avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Activitate Ionut.ion

Activitate Ionut.ion

Se poate face ceva prin instanta dar trebuie sa dovediti ca ati investit acolo ( chitante, facturi, martori...).

Discutati aceste ascepte cu un avocat, doi... si vedeti daca merita sau nu, ce sanse ati avea...
Puteti face dvs. plangere la ITM si de acolo vor incepe cercetarile ( o sa vina o echipa de la ITM in control la firma unde lucrati si vor intreba de acest accident, o sa dati declarati dvs., eventualii martori, poate se lasa si cu o amenda pentru nedeclararea accidentului...).
Mama dvs. mai era casatorita cu domnul la decesul acestuia?
Daca da... are dreptul la 1/4 din jumatatea domnului, restul de 3/4 revenint fratelui vitreg.
Daca nu... fratele votreg are dreptul la toata jumatatea domnului, daca acesta din urma nu mai are si alti copii.

Fratele vitreg nu o mosteneste pe mama dvs. ( decat daca a fost infiat de aceasta) si in acest caz jumatatea mamei o sa va revina doar dvs. ( daca nu mai aveti si alti frati).

Pe scurt... o sa impartiti apartamentul cu fratele vitreg (daca cumva nu face acesta partajul cu mama dvs.).
Ai nevoie de acea adeverinta doar pentru inscrierea la scoala de soferi, pentru preschimbarea permisului, din cate stiu, nu ai nevoie de ea.
Nu stiu daca puteti face ceva singura in afara sa va platiti datoriile la timp ( conform a ceea ce scrie in tabel) si in momentul in care vine ANAF si pune poprire pe cont si implicit o sa aveti mai mult de plata ( sa acoperiti si datoria) sa va indreptati, tot prin proces, impotriva celor ce nu au platit de la inceput ( aratand ca dvs. ati platit) si conducerii asociatiei ca au ignorat datoria.

Treaba este destul de complicata pentru dvs. dar poate va ajuta un avocat cu un sfat mai ok din punct de vedere legal sau consultati dvs. unul.
Dar vedeti ca si cu testament tot o sa trebuiasca sa impartiti ceva cu fratele dvs./ sa-i dati o suma de bani pentru partea lui ( rezerva succesorala).
Trebuie sa alegeti fie un model, fie pe celalalt, mixt nu se poate.

Art. 81 cu 1 din H.G. 1425/2006
În cazul în care instruirea lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă se realizează în format electronic, fişa de instruire trebuie să fie semnată de către toate persoanele implicate în procesul de instruire, cu semnătură electronică, semnătură electronică avansată sau semnătură electronică calificată.
Art. 81, alin 3 cu 1
În funcţie de modalitatea stabilită de angajator prin regulamentul intern, fişa de instruire individuală se semnează olograf sau cu semnătură electronică, semnătură electronică avansată sau semnătură electronică calificată.
Eu zic ca nu, ca ar fi un caz de forta majora, nu decid beneficiarii cand le decedeaza o ruda... ( si nu vorbim de omor, aici este o cu totul alta treaba).
Banuiesc ca da, in lege spune ca preavizul minim este de 20 de zile lucratoare.
Si da, trebuie sa se prezinte la program, contractul de munca isi mentine prevederile pe perioada preavizului, inclusiv programul de lucru.
[ link extern ]
Cred ca ar trebui sa intrebati acolo, in Ungaria daca puteti merge gratis cu trenul...
In Romania, din cate stiu, ca pensionar beneficiai de cupoane cu ceva reducere pentru calatoriile cu trenul, acum nu mai stiu care este situatia.