avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Activitate Izaura1969

Activitate Izaura1969

Domnule avocat Cornel Vasile conform răspunsului va descriu că este același angajator dar în alt domeniu fata de cel în care lucrez eu. Eu sânt educator specializat lucrez cu copii .Iar domeniul unde trebuie să fiu detașat este vorba de inventar in domeniul bunurilor mobile ale instituției și gestiunea mărfi din magazia cu alimente . Daca refuz ce pot păți pot fi dată afară eu având program de 4 ore conform deciziei medicale iar șefa mea spune că pot lucra 8 ore.daca refuz voi fi dată afară . Ce pot face mai am la dispoziție 5 zile.
La același angajator pt efectuarea inventarului bunurilor mobile din instituție și a mărfii din magazie gestiunea . Adică ne iau pe noi iar cei care trebuie să-l facă stau . Eu sânt educator specializat lucrez cu copii.

Cornel Vasile a scris:

Detasare in alt loc , ce presupune ? ... schimbarea locului de munca , dintr-un departament in altul .... detasare la un alt angajator etc. ... detaliati

Și ce pot face daca sânt amenințată că voi fi dată afară.

Cornel Vasile a scris:

Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

Daca am act adițional pe o perioadă de un an de 4 ore cu decizie de invaliditate gradul 3 angajatorul mă poate detașa in alt loc de muncă pe o perioadă.. Daca refuz mă poate da afară sau îmi poate desface contractul de muncă pt refuz. Țin să menționez că înainte de această pensie de invaliditate aveam contract cu perioada nedeterminata de 12 ani și de 2 ani am am act adițional conform deciziei medicale..Mantescu.
Dreptul munci.Sant doamna Mantescu Sabela a-și dori sa va întreb eu de 2 ani am o decizie medicala data de o comisie cu grad 3 de invaliditate cu drept de munca 4 ore. Angajatorul mă poate obliga sa lucrez 8 ore daca contractul este de 4. Și dacă mă detașează o lună conform problemelor de sănătate mă poate obliga . Doresc să știu ce pot face Mulțumesc.
Buna seara .Am o decizie medicala cu grad 3 de invaliditate dat de o comisie medicala cu drept de munca 4 ore.Daca angajatorul îmi cere certificat verde și eu refuz vacinarea care îmi încalcă drepturile mele că un act medical este optional și nu obligatoriu îmi poate desface contractul de muncă. Țin să menționez că înainte aveam contract pe perioada nedeterminata dar de 2 ani am act adițional conform deciziei medicale dat de comisie. Știu că conform legii 263/2010 art. 81 alineatul 1 nu îmi poate desface contractul de muncă sau nu mă poate da afară. Mulțumesc anticipat. Aștept un răspuns.
Am grad 3 de invaliditate de 2 ani cu contract de munca cu program de 4 ore. A-și dori sa știu dacă mă operez să-mi schimb proteza totala de sold și mi se schimba în grad 2 accentuat cum voi proceda cu contractul cu angajatorul. Va rămâne tot 4 ore sau trebuie schimbat actul aditional pt revenire la 8 ore. Sau medicalul se plătește la vechiul contract. Știu ca la gradul 2 accentuat nu se plătește impozit pe salariu.
Bolnav tuberculoza (TBC) depistat de curând vreau să știu ce drepturi am și dacă pot obține certificat de handicap și unde trebuie sa depun actele. Am înțeles că mi se pot da bani de hrana dar nu știu ce sumă. Mulțumesc.
Am primit o decizie de la casa de pensii pt reținerea unei sume de bani pt că angajatorul mi-a greșit programul de lucru conform deciziei de invaliditate gradul 3 cu drept de munca 4 ore.Angajatorul mă pontat 8 ore in loc de 4 cum era trecut în contract conform deciziei. medicale.Am anunțat angajatorul și reparat greșeală a modificat programul dar când mi-a venit venit pensia mi-a fost reținută o sumă de bani. Între timp am primit o alta decizie de la casa de pensii că sa anulat debitul și nu mai trebuie returnata suma. Cum procedez acum pt recuperarea sumei ce demersuri trebuie sa fac .Aștept un răspuns.Muktumesc.
De 1 an de zile am pensie de invaliditate gradul 3 cu drept de munca 4 ore a-și dori sa știu dacă în anul respectiv dacă am cotizat la CAS și Cass pot trimite la casa de pensi adeverință de recalculare pensie pe anul respectiv.