Am avut un parteneriat cu un prieten pentru un business (dar nu in acte sau nimic semnat) si dupa ce ne-am certat el isi vrea banii investiti initial, nu 50% cum am stabilit in persoana initial, este posibil sa actioneze in instanta?
O intrebare specifica care ar putea fi de ajutor mai multora (cu probleme similare).
Pe data de 15 sau 16 trebuie sa fac urmatoarele:
1.Sa merg cu masina personala de la Brasov (unde stau in chirie, dar neoficial) catre Bucuresti impreuna cu un prieten.
2. De la Bucuresti trebuie sa o luam pe iubita mea si sa mergem toti impreuna in orasul meu natal(buzau) pentru a-mi vizita parintii si a face niste poze(pentru business) prietenei mele.
3. Ulterior ne vom intoarce la Bucuresti pentru a o lasa pe ea, iar dupa la Brasov cu amicul meu (si asociat).
Care ar fi pasii de urmat pentru justificare in starea de alerta de dupa 15 mai?
Justificarile potentiale sunt:
Eu: Trebuie sa imi vad mama si sa ii ofer servicii de ingrijire (a avut recent o operatie la picior)
As putea de asemenea sa mentionez ca este justificare pentru firma (trebuie sa facem poze), dar Prietena mea nu este angajata.
Prietena mea: Acelasi motiv pentru acele poze.
Sau mai exista optiunea de a motiva ingrijirea unei persoane varstnice sau recent operata (singura problema fiind ca ea nu este inrudita cu nimeni de acolo, ba chiar este din Rep Moldova).
Ce sugerati?
Este posibil sa fac declaratii pentru ambele motive? Si ce dovezi sunt deajuns pentru situatiile de fata?
Buna ziua,
Am reziliat un contract de cablu de la o companie numita Akta la un an dupa ce am incheiat contractul (mai era inca unul).
Ulterior (la cateva luni) am primit acasa o scrisoare de la CreditExpress ca sa recupereze cei 180 lei.
I-am contactat pe cei de la cablu si mi-au spus:
Conform contractului "Anexa 1 - Conditii Generale ale Contractului" pct. 5.8 si Anexa 6
"In cazul in care clientul solicita rezilierea contractului inainte de expirarea valabilitatii celor 24 luni contractuale si a beneficiat de reducere, acesta va trebui sa achite penalizari de neindeplinire contract in valoare de 180 lei pentru fiecare serviciu in parte. "
Din cate stiam, cererea de plata pentru reziliere este o practica abuziva prin lege, dar stiu ca daca am beneficiat de avantaje (gen telefoane, modemuri) nu se aplica si trebuie sa achit.
Aparent, in cazul asta e vorba de o reducere, ceva. Aceasta reducere anuleaza legea ce priveste ilegalitatea cererii unei taxe de reziliere?
Un prieten de-al meu din UK strange donatii pe un site de founding pentru a isi ajuta bunicii sa isi cumpere o casă.
Vrea sa imi trimita banii in Romania ulterior. Site-ul respectiv de donatii deja ia VAT pentru UK din donatii, trebuie sa mai platim vreunul din noi ceva la stat? Vorbim aici de cateva mii bune de lire.
Momentan construiesc planul de business pentru ceea ce urmeaza sa fie un magazin online de tigari electronice.
Din ce am inteles au aparut niste directive TPD care :
-interzic vanzarea recipientelor de vapat peste 2 ml.
- taxeaza +0.5 lei pentru fiecare ml de lichid ce contine nicotina (cele fara nicotina nu se taxeaza)
-lichidele ce contin nicodina trebuie sa aiba un volum maxim de 10ml
-concentratia de nicotina necesara este de maxim 20 mg/ml
-este interzisa promovarea produselor de vapat cam peste tot
cumva trebuie sa precizam pe tigarile electronice ca acestea contin nicotina, chiar daca ele nu contin? Sau asta este treaba producatorilor?
Mai exista alte accize sau piedici de care inca nu sunt constient?
As putea intampina ceva probleme legale pe care inca nu le-am anticipat?
In cazul in care zbor o drona (750g) cu camera video si se intampla sa cada in capul cuiva sau pe masina si sparge un parbriz, eventual.
Daca filmez la o nunta, pot sa ii pun pe cei care ma angajeaza pentru filmare sa semneze o declaratie pe proprie raspundere ca ei sunt cei care sunt raspunzatori de daunele create in urma zborului ( chit ca se accidenteaza un nuntas sau lovesc ceva proprietate din zona respectiva)?
Voi aplica pentru proiectul startup Nation Romania si voi fi nevoit sa am si niste cheltuieli suplimentare pe langa ce este finantat de la guvern.
Pentru ca salariile sunt obligatoriu de mentinut 2 ani in cazul proiectului le voi mentine la minimul pe economie, dar asta inseamna ca nu voi putea scoate bani din firma prea usor.
Am inteles ca se pot scoate doar la sfarsit de an sub forma de dividende (nu stiu sigur cum se procedeaza). Dar mai este si alta optiune legala?
M-ar ajuta si daca as vorbi la telefon cu un contabil doritor sa impartaseasca cateva informatii si poate sa cooperam.
Am de gand sa deschid un business conectat la programul de finantare Startup Nation Romania.
Voi lucra cu un bun prieten la el, dar nu stiu daca sa inregistrez afacerea sub numele ambilor in mod egal sau doar sub al meu.
El este indiferent, iar castigurile le vom imparti egal oricum.
Desavantajul la care ma pot gandi daca fac singur este ca trebuie sa suport eu toate consecintele actiunilor noastre si in caz ca apar probleme.(desi avand SRL-D, probabil nu e asa riscant).
Avantajul este ca am eu controlul si nu poate ca el sa plece si pur si simplu sa ramana cu 50% din afacere fara sa faca nimic. Plus ca eu am avantajul si in cazul in care ne certam.
Am incercat sa fiu pragmatic, voi cum ma sfatuiti?