebuia sa ajunga la cineva care are nevoie urgenta de banii respectivi, pot fi "n" variante)....ganditi-va ca maine s-ar putea sa patiti chiar dvs acest lucru.....trebuie sa stiti ca in sistemul bancar, banii se aloca in contul bancar dupa cifrele ce compun IBAN-ul, chiar daca numele din ordinul de plata nu coincide cu titularul contului IBAN unde ajung banii!
Ca atare, oricand cineva poate gresi 2-3 cifre atunci cand initiaza o plata, iar banutii pot ajunge intr-un cont gresit, chiar daca sunt oferite unele masuri de precautie (ex. cifre control algoritm IBAN, unele banci ofera serviciul SANB (serviciul afisare nume beneficiar, respectiv dupa introducerea codului IBAN in aplicatia de homebanking, apare numele si initiala prenumelui, etc.)...
Mai mult, digitalizarea inseamna un volum mai ridicat de date, gestionate de masini, gestionate la randul lor de oameni, astfel ca si prin banci se mai poate gresi (inclusiv furnizori lor) cand se implementeaza o actualizare pe la vreun software/hardware.
Suntem oameni, nu masini si ca atare, oricand se pot face greseli neintentionate...ar fi pacat sa profitati de nenorocirea altei persoane....
Nici nu este de mirare ca societatea in ansamblul ei a ajuns la o involutie, prin prisma modului de gandire al unora dintre cei care o compun.....dvs de care parte doriti sa fiti, cea care contribuie la degradarea ei sau cea care face eforturi spre evolutie?! Alegerea la nivel micro este la dvs....
mrays99
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca imi aduc aminte din ce am citit pe alte forumuri (cred ca gasiti si aici), in astfel de situatii, cand unii dintre proprietari si-au depozitat bunuri personale in spatiile comune, o solutie care inteleg ca a avut efect a fost reclamatia la Pompieri, ei fiind destul de stricti in a nu se ocupa genul asta de spatii...mai ales cele de acces. Avand in vedere faptul ca acolo exista un contor de gaze instalat de o firma agreata de compania care furnizeaza gaz, s-ar putea sa prezinte interes acest aspect....in cazul unei nenorociri, spatiile trebuiesc folosite potrivit destinatiei initiale, astfel incat Pompierii, in baza planului cladirii sa poata intervenii cat mai eficient....merita sa incercati si cu o reclamatie la Pompieri...amenzile date de ei nu sunt de neglijat, mai ales daca unele dintre bunurile depozite sunt inflamabile si prezinta riscuri.
mrays99
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Sunt abolut de acord....asta am zis si la finalul raspunsului meu....recomandarea mea era pentru faza ulterioara - dupa ce s- angajat si inceput activitatea, doar nu o sa stea sa intrebe intr-una la ITM daca contractul mai este sau nu mai este activ.
Sunt convind ca si dvs stiti multe dintre practicile angajatorilor care in cateva luni (ex. in intervalul celor 3 luni de proba) suspenda contractul, si fie angajatul a semnat (insa fara sa stie ce a semnat), fie i s-a falsificat semnatura (cu autoritatile de la noi, degeaba faci plangere penala, dupa 5 ani ai toate sansele sa iti vina acasa NUP, fiind invocate motive puerile....si probabil stiind ca cel care a initiat plangerea, a si uitat dupa acesti 5 ani ce si cum a fost si nici nu mai are chef sa continuie....
mrays99
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca nu rezolvi la ITM (desi ar fi primii interesati care ar trebui sa iti raspunda), mai poti verifica pe websiturile de la CNPP (Casa Nationala de Pensii Publice - www.cnpp.ro) si ANAF (Spatiul Virtual Privat)....acolo ar tb sa vezi ce date financiare a raportat angajatorul tau legate de contractul tau de munca (ex. salariu brut/net, ce taxe plateste - CAS, CASS, imposit, somaj, etc), in functie de care in viitor iti vei primi si banutii de pensie.
Accesul la aceste portale este gratuit, insa necesita un drum pana la respectivele autoritati sa iti deschizi cont (daca nu ai deja unul).
Daca nu vezi nici o data, inseamna ca cel mai probabil contractul nu este inregistrat si nici nu se plateste respectivele taxe in contul tau.
Stiu ca topicul era usor diferit, in sensul ca aceste date inca nu exista in momentul de fata, deoarece nu ati inceput inca activitatea, dar ideea este sa verificati si ulterior.....multi angajatori inregistreaza contractul la REVISAL si apoi il suspenda, profitand de naivitatea sau necunoasterea legii de catre angajati (le pune in fata o foaie pe care respectivele persoane le semneaza fara sa citeasca...sau mai raule falsifica semnaturile)
mrays99
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Absolut...daca este dispus sa va ofere 50% din active (si sa contributiti cu 50% din valoare), atunci poate fi un bun indicator ca relatia se va indrepta catre casatorie, insa daca nu doreste deloc sa va ofere si acces la activ, ci doar sa va puna sa platiti bunul lui personal, m-as gandi serios daca chiar este persoana potrivita alaturi de care sa imi petrec restul vietii,... pentru ca intr-o astfel de situatie pare sa vada in dvs doar o oportunitate de moment.
Evident si la banca o sa fie complicat, dar nu imposibil, mai ales ca inteleg ca se doreste o plata anticipata, deci inchiderea contractului de credit....pana va casatoriti, platiti si sunteti proprietar fiecare cu 50%-50% (probabil cu ceva despagubire pe partea lui ca sa echilibrati ceea ce el a platit deja peste partea de 50%), tot este ceva decat nimic....