avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Activitate Silviu Hristodorof - Cabinet de Avocat

Activitate Silviu Hristodorof - Cabinet de Avocat

Buna seara!
In mare, DA, aveți dreptul la profitul societatii, dar doar ca un efect.
Juridic, nu aveti dreptul direct la profit, ci prin aducerea partilor sociale la masa bunurilor provenite si obtinute in timpul casatoriei.
Astfel, puteti obtine partile sociale.
Partajarea profitului... e alta treaba. Dupa o astfel de decizie referitoare la proprietatea partilor sociale, trebuie vazut ce a facut cu banii - profit ridicați pana la separarea in fapt... daca exista profit contabil, care sa fi fost distribuit ca dividende...
Trebuie analizata situatia amanuntit si cu tact, pe institutii juridice, nu doar pe scopul final. Situatia juridica a partilor sociale este una speciala.
Contactați un avocat cu specializari multi-valente !

Succes!
Sunt de acord cu opinia colegului avocat.
Mai mult, platile între persoanele fizice care depășesc 10.000 lei, TREBUIE facute prin transfer bancar, plata in numerar fiind interzisă peste această valoare.

Succes!

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Dacă plata nu s-a efectuat, urmează să solicitați anularea actului notarial și sa faceți partajul prin instanță.

Buna ziua!
Situatia expusa trebuie analizata inca din momentele pre-incheierii contractului de vanzare cumparare, pentru a putea stabili conditiile culpei si ale raspunderii.
Daca daunele produse de pomi pot fi dovedite ca fiind cauzate de mana omului, se poate urmari firul lucrărilor in zona pentru a gasi vinovatul sau... responsabilul.
In ceea ce priveste situația drumului, acesta are un statut juridic aparte, nefiind supus regulilor generale de administrare.
Cazul trebuie analizat un pic mai in detaliu.
Succes!
Va prezentati la munca, in mod normal.
In absenta vreunei informari scrise care sa spuna altceva, contractul dumneavoastră de muncă rămâne valabil si in vigoare.

Succes si calm!

ionuthau a scris:

buna dimineata mi-a fost interziz verbal nu in scris in fine ma pot prezenta la munca deci nu?

Buna seara,
Va rog sa aveti in vedere faptul că, deocamdată, nu sunteti concediat.
Concedierea pentru motivul invocat se poate face fie în baza unei cercetări disciplinare, fie in urma unei anchete penale incheiate cu trimiterea in judecata si condamnarea.
Totusi, cercetarea disciplinara si/sau ancheta penala le pot permite sa va suspende contractul de munca pana la finalizarea cercetărilor.
Mergeti la serviciu in mod normal si lasati-i pe ei sa va comunice, in scris, toate actele si deciziile necesare operatiunilor descrise mai sus. Nu semnati nimic in alb si nimic cim ca ati fi de acord.
Orice hartie o semnati imediat fupa ce scrieti data, si sintagma "Am luat la cunoștință".
In cazul in care ei avanseaza in procedurile de mai sus, ar trebui sa contactati un Avocat, rapid, pentru a contesta respectivele decizii.
Cu deosebita consideratie,
Silviu Hristodorof
Buna ziua,
Implementarea sistemului de acceptare a contractului publicat printr-o bifă/semnătură electronica (situatii diferite referitoare la posibilitatea verificării capacitatii de a contracta) l-ar transforma intr-un contract de adeziune, partenerul fiind lipsit de posibilitatea de a-l negocia, apărând premisele unei nulități.
Eventual, puteti opta pentru niste "Conditii generale de contractare", iar contractul sa-l semnati, chiar si ulterior platii.
In functie de specificul obligatiei asumate de dumneavoastră, solutia juridica poate suferi modificari.
Sfatul este sa contactati un avocat in mod nemijlocit, caruia sa-i prezentati problema detaliat.
Cu deosebită considerație,
Silviu Hristodorof
Buna ziua!
Contractul poate fi semnat pe o perioada mai mare de 12 luni.
In cazul unui control, important este sa aveti contractul semnat. Va recomand sa imprimati si mesajele email prin care ati transmis/primit contractul semnat/spre semnare. Traducerea o puteti deja avea ori, in cazul mentionatului control, o puteti prezenta ulterior.
Fiind un inscris sub semnatura privata, nu puteti face traducere legalizata, ci doar autorizata.
Numai bine,
Silviu Hristodorof
Este necesar sa va inregistrati in scopuri de TVA pentru activitati intra-comunitare.
Aceasta inregistrare se face prin completarea si depunerea, de catre administrator, a unei cereri specifice, iar numarul de TVA si hartia doveditoare o primiti cam in 5 zile lucrătoare.
ATENTIE - aceasta integistrare nu va da dreptul sa facturati cu TVA intern.

Un avocat sau un economis practiciam v-ar putea ajuta.
I seară bună,
Vocat Silviu Hristodorof
Din povestea relatata, se pot extrage urmatoarele ipoteze si concluzii:
- agentia imobiliara nu poate fi raspunzatoare pentru neinregistrarea contractului la ANAF, aceasta fiind atat o obligatie, cat si o capacitate rezervata exclusiv proprietarului. Totusi,
- inregistrarea contractului este obligatorie, neindeplinirea acestei obligatii putand primi o sanctiune contraventionala sau chiar penala.
- daca aveti contractul in forma scrisa, inregistrarea la ANAF nu ii va da mai multa forta juridica, iar daca acesta poarta si semnatura agentului imobiliar, aveti deja in posesie un contract perfect valabil.
- lipsa accesului la incalzire este motiv suficient pentru rezilierea contractului din culpa (vina) proprietarului, ca atare, garantia ar trebui sa va fie restituita in totalitate.
- agentia imobiliara trebuia sa va prezinte oferta in forma scrisa (hartie sau email), sa semneze un contract pentru serviciile de consultanta si sa va emita factura si chitanta pentru suma platita drept comision. Totusi, obligatia agentiei se întinde pana la momentul semnarii contractului de inchiriere, starea imobilului, in cazul acceptarii ofertei, nefiind raspunderea acesteia.
Incercati sa va folositi de aceste pârghii/puncte slabe ale lor si sa incercati sa negociati restituirea intregii garanții, "fortand" si agentia imobiliara sa se implice, mai ales daca aceasta nu a respectat condițiile obligatorii (contract, factura, chitanta).
Succes,
Avocat Silviu Hristodorof
In privinta "donatiei", actul de partaj trebuie verificat textual, pentru a putea gasi eventualele pârghii, in vederea stabilirii unui plan.
Referitor la custodia comună neîngradita, aceasta practica dadea libertate fostilor soti care ar fi gasit intelegere. Se pare ca in cazul dumneavoastra, doamna nu a inteles si responsabilitate aferenta acestei libertati. Un program clar de pastrare a legaturilor personale v-ar putea fi de ajutor si poate fi obtinut, in cel mai rau caz, prin intermediul instantei de judecata.
Oportunitatea modificarii domiciliului minorei o puteti stabili doar dumneavoastra.
Referitor la alegerea unui avocat, avand in vedere politica acestui portal, in momentul in care va decideti asupra unui consultant, ii gasiti datele de contact la profilul acestuia (telefon si/sau email).
Succes,
Avocat Silviu Hristodorof