avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Activitate pfavip

Activitate pfavip

Cornel Vasile a scris:

Din 2007 si pana la 01.,01.2011 , ati depus si declaratiile lunare la Casa de pensii?

Buna seara dnu C.V. pana la data de 01.01.2011, apar toate sumele/cotizațiile in casa de pensii. Problema e ca de la acea data, în baza de date a casei de pensii NU mai apare inregistrata nici o suma/plata, cu toate ca eu am achitat absolut tot vizavi de CAS, conform legislației, prin ANAF Buftea, unde sint arondata fiscal. Sint f f f panicata, pt că ANAF-ul ridica din umeri. Casa de pensii, zice ca chitanțele emise de ANAF care dovedesc plățile pe care le-am făcut catre bugetul ala "consolidat" , nu le sint de folos lor pt ca acolo sint trecute sumele totale, impozite, sănătate și pensie; dar cine si catre cine, trebuie sa comunice cvaloarea platilor defalcate catre fiecare: pensii, sănătate și impozite ? nu ANAF-ul ??? Multumesc mult pt timpul dvs alocat problemelor mele.
Buna ziua, cu multumiri anticipate pt orice răspuns. Sint născută la 21.04.1960. Lucrez din 18.01.1978. Din 2007 am deschis un PFA. Am fost la Casa de pensii (Ilfov) sa verific stagiul de cotizare. Stupoare !!! Nici măcar o zi din toată activitatea PFA nu se afla inregistrata in baza de date a casei de pensii Ilfov. (Locuiesc în Mogosoaia). Cum e posibil asa ceva, cind banii aferenți contribuției, i-am plătit luna de luna prin ANAF conform deciziilor de impunere/declarațiilor aferente activității desfășurate. Acum vin cu intrebarea/rugămintea de a ma lămuri si pe mine cineva cum si de unde anume scot și eu un act/adeverinta pt plata CAS/pensie începând cu 2007 de cind am deschis PFA-ul ??? Încă o data va mulțumesc tuturor pt răspunsuri.
Discuție Pensie
Mai exista posibilitatea (dupa noile reglementari din domeniu) de a beneficia de pensie anticipata partial ? si in ce conditii/termeni legislativi ? Multumiri anticipate pt raspunsuri.
Cum se calculează Cifra de Afaceri (anuala) pt un PFA neplatitor de TVA, cu contabilitate primara.
Am un P.F.A. și am depus dosar de pensie anticipată parțială. Dacă mi se aproba dosarul (de pensionare anticipată parțială) mai pot desfășura activitate ca și p. f. a ??? Multumesc anticipat pt răspunsuri.
De la 03 ian 18 am făcut/bătătorit .... cărare la casa de pensii Ilfov. Vreau sa achit contribuția aferenta si nu vor sa ... ia, frate. Cică nu au programul electronic adecvat/aprobat de Casa Națională. Nu stiu ce sa cred. Doamnele salariate, ce sa spun, zici ca te-ai dus sa le ceri nu sa le dai. Acre pina la Dumnezeu. Sa merg la C N Pensii sa plătesc acolo daca la Ilfov nu vor sa ia banii ? Are cineva idee ce se-ntimpla ?
Răspuns la discuția CASS la venitul din inchiriere
Inca se mai plătește. Si eu aștept sa se decidă ceva in acest sens, dar pina atunci plătim. Azi am vb cu insp fiscal si mîine merg sa plătesc si sa depun formularul 200.
Nu sint specialist pe domeniu. Dar am cunostinte care s-au confruntat cu astfel de situatii. Trebuie sa mergeți urgent la negocieri cu ei, cu recuperatorii. Spuneti-le corect care este situatia dvs financiara, si negociati suma minima de plata/lunara. Daca nu conveniti de comun accord, reveniți la ei cu un avocat (al dvs). Important e sa nu tergiversați lucrurile tocmai pt a nu se dispune executarea silita, pt ca de-acolo încolo nu mai e cale de întoarcere. Succes !
In luna iunie ac expira perioada de suspendare a PFA.ului (personal) si nu vreau sa radiez firma. Pt ce perioada pot prelungi suspendarea ? Daca NU se poate prelungii suspendarea, in ce condiții pot solicita redeschiderea/reluarea activității, tinind cont ca in fapt pina in august 2018 (din motive independente de voința mea) nu o sa pot presta/desfășura activitate, dar, după cum am menționat, nu vreau (ca pt doar un an) sa pierd firma, pt ca ar însemna sa pierd toate avizele si licentele de functionare. Mulțumesc anticipat pt răspunsuri.
De la ce data intra in vigoare (se percepe/achita) impozitul pe proprietăți nerezidențiale (clădiri destinate desfășurării de activități economice) ? Mulțumesc.