avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Activitate iulia.c

Activitate iulia.c

Buna ziua! Sotul a semnat un contract de munca cu o firma din Romania pentru a lucra in Spania. A lucrat doar 2 saptamani, insa n-a fost platit. Isi poate recupera banii pe cale juridica?
Multumesc anticipat de raspuns!
Dezbatere mostenire.
Parintii mei au primit de la bunicii de pe tata locuinta pentru care au act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, acte semnate in 1980. Bunicii de pe tata au murit'bunicul in 2009, bunica in 2018. Tata mai are doua surori care traiesc. Tata a murit in 2013. Mama inca traieste, iar noi suntem 3 frati. Nu exista o relatie buna intre surorile tatalui si noi, ele considera ca li se cuvine lor o parte din curte. Intrebarea mea este: trebuie dezbatuta mostenirea dupa fiecare persoana decedata(bunici si tata) sau doar dupa tata pt a trece locuinta pe numele mamei?
Buna ziua! Am cumparat un teren impreuna cu o casa batraneasca. Acum am constatat ca schita cadastrala este gresita:strazile sunt gresite, numele unui vecin e gresit. Simensiunile terenului nu corespund. Am descoperit acest lucru cand am masurat ca sa fac gard intre mine si proprietarul care a vandut terenul. Ce sanse am ca sa remediez problema? Cui ar trebui sa ma adresez? Daca cumpararea terenului a fost facuta in urma cu mai bine de un an, il pot trage la raspundere pe fostul proprietar? Din discutia cu el, am dedusca el stia ca este gresita schita si sustine ca masuratorile au fost facute acum 10 ani in urma.
Multumesc anticipat de raspunsuri!
Mama mea a iesit la pensie intai anticipat si de drept pe data de 2 ictombrie 2020.Nu trebuia sa vebeficieze si de ultima marire din septembrie 2020?
Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Sunt in divort cu sotul, el deschizand procesul de divort. Inainte de a depune cererea de divort, am vandut un imobil, toti banii fiind virati in contul lui. Apoi el a achizitionat un teren semnand contract cu rest de plata (eu n-am semnat nimic). Intre timp a pierdut terenul, neachitand la timp restul de bani. Intrebarea este:daca eu cer partaj pe suma de bani incasata de la vanzarea imobilului, se scade din suma banii dati de el pe terenul pe care l-a pierdut?
Multumesc!
Sunt in divort cu sotul din noiembrie 2019. Nu s-a terminat inca din cauza ca el, ca reclamant nu s-a prezentat decat la primul termen. Avem o fata impreuna care locuieste cu mine(in chirie). A venit de ziua fetei, chipurile, insa au trecut 2 saptamani si nu mai pleaca. Daca sun la 112 am sanse sa-l scoata politia afara? I-am spus sa plece, insa nu vrea.
Imi puteti spune care sunt acele autoritati? Muktumesc mult!

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Buna ziua,

Instanta de judecata poate emite o adresa, pentru ca autoritatile abilitate sa furnizeze relatii, despre veniturile realizate.


Sotul lucreaza in strainatate, dar la procesul de divort a negat acest lucru, pentru a nu plati pensie alimentara prea mare fetei. De unde pot primi dovezi precum ca el este angajat in Danemarca?
Bună ziua! Dacă am vândut apartamentul unde aveam domiciliul stabil, cât timp am la dispoziție pt a-mi schimba și buletinul?
Mulțumesc anticipat!
Răspuns la discuția Divort
Întâmplător am dat de avocatul care-l reprezinta pe el și mi-a spus dansul.

gi-jane2 a scris:

de unde stiti ca a depus, v-a zis el ?