Singura modalitate prin care ar putea fi desfiintate aceste donatii este revocarea lor. Insa daca sunt indeplinite conditiile legale de valabilitate acestea pot fi desfiintate cu greu de catre terti.
Ar exista posibilitatea, desi cu sanse mici de reusita, sa se faca dovada fraudarii legii la momentul semnarii donatiilor in sensul ca scopul incheierii acestora a fost sustragerea de la executarea silita.
Puteti incerca si pe cale administrativa, adica sa va adresati cu o cerere la primarie sau la comisia care a emis procesul verbal de punere in posesie (daca am inteles bine).
Multumesc! Deja citisem legea 105, iar in opinia mea este competenta instanta de aici.
Nu stiam si de acest regulament!
Multumesc pentru raspunsuri!
Daca nu sunteti casatoriti, se poate face un contract de imprumut intre dvs si logodnicul dvs.
De asemenea se poate face acelasi gen de contract intre mama dvs. logodnicul dvs.
In ceea ce priveste ratele, ar trebui sa vorbiti la banca si sa preia restul de credit.
Am urmatoarea situatie: divort pronuntat in strainatate, hotarare prin care se stabileste incredintarea copilului mamei precum si pensie alimentara.
Tatal si mama sunt cetateni romani care s-au castorit in strainatate.
Tatel s-a reintors in tara dupa pronuntarea divortului, iar salariul lui este mai mic decat cel la care s-a raportat instanta initial.
Intrebare: care este instanta competenta sa modifice cuantumul pensiei alimentare: instanta din strainatate sau cea din Romania?
Ce acte normative sunt aplicabile in speta?
Multumesc!
Este important de stiut daca va lua nastere o noua societate ca urmare a fuziunii.
Fuziunea poate avea loc in mai multe cazuri conform legii 31 si anume: una sau mai multe societati sunt dizolvate fara a intra in lichidare si transfera totalitatea patrimoniului lor unei alte societati deja constituite in schimbul repartizarii catre asociati de parti sociale si eventual a unei plati in numerar de maxim 10% din valoarea nominala a acestora sau mai multe societati sunt dizolvate fara a intra in lichidare si transfera totalitatea patrimoniului lor unei societati pe care o constituie in schimbul repratizarii catre asociati de parti sociale de societatea nou constituita.
Este necesar intomirea unui proiect de catre administratorii societatilor care vor participa la fuziune. Acesta va cuprinde urmatoarele aspecte: forma, denumirea si sediul social al tuturor societatilor implicate, fundamentarea si conditiile fuziunii, conditiile alocarii de parti sociale - daca este cazul, data la care acestea dau detinatorilor dreptul de a participa la beneficii, rata de schimb a partilor sociale, cuantuul primei de fuziune, drepturile conferita de societatea bebeficiara detinatorilor de parti sociale, data la care au fost aprobate situatiile financiare ale scietatilor participante care au fost folosite pentru a se stabili conditiile fuziunii, data la care tranzactiile socitatii beneficiare sau absorbite sunt considerate din punct de vedere contabl ca apartinand societatii absorbante sau uneia sau alteia dintre societatile beneficiare.
Proiectul se depune la Oficiul Registrului Comertului si va fi publicat in Monitorul Oficial. Termenul de opozitie pentru creditorii societatilor este de 30 de zile de la publicare.
Oficiul numeste un expert care va examina proiectul si pentru a intocmi un raport scris catre asociati.
Dupa ce indepliniti aceasta procedura trebuie ca Adunarea asociatilor sa se pronunte asupra proiectului printr-o hotarare.
Ca urmare daca va lua nastere o noua societate va trebui sa intocmiti un statut sau act constitutiv ce va fi aprobat de AGA ambelor societati.
Actul constitutiv precum si celelalte inscrisuri necesare inmatricularii noii societati se depun la ORC.
Daca nu se infiinteaza o noua societate, atunci trebuie intocmita o hotarare AGA care sa consfinteasca cesionarea partilor sociale catre celalalt asociat precum si decizia de a fuziona cu cealalta societate.
Interetsanta speta! Legea prevede in mod clar faptul ca pensie de intretinere se stabileste in procent de 25% din venitul net al parintelui care nu are in intretinere copilul.
Pensia de intretinere a fost calculata de legiuitor ca sa acopere o parte din nevoile copilului.
De cele mai multe ori se intampla sa nu acopere mai nimic.
In cazul dvs. nu conteaza cu ce haine se imbraca copilul si nici daca are sau nu profesorii personali (exista si scoli de stat), procentul va fi acelasi.
Sunt situatii in care pensia de intretinere se stabileste la venitul minim pe economie, iar judecatorul nu poate sa aplice un procent mai mic.
Asta e! Veti plati 25% din venitul dvs.
Cat despre nevoile unui copil..... in primul rand dragoste parinteasca si restul vine de sine..... nicidecum haine Chanel si .....etc.
In opinia mea dezvoltatorii persoane fizice nu datoreaza TVA. In acest context nu este cazul sa transmiteti nici o notificare.
De principiu insa, odata asumata obligatia de plata si avansul achitat nu se mai poate reveni. Daca nu aveti posibilitatea sa achitati c/val TVA - ceea ce nu cred ca va fi cazul - este culpa dvs.
Depinde ce scrie in antecontract referitor la situatia in care reveniti si nu mai doriti sa cumparati.
De obiecei, antecontractele tip prevad piederea avansului achitat de cuparator in cazul in care acesta nu mai doreste sa cumpere imobilul
O astfel de notificare, din punctul meu de vedere, este fara efect.
Succes!
Sansele de anulare a PV depind de mentiunile pe care le-a scris agentul la subrica "mentiuni ale contravenientului". Daca a scris ca recunoasteti fapta nu cred ca se mai poate face ceva.
Ar trebui sa aveti un exemplar al acestuia si sa puteti citi ce scrie.
Nu exista interdictii in ceea ce priveste incheierea unui astfel de contract. Atentie insa la clauze!