avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1546 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters467148

Activitate ContSters467148

Bună ziua! În cazul în care ești declarat ”respins” la proba teoretică (sala), poți susține următoarea verificare după cel puțin 15 zile.
Din moment ce perioada de valabilitate a cursului de pregătire teoretică și practică (adică școala auto) este de 1 an de la data absolvirii, poți face calculele și vezi de câte ori poți susține examenul teoretic. Trebuie să ții cont de sărbători, zile nelucrătoare, dar și de obiectivul principal, acela de a deveni posesorul unui permis auto (sau doar a unei alte categorii), adică vei avea de susținut și proba practică (traseul).
Răspuns la discuția Masina furata in Germania
Bună ziua! Faceți ce ar fi trebuit făcut de mult timp: plângere la poliție! Puneți istoricul întâmplării cu mașina pe hârtie (cât mai detaliat, dar în acelasi timp succint și organizat), copii la documentele mașinii, apoi mergeți la poliția germană să vă înregistrați plângerea. Din cele scrise, nu ar fi chiar furt, dar organele germane o vor încadra mai bine (e totuși un cod penal străin).
Răspuns la discuția Cazierul judiciar
Bună ziua! Puteți ”scoate cazierul judiciar”, însă nu ați precizat la ce vă trebuie. În consecință, în marea majoritate a cazurilor nu apar notările provizorii, adică, în cazul dvs., mențiunea că este dispusă punerea în mișcare a unei acțiuni penale (dosarul penal pe rol).
Răspuns la discuția Relație cu fată de 17 ani
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Situația trebuie privită în ansamblu. DACĂ părăsește domiciliul legal fără acordul tutorilor, aceștia pot sesiza poliția, DAR asta nu înseamnă că poliția, protecția copilului sau vreo instanță ar putea-o obliga să se întoarcă și să locuiască în continuare cu tutorii, cu atât mai mult cu cât atmosfera din familie este una nepotrivită. Deci, pot exista plângeri poliție, anchete sociale, consiliere psihologică,,,evenimente care au marele potențial de a-i distrage atenția de la școală și mai mult. De asemenea, istoricul dvs. (și/sau al familiei dvs.) plus o grămadă de alte elemente cântăresc în eventualitatea unui conflict tutori-minoră(+dvs.). Ideal ar fi înțelegerea cu tutorii pentru ca minora să locuiască cu dvs.
Atenție, asta nu înseamnă că tutorii vor fi eliberați de orice responsabilitate din momentul alegerei altui domiciliu de către minoră!

Vă asumați o mare răspundere și ar fi bine, odată făcut pasul, să fiți în stare să vă respectați planul de a crea acel ”acasă”: locuință, hrană, îmbrăcăminte, materiale școală, produse igienă, etc.. (inclusiv să vă gândiți la persoane care să vă sprijine în caz de dificultăți financiare, de exemplu).
Nu ați fost un exemplu de comportament în societate la momentul respectiv, dar dacă dvs. ”doar” i-ați înjurat (folosirea expresii jignitoare), însă nu v-ați opus fizic nicicum identificării și încătușării(!?) (imobilizarea la pământ, din cele scrise de dvs., nu ar fi fost necesară), atunci avem o problemă serioasă și ar trebui să prezentați de urgență cazul dvs. în detaliu unui avocat. Firește, amenda contravențională va trebui să o plătiți!
Răspuns la discuția Relație cu fată de 17 ani
Până la 18 ani, fata este o minoră aflată în grija părinților sau altor persoane majore (tutore) din familia sa. Dacă aceștia nu sunt de acord cu mutatul fetei și al dvs. într-o locuința comună, atunci suntem în situația părăsirii domiciliului legal de către o persoană minoră...adică deranj destul de mare pentru mai puțin de 1 an cât ar trebui să așteptați fără a tulbura apele.
Nu mai zic, după doar 8 luni să vrei să te muți împreună cu cineva, este o decizie tare curajoasă!
Răspuns la discuția Data traseului
Bună ziua! E o dilemă interesantă, probabil din cauza termenelor lungi dintre examinarea teoretică și cea practică. Totuși, puteți suna la SRPCIV (Permise) unde ați dat examenul teoretic, deși mă îndoiesc că va răspunde cineva. Mai practic ar fi să mergeți dvs. acolo și să întrebați! Să aveți CI la purtător!
Bună ziua! Din câte înțeleg, este în avantajul dvs. această neconcordanță dintre minută și dispozitivul hotărârii. În executare se pune dispozitivul din hotărâre. Așadar, aveți vreun motiv să o atacați în vreun fel?! Totuși, este de așteptat ca procurorul să riposteze, urmăriți în continuare dosarul!
Răspuns la discuția munca in folosul comunitatii
De obicei, dacă nu ar fi existat acordul persoanei de a munci neremunerat în folosul comunității, procurorul ar fi dispus o măsură mai dură, repet, de obicei. Așadar, e posibil ca acel acord să existe totuși, hm?!
Respectiva persoană va merge la Probațiune cu adeverința medicală (dosar medical, etc.), menționează că își menține acordul de a munci..., doar că starea medicală nu îi permite să facă prea multe activități fără a exista riscuri pentru chiar viața sa. E posibil să existe activități potrivite acesteia, la fel cum e posibil să nu existe, ÎNSĂ, neapărat să treacă pe la Probațiune cu actele medicale! Poate merge și însoțit dacă nu se simte bine.
Răspuns la discuția munca in folosul comunitatii
Bună ziua! Persoana care și-a dat acordul de a presta muncă neremunerată în folosul comunității, dar care nu (mai) poate efectua anumite activități sau suferă de anumite afecțiuni medicale care fac imposibilă executarea muncii, trebuie să meargă la Serviciul de Probațiune cu adeverință medicală care să ateste starea sa. În funcție de afecțiunile respectivei persoane i se va găsi o muncă adecvată sau se va lua act de imposibilitatea executării muncii, ținându-se cont, totuși, de disponibilitatea acesteia de a munci neremunerat în folosul comunității.