avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Activitate mrays99

Activitate mrays99

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt abolut de acord....asta am zis si la finalul raspunsului meu....recomandarea mea era pentru faza ulterioara - dupa ce s- angajat si inceput activitatea, doar nu o sa stea sa intrebe intr-una la ITM daca contractul mai este sau nu mai este activ.
Sunt convind ca si dvs stiti multe dintre practicile angajatorilor care in cateva luni (ex. in intervalul celor 3 luni de proba) suspenda contractul, si fie angajatul a semnat (insa fara sa stie ce a semnat), fie i s-a falsificat semnatura (cu autoritatile de la noi, degeaba faci plangere penala, dupa 5 ani ai toate sansele sa iti vina acasa NUP, fiind invocate motive puerile....si probabil stiind ca cel care a initiat plangerea, a si uitat dupa acesti 5 ani ce si cum a fost si nici nu mai are chef sa continuie....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu rezolvi la ITM (desi ar fi primii interesati care ar trebui sa iti raspunda), mai poti verifica pe websiturile de la CNPP (Casa Nationala de Pensii Publice - www.cnpp.ro) si ANAF (Spatiul Virtual Privat)....acolo ar tb sa vezi ce date financiare a raportat angajatorul tau legate de contractul tau de munca (ex. salariu brut/net, ce taxe plateste - CAS, CASS, imposit, somaj, etc), in functie de care in viitor iti vei primi si banutii de pensie.
Accesul la aceste portale este gratuit, insa necesita un drum pana la respectivele autoritati sa iti deschizi cont (daca nu ai deja unul).
Daca nu vezi nici o data, inseamna ca cel mai probabil contractul nu este inregistrat si nici nu se plateste respectivele taxe in contul tau.
Stiu ca topicul era usor diferit, in sensul ca aceste date inca nu exista in momentul de fata, deoarece nu ati inceput inca activitatea, dar ideea este sa verificati si ulterior.....multi angajatori inregistreaza contractul la REVISAL si apoi il suspenda, profitand de naivitatea sau necunoasterea legii de catre angajati (le pune in fata o foaie pe care respectivele persoane le semneaza fara sa citeasca...sau mai raule falsifica semnaturile)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Absolut...daca este dispus sa va ofere 50% din active (si sa contributiti cu 50% din valoare), atunci poate fi un bun indicator ca relatia se va indrepta catre casatorie, insa daca nu doreste deloc sa va ofere si acces la activ, ci doar sa va puna sa platiti bunul lui personal, m-as gandi serios daca chiar este persoana potrivita alaturi de care sa imi petrec restul vietii,... pentru ca intr-o astfel de situatie pare sa vada in dvs doar o oportunitate de moment.
Evident si la banca o sa fie complicat, dar nu imposibil, mai ales ca inteleg ca se doreste o plata anticipata, deci inchiderea contractului de credit....pana va casatoriti, platiti si sunteti proprietar fiecare cu 50%-50% (probabil cu ceva despagubire pe partea lui ca sa echilibrati ceea ce el a platit deja peste partea de 50%), tot este ceva decat nimic....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca va pune sa platiti pasive, atunci aveti dreptul si la partea de active, ca atare, intr-o astfel de situatie, ca angajamentul sa fie unul ferm, ar tb sa va asumati ca doriti sa fiti coproprietar si sa va platiti partea de pproprietate pentru care sunteti dispusa sa platiti...asta daca va convine sa aveti mai putin de 50%.
Răspuns la discuția Protejarea mostenirii
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa aveti grija ca notarul sa mentioneze in contractul de vanzare cumparare ca bunul vandut este un bun propriu si nu comun...oricum el ar trebui sa faca un istoric, ca sa reiasa cum a ajuns in proprietatea dvs.
Apoi nu trebuie sa va mai faceti griji...suma obtinuta in urma vanzarii se intelege ca este exclusiv a dvs.....iar in viitor, daca doriti sa achizitionati altceva (ex. bun imobiliar), puteti la fel sa mentionati in contractul de vanzare-cumparare ca banii cu care doriti sa achitati sunt obtinuti din vanzarea unor bunuri proprii, astfel incat sa reiasa mai clar cota detinuta de dvs. din bunul respectiv.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
off topic
Bancile sunt obligate prin lege sa obtina informatii despre provenienta banilor de la clientii sai pentru ca au obligatii de raportare catre anumite entitati publice, (ex. spalarea banilor, terorism...chesti superserioase), iar daca nu fac acest lucru, risca amenzi uriase. Acest lucru exista peste tot in lumea civilizata...ba chiar mai mult, la noi in Romania nu sunt asa de stricti cum sunt in unele tari din vest.
In plus, daca observa comportamente ciudate (ex. clientul lor mascheaza aceste depuneri repetate motivand ca sunt cadouri de nunta, donatii, etc. adica surse netrasabile), cu atat mai mult suspiciunea ii obliga sa faca investigatii mai amanuntite si totodata sa si raporteze catre ONPCSB, pentru a nu fie ele cele care trebuie sa dea socoteala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adica a fost transmisa o adresa/scrisoare/notificare in care paratului i s-a adus la cunostinta prevederile legale....ex. unde se incadreaza fapta contraventionala si cat este amenda. ...cam asta inseamna "prelucrare". Teoretic, aceasta prelucrare se face scris, ca sa existe 0 dovada....nah, pentru evitarea oricarei forme de "abuz in serviciu"....nu stii peste ce procesoman dai. In functie de reclamatiile viitoare, daca paratul nu face nimic pentru a indrepta conduita potăii, este posibil ca reprezentantii Poliției sa constate si sa aplice prevederile respective.

gi-jane2 a scris:

nu inteleg cum adica i-au fost prelucrate prevederile...ma depaseste, nu cred ca i-a dat nici avertisment scris

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
De acord, si eu ma confrunt cu aceeasi situatie....am cumparat de pe un website specializat un astfel de aparat, care este egal cu zero....vanzatorul mi-a spus ca functioneaza doar pe anumite rase de caini (de talie mai mica)...in fine, nu am mai pierdut timpul cu returul ... insa recent mi-am cumparat o goarna din aceea care se foloseste pe stadion, de te scoala din mormant....si am de gand sa o folosesc chiar in fata curtii proprietarului, astfel incat sa inteleaga ca daca fiecare face ce vrea, se va ajunge la haos....si asa cum cainele lor poate sa latre liber in proprietate privata si eu pot sa ma joc cu goarna aia pana cand o sa inteleaga ca o solutie win-win este sa cumpere propriului caine o zgarda antilatrat....eu inteleg ca traumatizeaza cainele (electrocuteza cainele cand latra, cu curenti mai slabi), insa daca doreste o solutie mai eficienta, poate sa isi duca cainele la dresaj....asta inteleg eu o solutie "neortodoxa"....daca ziceti ca sunteti mai multi, cu siguranta, cand o sa vada un cor de goarne la poarta, o sa inteleaga mesajul mai bine....sau am mai auzit o alta solutie neortodoxa si mai eficienta (testata cu succes de un alt internaut).....cumparati un cocos cantator, din acela de canta toata noaptea si tinet-l pe balcon o perioada...
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai mult, asemenea persoane supuse bullyingului, incep sa manifeste tuburari de personalitate, in lipsa ajutorului specializat (ex. psiholog), si nu va fi de mirare sa avem in viitorul apropriat cazuri precum cele recent intamplate in Serbia, Cehia (ca sa dau exemple din jurul nostru), nu le mai pun la socoteala pe cele din SUA, cand adolescentii care au fost supusi bullyingului fac rost de o arma si pur si simplu ii executa pe cei care si-au batut jos de ei.
Aveti o obligatie morala in calitate de dascal, de a invata si corecta conduita elevilor agresori, pentru a le explica ce anume ii asteapta sau intr-o faza ulterioara de a anunta conducerea scolii pentru a lua masurile legale....atentie, de foarte multe ori, acest tip de elevi incep sa agreseze chiar si cadrele didactice, daca fenomenul nu este gestionat corespunzator la timpul potrivit.
Daca pierderile sunt lunare verificati daca nu cumva exista instalatii clandestine....eu unul am locuit intr-un astfel de bloc, ce avea la parter un spatiu comercial ce se intepase ilegal in reteaua asociatiei, cu stiinta administratorului asociatiei si care lunar producea o gaura importanta asociatiei, descoperita in urma unui audit.