avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Activitate mrays99

Activitate mrays99

Daca băncile respective fac parte din schema de plăți instant, transferul se realizează în max. 20 secunde de la momentul la care dvs. ați autorizat plata (tehnologia asta noua vine cu multe avantaje, dar și cu dezavantaje daca utilizatorul nu știe să o folosească corect). Pe schema de plăți instant plățile se realizează 24/7...adică non-stop ..doar daca ar fi fost într-o fereastră de mentenanță ar mai fi fost o șansă. Banca doar a executat un ordin de plata inițiat legal de dvs., iar în momentul când ajunge in infrastructura centrala (ex. Transfond), ordinul respectiv devine irevocabil.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci cand m-am dus la ITP pentru inspectia anuala nu imi functiona un bec lampa spate frana (parca stanga)....cei de la statia ITP au considerat aceasta deficienta ca fiind una majora, respectiv motiv de a fi respins la ITP....in consecinta i-am rugat sa imi schimbe ei becul de la lampa (contra cost), astfel incat sa trec si ITP-ul, dar si sa rulez pe drumurile patriei in siguranta si buna regula. Da, stiu, nu m-am uitat in normele lor de verificare ca sa vad daca au procedat corect, dar eu unul am fost multumit ca masina a fost din nou functionala si nu am produs un accident la a carui origine as fi putut sa ma aflu (ex. in lipsa becului care semnalizeaza franarea, conducatorul auto din spate ar fi avut timpi mai mari de reactie la franare si ar fi putut sa intre in masinea mea).
Pe acelasi principiu, daca un bec ars ar fi un motiv suficient de solid pentru a fi respins la ITP, ma gandesc ca tot in acest fel a gandit si politistul.
Va dau dreptate, politistul pare sa fie foarte zelos in situatia dvs....huhhh, ce bine ar fi sa fie asa cu toti cei care conduc agresiv, depasesc viteza, etc, traficul ar mult mai linistit si as pune pariu ca s-ar produce mai putine accidente.....insa incercati sa vedeti partea buna a lucrurilor....nu ati fost cel care a cauzat un accident de circulatie din cauza unui bec ars (ex. motivul pentru care este obligatoriu sa iti functioneze cel putin becul fata stanga este de a nu fi confundat cu o motocicleta de conducatorul din sens invers, si sa anticipeze gresit latimea autovehiculului care are aceasta problema, pentru ca exista riscul de a intra in el, mai ales in timpul unei manevre de depasire).
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe viitor, cand mai doriti astfel de servicii ar fi ideal sa incercati sa va informati mai bine cu privire la produsele si serviciile financiare pe care le contractati....in cazul expus de dvs. banca se obliga sa va puna la dispozitie in orice moment suma de bani pana la maximul limitei agreate....cu alte cuvinte este doar senzatia dvs. ca nu ati folosit banutii,,,,banca in spate a avut grija sa aibe suficient disponibil incat sa onoreze orice plata facuta de dvs. prin intermediul acelui card de credit, adica consuma resurse in aceasta directie, evident pentru toti clientii sai, nu in mod particular pentru dvs., insa pe care se asteapta sa ii recupereze sub forma de comision de administrare,
Pe piata exista banci care nu percep aceea taxa de administrare anuala, daca optati pentru un card de credit virtual (ex. accesibil prin intermediul unui smartphone).
In rest este problema bancii ca nu a facut in timp util demersurile necesare pentru recuperarea sumelor datorate de dvs....insa trebuie sa aveti in vedere sa nu ajungeti pe vreo lista/baza de date "neagra"/rau platnici, astfel incat sa aveti probleme in viitor, in masura in care doriti sa apelati la un alt credit....desi, faptul ca ati fost contactat de alta companie, cel mai probabil au fost vandute respectivele creante.
acest răspuns util
O fi salariul bun comun, insa daca casa este achitata sa zicem 70% din surse proprii (ex. banutii din mosteniri sunt bani proprii, nu sunt asimilate salariilor), atunci ceea ce se imparte este celalat rest de procente, in ipoteza noastra cei 30%...astfel ca la final, unul dintre soti este proprietarul a 85% si celalalt pentru restul de 15%, asa ca suna cu totul altfel in cazul unui divort ....decat 50-50.
Răspuns la discuția Santaj
Daca nu sunteti proprietarul casei (inca) vestea buna este ca proprietarul terenului pierde vremea degeaba cu propuneri, vestea rea este ca s-ar putea sa nu mai fiti vreodata proprietar (ex. suna cam cinic, dar va dau iar exemplu cu cei de lanordis ca sa intelegeti la ce riscuri sunteti expus), iar focusul dvs. tb sa fie in momentul de fata fie sa deveniti proprietar, fie sa va recuperati banii.
Ulterior, dupa ce deveniti proprietar, veti avea de rezolvat si aceasta speta cu proprietarul pamantului...omul pe buna dreptate isi vrea banutii...asa ca asa cum a sugerat si un moderator mai sus (gi-jane2), va trebui sa consultati un avocat sa vada pe baza actelor ce si cum este de facut (ex. daca dezvoltatorul este in insolventa/faliment, proprietarul pamantului - in ideea ca exista un act de vanzare-cumparare autentic, ar fi tb sa se inscrie la masa credala ca sa se asigure ca isi recupereaza banutii de la dezvoltator, nu de la dvs....dar asta este doar o ipoteza....totul tb evaluat in baza actelor existente, a clauzelor contractuale existente, etc).
Teoretic, la momentul cand cumperi un bun imobiliar incheiat in forma autentica la notar, vanzatorul garanteaza cumparatorul in privinta mai multor aspecte ...sau nu, inclusiv in cazul dvs. (ex. ca este liber de sarcini, etc.)....acesta este motivul pentru care tb sa fie vazute de un avocat specializat pe astfel de spete....aici sunt doar pareri si ipoteze in baza a ceea ce expuneti dvs.....insa realitatea este mult mai complexa.
Răspuns la discuția Santaj
Pare ca mai degraba ati fost inselat de dezvoltator, nu de proprietarul pamantului....probabil ca a papat banutii la fel ca cei de la Nordis...si acum nu mai are finante cu ce sa termine santierul..daca nu sunteti proprietar si in acte...sunteti doar investitor.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu am o matusa mai in varsta la tara care pateste exact acelasi lucru. In urma reclamatiilor facute in numele ei, firma de furnizare a energiei electrice a comunicat ca ea a trimis factura insa se pare ca problema a fost la oficiul postal, respectiv la factorul postal care se pare ca nu se mai oboseste sa mai distribuie facturile oamenilor...il intereseaza doar pensiile, de unde mai ciupeste si el cca. 5-10 lei / persoana, iar diriginta OP nu prea are ce sa ii faca pentru ca daca il da afara nu mai are cu cine distribui si pensiile alea.....asa ca vedeti daca nu cumva aveti acceasi problema cu cei de la posta.
De asemenea, firma de furnizare recomanda activarea facturii electronice, pentru ca in acest fel factura ajunge negresit si in timp util in adresa de email sau puteti sa o descarcati din aplicatia pentru smartphone, ba chiar puteti sa achitati din aceeasi aplicatie, daca aveti un card bancar fara sa va mai deplasati.
Ca sa nu intampinati pe viitoar aceleasi probleme, o alta solutie ar fi activarea debitului direct, astfel ca banca face plata in numele dvs. chiar in ultima zi scadenta, insa presupune sa aveti deschis un cont bancar si totodata, sa aveti suficienti banuti de unde sa se deconteze plata....dar scapati de grija platilor.
In acest contex, inainte de a deschide o actiune in instanta, poate ar fi bine sa va interesati sa vedeti daca nu cumva si in cazul dvs. vinovatul este in alta parte.
acest răspuns util
Mea culpa, nu sunt jurist!...am vrut sa zic micsorarea la minimul permis de lege, respectiv raportat la salariul minim, daca nu ma insel...acum daca omu nu mai are vreun venit, nu mai este obligat sa dea pensie X% din cat avea salariu la momentul deciziei...si asa, nici pe asta nu o poate respecta....in astfel de momente, tb. avut in vedere si persoana, care se confrunta cu astfel de dificultati, care are nevoie de o bula de aer pana se redreseaza psihic, fizic, financiar.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca as fi in locul dvs., data fiind situatia as incerca urmatoarele:
A. Daca creditul este imobiliar:
1. As incerca sa vand imobilul cumparat prin credit - pretul lor a crescut si clar acoperiti/inchideti creditul. Ulterior, ramaneti cu ceva banuti si va mutati in chirie pana va reveniti financiar. Are avantajul ca va puteti muta in alt oras/tara in care puteti gasi ceva de munca ca sa va vedeti de viata si sa reflectati unde ati gresit (din moment ce ati ajuns intr-o astfel de situatie este clar ca ati facut si greseli). In viitor, sunt convins ca veti lua deciziile mult mai constient si mai responsabil.
2. Daca este cineva dispus sa va imprumute, cineva din membri familiei/cercul de prieteni, platiti principalul si cereti recalcularea creditului (ex. in prima jumatate a creditului de regula se plateste mai multa dobanda si mai putin principal si abia in a doua parte a creditului se plateste mai mult principal si mai putina dobanda). In acest fel, poate reusiti sa inchideti fata de banca obligatia si ramaneti cu apropriatii sa le returnati banutii, apropriatii sunt ceva mai flexibili cu datele de returnare.
3. Daca va impacati cu ideea, dati in plata casa si cheile, insa va luati la revedere de la ce ati platit pana acum, insa nici nu mai aveti vreo obligatie de plata....dupa momentul in care ati incheiat formalitatile cu banca va vedeti de viata, fara a mai avea casa...insa aveti acest drept doar o singura data.
4. Daca nu aveti vreun venit, puteti sa cereti instantei suspendarea platii pensiei alimentare pana la momentul in care veti avea din nou venituri, altfel va puteti trezi si cu plangere penala pentru abandon (dvs. stiti in ce masura sotia va poate pasui...pana la urma este vorba de copii dvs. si nu ii puteti lasa la randul lor fara sprijinul dvs. de a fi educati, de a avea cele necesare unei vieti normale).
5. Daca aveti in proprietate un auto compatibil, m-as apuca de Uber/Bolt, etc., cat sa am venituri pentru a plati ceva la banca - de regula principal (subliniat....ca sa scada rata la banca), pana as reusi sa gasesc ceva potrivit pregatirii/experientei/asteptarilor ref. venituri.....chiar si livrare (sunt livratori care care castiga chiar si 2-3000 euro pe luna, cei care au clienti fideli)...nu trebui sa va deranjeze faptul ca munciti..indiferent de ce anume munciti, important este sa aveti venituri.
....idei ar putea fi in continuare, insa va trebui sa vedeti ce anume se potriveste cu asteptarile pe care le aveti.
Bafta si fruntea sus....este proverbul ala romanesc...orice sut in f.d este un pas inainte!

acest răspuns util
Din cate stiu eu, in momentul in care destinatia nu este locuit, nu se poate emite carte de identitate pe respectiva locatie-deci nu puteti face apoi inregistrare unor alte bunuri mobile (ex. Auto pe respectiva adresa), nu puteti face asigurare la imobil pe cota dvs. potrivit destinatiei de locuit (asta o stiu de la persoane care au cumparat apartamente care de fapt erau poduri in acte)., iar riscul dezmembrarii exista si el....teoretic, acolo ar tb sa existe un proiect de modificare, cu autorizatie de constructie, plan de modificare a cladirii, pentru ca bănuiesc ca se recompartimenteaza incaperile, retraseaza utilitati, etc si totul tb facut ca la carte, potrivit standardelor in constructii, nu după urechea unor asa zisi meseriasi care fac ieftin si prost, apoi o sa va chinuiti dvs. pe timpul, banii si nervii dvs.