Buna ziua, se poate dona, vinde, daca bunica este proprietara...
Discutati aceste aspecte cu un notar dar mai preferabil ar fi un avocat, sa va explice ce inseamna donatie, cine o poate ataca... in caz ca exista neintelegeri in familie.
Cred ca ati fost prea buna cu dumnealor, eu ii trimeteam la plimbare demult...
Daca mai vin cu asemenea cerinte le aratati contractul, le spuneti ca si au vazut ce si cum la momentul inchirierii si ca deja au intrecut masura cu cerintele si daca nu le convine isi pot cauta in alta parte.
Vedeti ce scrie in contract despre plata avansului, daca este cazul, care sunt conditiile de reziliere si lasatii pe dumnealor sa i-a initiativa de reziliere daca nu le convine, nu initiati dvs. demersurile ca nu aveti motiv.
Cum a spus si domnul moderator, acum va apucati sa zugraviti din nou, sa schimbati mobila, parchetul, gresia... ca nu le convine lor.
Accepta sa stea in conditiile de la inceput, ok... nu... sa fie sanatosi.
Mai mereu in acest caz se acorda o garantie a lucrarii si pe perioada garantiei raspunde cel ce a executat lucrarea...
Sfatul meu este sa cautati o firma care sa faca o expertiza a fatadei, sa vada daca stricaciunile sunt doar punctuale, adica doar acolo unde cade tencuiala sau mai profunde si riscati ca peste un timp sa cada si restul tencuielii si atunci degeaba ati pus plombe daca cade tencuiala de langa...
Si daca cade tencuiala de langa plomba/reparatia facuta de alpinisti atunci raspunde asociatia si Doamne fereste sa cada o bucata in capul cuiva, unui copil, fie ca este plomba pusa de alpinisti fie restul tencuielii unde nu sa intervenit,,,
Plus ca in majoritatea cazurilor problema nu este doar una punctuala, doar acolo unde cade tencuiala pentru ca prin acel loc intra apa pe sub restul de tencuiala si in timp cade din ce in ce mai multa tencuiala.
Acest lucru a fost facut acum ceva vreme, peste 7 ani in urma si nu m-am ocupat eu de asta, nu eram acasa cand au venit sa faca asta dar din ce am inteles de la ai mei dar si de la vecini totul a fost gratuit, au schimbat locul consolei de pe casa si au montat contorul pe peretele ce da spre drum, de acolo au venit cu un cablu la panoul vechi de sigurante din casa, acolo unde a fost contorul, de unde inchideam curentul in toata casa...
Nu avem ce discuta in privat pentru ca nu am cu ce sa ajut mai mult decat am facut aici, anume am spus cum au facut la mine cei ce au venit sa schimbe contorul, adica cei ce se ocupa cu distributia energiei electrice in zona si pe ei ar trebui sa i contactati in acest sens plus eventual un electrician/firma autorizat/a care sa va ajute daca este necesar.
Succes!
mariotn24@yahoo.com a scris:
Domnule Ionut.Ion, as vrea sa discut cu dvs legat de scoaterea contorului in afara casei, am citit si consider ca sunteti in masura sa ma ajutati, daca si doriti asta, cu raspunsul la aceasta solicitare, va las adresa de email mariustn24@gmail.com in speranta ca imi veti raspunde.
Multumesc anticipat.
Cel mai bine ati discuta aceste aspecte cu un avocat... ca nu este asa simplu cum pare si sa nu faceti treburile aiurea, surorile sa atace actul si sa castige...
Plus ca mai este vorba si de rezerva succesorala...
Si aveti grija ca nu puteti trece aceeasi data la IIG daca sunteti singurul lucrator desemnat din cadrul acelei firme, chiar daca ati specificat ca timpul pentru IIG este 1 ora si faceti asta pe grupe de 20, cum spune legea.
La 8 ore ar fi instruiti 160 de lucratori si dvs. aveti 300... deci va trebuie cel putin 2 zile pentru asta...
Bafta si spor la scris...
Exista si varianta sa faceti toate fiesele electronic, salvate undeva in cloud, pe un stick... dar aveti nevoie de semnaturi electronice...