avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Activitate Tuty1983

Activitate Tuty1983

Discuție Import-export
Pentru a importa produse dintr-o alta tara cu exclusivitate pe teritoriul Romaniei, pot face un singur contract care sa contina importul-exportul si exclusivitatea sau se fac doua contracte, contract de import-exportsi contract de exclusivitate? Contractul va fi pe o durata de 10 ani si as vrea sa stiu exact daca trebuiesc doua contracte sau se pot scrie toate intr un singur contract. Multumesc!
Buna seara! As dori o consultanta a unui dosar de partaj pe rol in care s-a dat si o pronuntare provizorie! Ma intereseaza un avocat specializat in lichidarea bunurilor comune sau care cel putin a lucrat foarte mult cu asemenea cazuri ! Multumesc!
Discuție Radiere auto
Buna ziua! Am vandut o masina inmatriculata in Romania unui cetatean spaniol . Masina am vandut o in Spania si acolo am facut actele . Am mers aici in Ro la politie si am intrebat ce trebuie ca sa o radiez in situatia asta si au spus ca nimic, se radiaza automat. Am mers si la Taxe si Impozite sa intreb si acolo cum o scot si mi au spus ca imi trebuie copie c.i vanzator, cumparator, cartea, talonul si contract de v-c de ro , nu tradus. Actele originale carte, talon, numere au fost oprite la pol in Spania cum se opresc si la noi cand inmatriculam o masina din alta tara , iar c-v nu am cum sa l fac in ro din moment ce cumparatorul nu este prezent sa l semneze. Intrebarea mea este : ce documente imi trebuiesc pana la urma sau ce trebuie sa fac in acesta situatie?
Răspuns la discuția Marturie mincinoasa
Multumesc de raspuns ! Ideea era daca imi trebuie declaratia din dosar ca sa precizez minciuna exact cu vorbele martorului referitoare la minciuna , cu pagina din dosar sau o pot formula cu vorbele mele?
Daca vreau sa depun plangere penala pentru marturie mincinoaaa a unui martor intr un proces civil trebuie sa astept sa pot lua declaratia martorului din dosar. Precizez ca termenul a fost 30.05.2019 si nu pot lua declaratia decat peste o saptamana, sper....
Multumesc , doamna av. Cazacu Ioana! Ma gandeam ca nu se poate face nimic.....
Răspuns la discuția pistol cu bile de cauciuc
Nu se merita, indiferent de cum o folosesti , conform legii sau nu , tot vinovat o sa iesi daca nu ai un certificat medico legal (urme zdravene ca ai fost agresat) !!! In tara noastra din pacate agresorii sunt favorizati, pentru ei sunt niste virgule in lege care ii scoate basma curata !!!
Sunt intr un proces de partaj , iar fostul meu sot a mintit cu nerusinare ca nu am avut o relatie de sot si sotie si ca nu am locuit niciodata impreuna. Am locuit impreuna din 2001 pana in 2014, fiind casatoriti legal din 2004 pana in 2014 cand am introdus actiune de divort care s a definitivat in 2016. Intrebarea mea este: ce trebuie sa fac sa l bag la marturie mincinoasa in conditiile in care pot dovedii ca minte? Se deschide un alt dosar la cererea mea pentru aceasta actiune? Va multumesc anticipat!
Discuție Recurs
Buna seara! Am si eu o nelamurire. Cumnatul meu s a judecat cu cei de la taxe si impozite locale pentru niste amenzi neplatite si solutia a fost urmatoarea: Solutia pe scurt: Respinge acţiunea petentei Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Giurgiu. Cu recurs în termen de 30 zile de la comunicare. A fost respinsa actiunea pe motivul ca amenzile au fist mai vechi de 5 ani si s au sters ceva de genul, nu stiu care este legea aceasta.
Au facut recurs cei de la Directia de taxe si impozite si solutia a fost: Tip solutie: Admitere apel
Solutia pe scurt: admite apelul.Definitivă.
Obiectul procesului fiind: înlocuire amendă cu muncă în folosul comunităţii
Stadiu procesual: Recurs
Intrebarea este : petentul mai poate face apel la curtea de apel sau altundeva daca la recurs srie definitiva? Multumesc anticipat!
Multumesc frumos, Albert Kurtyan!